Look all around > Web site and Forum

Konkurs za moderatora forumskih takmičenja!

(1/15) > >>

Milos-S:
Poštovani forumaši i članovi OGAE Serbia foruma, verovatno ste ponekad poželeli da se nađete na poziciji moderatora, bilo globalnog bilo moderatora nekog određenog podforuma, gde bi imali priliku da i sami učestvujete u odlučivanju i radu foruma. Sada vaš san može postati stvarnost.  ;D Miloš i ja Vas ovom prilikom obaveštavamo da raspisujemo konkurs za "radno mesto" "moderator forumskih takmičenja". Ovaj budući moderator će biti novi član naše administracije, i njemu će biti poverena dužnost da održava i uređuje forumska takmičenja kao što su FSC, Srbovizija i ostala alternativna takmičenja, a sve to u skladu sa pravilnikom foruma. Naravno, podrazumeva se da će onaj ko bude postavljen na ovo mesto imati našu punu podršku i imaće potpunu slobodu u odlučivanju. Imate dovoljno energije? Kreativni ste? Ambiciozni? Prijavite se na ovaj konkurs, možda baš Vi budete taj koji će ispod svog nick-a nositi titulu "moderator forumskih takmičenja"   8)

Da pređemo sada na stvar:

1. Uslovi i način konkursa

- Mogućnost prijave imaju, jednom rečju svi  ;D Nevezano za to da li se radi o starim ili novim članovima, muškim ili ženskim, starijim ili mlađim, iskusnijim ili neiskusnijim. Dakle, ko god ima od 1 do 100 godina života i nalog na forumu, može da se prijavi  ;D

- Zaintresovani kandidati dostavljaju svoje reference meni ili Milošu u pisanoj formi preko PP-a (ovaj deo će biti detaljnije objašnjen u narednom odeljku koji se odnosi na testiranje i intervju).

- Prijavljeni kandidati neće imati uvid u to ko su im konkurenti i protiv-kandidati tokom celog ovog procesa selekcije.

- Po završetku prijavljivanja, jedan deo kandidata će, na osnovu moje i Miloševe procene, biti eliminisan, a drugi deo kandidata, koji su zadovoljili uslove konkursa i čije su reference najbolje, odnosno najbolje odgovaraju zahtevima posla, idu na intervju

- Intervju će se sastojati iz nekoliko faza. Tu ćemo Miloš i ja proveriti sklonosti i sposobnosti svakog kandidata pojedinačno na različite načine. To će biti pravi test i prilika da se potencijalni budući moderator dokaže.

- Sa svakim kandidatom će se pojedinačno i u različitim vremenskim intervalima voditi intervju, tako da ni u ovoj fazi neće biti poznato koji forumaši konkurišu za ovu poziciju.

- Po završetku procesa, proglasićemo pobednika, koji je, po našem mišljenju, bio najbolji i  on će tog istog dana početi sa radom na forumu


2. Testiranje i intervju

- Kandidat koji želi da se prijavi na konkurs je dužan da dostavi svoje reference u pisanoj formi, preko PP-a, meni ili Milošu. Za razliku od pravog zapošljavanja, ovde nećete morati da dostavljate biografiju, CV i fotografiju, već ćete morati da odgovorite na sledeća pitanja:

1. Zašto ste se prijavili na konkurs?
2. Da li imate prethodnog iskustva na poziciji moderatora?
3. Kako bi, po Vama, trebao da izgleda idealan forumski moderator i šta on treba da radi?
4. Koje su jake strane Vaše ličnosti?
5. Koje su slabe strane Vaše ličnosti?
6. Šta mislite da može da Vam bude prednost u odnosu na ostale kandidate?
7. Šta mislite da može da Vam bude nedostatak u odnosu na ostale kandidate?
8. Kako biste unapredili naš forum i Vaše buduće radno mesto?
9. Da li mislite da trebamo da znamo još nešto o Vama? (ako jeste navesti šta)

- Kandidati na osnovu čijih referenci se procenjuje da su najkvalitetniji idu na intervju, i bivaju obavešteni o tome preko PP, svaki pojedinačno.

- Na intervjuu ćemo ispitati razne osobine ličnosti kandidata kao i njegove sposobnosti rukovođenja i snalaženja u različitim situacijama.

- Vreme za intervju će biti prilagođeno mogućnostima kandidata.

- Pobednik biva unapređen i postavljen na radno mesto za koje je konkurisao, i istog dana počinje sa radom.

3. Napomene

- Budite iskreni, i pre svega budite svoji tokom pisanja referenci, nemojte da ih izmišljate, dovoljno smo zajedno da možemo da procenimo koliko ste bili iskreni. Reference koje su sumnjive i neistinite će biti odbijene. Dakle, nemojte da dajete odgovore za koje mislite da će zadovoljiti naše kriterijume, odgovarajte onako kako zaista mislite, jer je na kraju krajeva i Vama je u cilju da se što bolje snađete na radnom mestu, u slučaju da ga dobijete. Isto tako znajte da imamo pravo da Vas naknadno pitamo o nekom delu reference, ako nam treba još informacija.

- Nemate pravo da vršite pritisak na forumaše da se prijavljuju na konkurs, da se pojedini forumaš koji ovde napiše da se prijavio, izabere, ili da Vas mi moramo izabrati. Publika neće imati uticaj na ishod konkursa, a vama će za svaki prekršaj slediti diskvalifikacija.

- Dužni ste da ceo tekst pročitate do kraja, jer neće se ništa naknadno pojašnjavati ukoliko ne postoji preka potreba.

- Rok za prijavu je 16. februar, 23:59 CET

Eto toliko, sada ste Vi na redu  :)

P.S. U slucaju da ne dobijemo nijednu zadovoljavajucu prijavu, zadrzavamo puno pravo da nikoga ne odaberemo!

Linkback: http://forum.evropesma.org/index.php?topic=699.0

Аца:
Zelim da pohvalim administraciju na ovom poduhvatu! :G)

Milos-S:
Hvala  :)  :G)

Inace ja sam do sada dobio 2 prijave. Ne mogu da kazem ko se prijavio, niti sta mislim o referencama kandidata (formirao sam vec misljenje o obe, nakon analiziranja dobijenih odgovora, treba samo da porazgovaram sa Milosem i da vidim da li se slazemo oko ocena), ali nadam se da ce jos neko skupiti hrabrost i prijaviti se  :)

Ocekujemo dakle jos kandidata.

EDIT: Samo jos da dodam, posto su me neki pitali u vezi ovoga, da li nase subjektivno misljenje o forumasima ima presudnu ulogu, odgovor je samo i iskljucivo ne. Ja sam prvo u svom dosadasnjem radu pokazao da kod mene nema pristrasnosti i svako mora da postuje pravila, tako da nikada nisam ni izdvajao jedne forumase u odnosu na druge. Normalno je da o nekim forumasima svako od nas ima pozitivnija misljenja u odnosu na neke druge, ali u samom procesu selekcije svi su jednaki. Ja recimo imam jednu grupu forumasa od kojih ocekujem dosta, u slucaju da rese da se prijave, ali ako se lose pokazu na ovom testiranju, naravno da nece uci u uzi krug i nece dobiti funkciju moderatora. Dakle, ishod ovoga zavisi samo i iskljucivo od odgovora koje nam dostavite, i eventualno od podpitanja koje cete dobiti u vezi vasih odgovora.

Ovo je ozbiljan posao, i nije nimalo za salu, a posebno nije za salu biti moderator forumskih takmicenja, gde, videli ste i sami, postoji uvek dobra podloga za sukobe raznih vrsta. Tako da onaj ko zeli da bude moderator na ovom podforumu (razume se, uvek postoji osnova i za "razvoj karijere" ako se dobro pokaze prvo kao moderator forumskih takmicenja) mora da tacno zna sta zeli, da zna sta je neophodno uraditi u svakom trenutku, i neophodna je odredjena kreativnost ali i snaga karaktera.

Svima dajemo jednake sanse, a na vama je da se pokazete da zasluzujete da bas Vi postanete moderator.

Petar:
Iz ovoga možemo zaključiti da su naši admini izuzetno objektivni. Ogroman plus od mene, i pohvale, naravno! :)

Bebi:
a da li ce se saznati ko su kandidati?
da otvorimo kladionicu ;D

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju
Powered by SMFPacks SEO Pro Mod | Mapa sajta