Autor Tema: 23. Forum Song Contest - Battle of the Bands  (Pročitano 34696 puta)

23. Forum Song Contest - Battle of the Bands
« poslato: 24 Jun 2010, 23:15:04 »
E pa dragi moji forumasi dobrodosli na 23. po redu FSC pod nazivom Battle of the Bands , sto u bukvalnom prevodu znaci bitka bendova , naravno samo muzicka bitka. E sada malo da pojasnim temu , koja je inace vrlo lagana za ukapirati , jedini uslov za slanje pesme je da pesmu izvodi neki bend tj. grupa , bez obzira kojim se pravcem u muzici bavi. Dozvoljene su sve pesme koje do sada nisu ucestvovale na ovom takmicenju i koje nisu ucestvovale na izboru za pesmu Evrovizije ili na nacionalnom izboru za pesmu Evrovizije. Nadam se da ste upoznati sa pravilima takmicenja i da igra moze da pocne. Takodje imam jednu zamisao koju mozete i ne morate poslusati , a to je da kad se budete prijavljivali uz naravno naziv izvodjaca i pesme i linka ka youtube , napisete i par recenica o pesmi ili izvodjacu kojeg ste poslali , te vase kratke tekstove bi mogao upotrebiti u najavi pesama kada bude predstavljanje. Naravno ako ne zelite nista da napisete niste u bilo kakvoj obavezi onda cu ja to mesto vas uraditi. Nadam se da cemo se u narednih 15-20 dana lepo druziti i da ce takmicenje biti na nivou na koji ste navikli. Evo sada i slike koja ce i biti logo ovog takmicenja , mozda ce vam slika izgledati smesno , ali kad se zagledate malo bolje na njoj ce te uociti simbole nekih od najpoznatijih svetskih bendova.Prijavljivanje krece od ponoci i trajace sve do 30.6.2010 u 12 h. Nadam se da ovoga puta mozemo oboriti rekord u broju ucesnika, e pa izvolite sad ste vi na redu prijavljivanje pocinje za nekih 45 minuta.

Spisak pesama koje su učestvovale na FSC-u, zaključno sa 22. izborom:
http://www.sendspace.com/file/7cj9jm (u Excel formatu)
http://www.evropesma.org/forum55/OgaeSerbiaFSC.htm (u HTML formatu)

P R A V I L N I K

1. Na izboru mogu da učestvuju svi aktivni članovi OGAE Srbija foruma.
2. Svaki učesnik izbora može da prijavi samo jednu pesmu, izvođenu na bilo kom svetskom jeziku, bez obzira na muzički žanr, osim ako nije drukčije navedeno. Izbori mogu biti bez ograničenja ili tematski, npr. samo sa instrumentalnom ili filmskom muzikom ili sa određenog područja, sa ograničenom dužinom trajanja pesme i slično.
3. Ne mogu se slati pesme koje su učestvovale na nekom od prethodnih izbora, izbora za Pesmu Evrovizije, kao ni na nekom od nacionalnih izbora za predstavnika na Pesmi Evrovizije, osim u slučaju izbora na kome će svi učesnici slati pesme sa navedenih evrovizijskih takmičenja.
4. Učesnik koji pošalje pesmu koja ne zadovoljava neko od pravila dužan je da je promeni nakon molbe organizatora, inače neće moći da učestvuje. Naknadno menjanje već prijavljene pesme nije moguće.
5. Ukoliko se desi da neki učesnik prijavi pesmu koju izvodi izvođač koji je već predložen u tekućem izboru od strane nekog drugog forumaša, taj učesnik će biti zamoljen da promeni pesmu.
6. Prijava se šalje tako što se pošalje privatna poruka (pp) organizatoru takmičenja u roku koji će organizator objaviti i tom prilikom se šalje pun naziv pesme koja se prijavljuje, ime izvođača i link ka pesmi na YouTube-u ili sličnom servisu.
7. Nakon isteka roka za prijavu pesama, organizator se obavezuje da će u najkraćem mogućem roku objaviti listu svih prijavljenih pesama kao i linkove ka njima u formi posebne priredbe. Po okončanju priredbe, nazive takmičarskih pesama i linkove stavlja u prvi ili drugi post teme, u tekstualnom formatu. Ukoliko je broj prijavljenih najmanje 28, pesme će biti podeljene u dve polufinalne grupe prema abecednom redosledu naziva pesama i to tako što će pesme na neparnim pozicijama staviti u prvu, a na parnim u drugu grupu. Pored imena pesme i izvođača neće biti ispisan nick forumaša koji je prijavio tu pesmu, radi održavanja tajnosti glasanja.
8. Najmanje 10 časova nakon objavljivanja liste prijavljenih pesama, počinje glasanje u kome učestvuju samo forumaši koji su prijavili svoju pesmu i isti moraju lično poslati svoje glasove organizatoru isključivo putem privatne poruke (pp). Glasanje se obavlja po evrovizijskom principu, dodeljivanjem bodova od 1 do 12, izostavljajući 9 i 11. Forumaši ne mogu da glasaju za pesmu koju su poslali na konkurs. Svaki forumaš koji je poslao pesmu na izbor, glasa u polufinalu u kom se nalazi njegova pesma i u finalu bez obzira da li se njegova pesma kvalifikovala ili ne. Ako forumaš ne glasa u eventualnom polufinalu neće moći da glasa ni u finalu tekućeg izbora i njegova pesma biva diskvalifikovana, a ako glasa u polufinalu a ne glasa u finalu, osim diskvalifikacije pesme, ako se ona plasirala u finale, neće imati pravo učešća na sledećem izboru. Jedan dan pre isteka roka za glasanje, kako u polufinalu, tako i u finalu, organizator je u obavezi da javno napiše ko do tog trenutka nije glasao i te učesnike podseti na glasačku dužnost putem privatne poruke. Takođe, nije dozvoljeno menjanje već poslatih glasova. Organizator prvi glasa i šalje svoje glasove pre početka glasanja za ostale učesnike, putem pp-a nekom forumašu koji je dužan da tu poruku sačuva do kraja izbora i tada je pokaže javno ostalim učesnicima u vidu slike kako bi se jasno videlo vreme prijema glasova organizatora (može se uraditi funkcijom print screen ili pomoću odgovarajućeg programa). Pošto je organizator glasao, dužan je da javno obavesti ostale učesnike kome je svoje glasove poslao.
9. Iz polufinala u finale prolazi pesma koju je poslao pobednik prethodnog izbora i polovina ostalih pesama, podjednako iz obe grupe, a najmanje 16. Slede primeri:
- Ako je broj prijavljenih učesnika 40, onda u finale ide 21 pesma (pesma pobednika prethodnog izbora + polovina od preostalih 39 pesama, zaokružena na najbliži paran broj, kako bi iz obe grupe prošao jednak broj pesama, u ovom slučaju po 10);
- Ako je broj prijavljenih učesnika 43, onda u finale idu 23 pesme (pesma pobednika prethodnog izbora + polovina od preostale 42 pesme, zaokružena na veći paran broj, kako bi iz obe grupe prošao jednak broj pesama, u ovom slučaju po 11).

10. Ako dve ili više pesama imaju jednak broj poena, bolje će biti rangirana ona za koju je glasao veći broj forumaša. Ako se ni po tom kriterijumu ne može utvrditi redosled, prednost se daje pesmi sa više većih ocena.
11. Po završetku polufinala, organizator održava priredbu na kojoj objavljuje finaliste. Nakon finala, organizuje se predstavljanje rezultata glasanja, koje sadrži i tabele sa svim glasovima u polufinalu i finalu u Excel formatu i/ili obliku slike.
12. Organizator se može obratiti administratoru ili moderatoru foruma (Miloš i Milos-S), ako ne razume neki stav ovog pravilnika ili je naišao na neki problem koji ne može sam da reši. Ukoliko organizator bitno prekrši ova pravila, može trajno izgubiti pravo na organizovanje FSC-a.
13. Organizator sledećeg forumskog izbora je najbolje plasirani učesnik prethodnog izbora koji nije organizovao neki od prethodna 3 izbora. Ako taj član ne želi ili nema vremena da organizuje sledeći izbor, ulogu organizatora može da preuzme najbolje plasirani koji želi da organizuje a ispunjava navedeni uslov.
14. Rok za prijavljivanje pesama je najmanje 5, a najviše 7 celih dana. Glasanje za polufinala traje 7 dana a za finale 3 ili 4 dana. U slučaju nekih problema ili neodložnih obaveza, ovi rokovi mogu biti duži, ali tako da ukupno vreme trajanja izbora ne bude duže od 25 dana. Mole se svi takmičari da obrate pažnju na vremenske rokove za glasanje.Linkback: http://forum.evropesma.org/index.php?topic=476.0
« Poslednja izmena: 13 Jul 2010, 23:15:00 Miloš »

Re: 23.FSC - Battle of the Bands
« Odgovor #1 poslato: 24 Jun 2010, 23:15:23 »
Prijavljeni :

-  Nije sve tako sivo           8)
-  Simon La France             8)      
-  Any                     8)
-  Big Brother            8)
-  wonderland           8)
-  Albatros              8)          
-  Ervin                 8)          
-  čaba                     8)
-  Majsta94             8)          
-  SERBIA             8)  
-  roccat            
-  strajker             8)
-  marco8               8)
-  deya               8)            
-  stevan989            8)
-  Cobbe               8)  
-  EscHereICome          8)      
-  emi34        
-  Walter               8)  
-  TyKy                8)
-  Sarbel               8)
-  euronik               8)        
-  rafael              8)
-  MarijOoo          
-  djulence              8)
-  ZORAN                8)      
-  Waka_Waka            8)  
-  ivana-ns                8)      
-  vesna            
-  Veronica            
-  Tutor girl              
-  vitrus                  8)        
-  etica
-  Aca Srbin               8)      
-  DaniSatiMinuti           8)      
-  kuwagat               8)    
-  nick-cg                 8)
-  arheometar              8)
-  Scooby              8)  
-  Djole89              8)        
-  Alex                
-  MarkoV              8)        
-  Milos-S               8)
-  MIHAILO            8)      
-  Miloš


1.PF

01. Abba - "Dancing Queen"

02. ARKONA - "Goi, Rode, Goi!"
 

03. Beach Boys - "California Dreaming"

04. Cascada - "Pyromania"

05. Crystal - "Hív a végtelen"

06. Embrace - "Nature's Law"

07. Evanescence - "Everybody´s Fool"

08. Feminem - "Klasika"

09. Green Day - "Know your enemy"

10. H.I.M - "Wings of Butterfly"

11. Led Zepelin - "Stairway to Heaven"

12. Lordi - " Devil is a loser"

13. Maroon 5 - "Wake up Call"

14. Metallica - "Nothing else matters"

15. Morandi - "Angels"

16. Nightwish - "I Wish I Had an Angel"

17. No Name - "Kad kažeš ne"

18. Prljavo kazalište - "Uzalud vam trud svirači"

19. Scissor Sisters - "I Don't Feel Like Dancin' "

20. The Cardigans - "My Favourite Game"

21.  The Cult - "Sweet soul sister"

22. The Pussycat Dolls - "I Hate This Part"

23. Vanilla Ninja - "Pray"

24. White Snake - "Now you're gone"

2.PF

01. A Perfect Circle - "The Nurse Who Loved Me"

02. Army of Lovers - "Crucified"
&feature=related
03. Bon Jovi - "Always"
&feature=related
04. Colonia - "Svijetla Grada"

05. Edenbridge - "Higher"

06. E.T - "Tek je 12 Sati"

07. Extreme - "More than words"

08. Gorillaz - "Clint Eastwood"

09. Group 1 Crew - "Forgive me"
&feature=related
10. Kerber - "Bolje da sam druge ljubio"
&feature=related
11. Linkin Park - "Leave Out All The Rest"

12. maNga - "Bitti ruya"
&feature=related
13. Matisse - "She Bop"

14. Monrose - "What you don't know"
&feature=related
15. Mor ve Ötesi - "Yorma Kendini"

16. Nirvana - "Come as you are"

17. Osvajači - "S kim čekaš dan"

18. SJK(Santa Justa Klan) - "Del 1 al 10(Od 1 do 10)"

19. Simetrija - "Gde smo mi?"

20. The Cranberries - "Salvation"

21. The Gossip - "Heavy Cross"

22. The Sisters of Mercy - "Temple of Love"

23. Westlife - "What About now"

24. Within Temptation - What Have You Done

Finale  :

01. Feminem - Klasika

02. Vanilla Ninja - Pray

03. Bon Jovi - Always

04. The Cardigans - My favourite game

05. ABBA - Dancing Quuen

06. Nightwish  - I Wish I Had an Angel

07. The Cranberries - Salvation

08. Army of Lovers - Crucified

09. Westlife - What about now

10. Pussycat Dolls - I Hate this part

11. E.T. - Tek je 12 sati

12. maNga - Bitti Ruya

13. Evanescence - Everybody's Fool

14. Extreme - More then words

15. Morandi - Angels

16. Crystal -  Hív a végtelen

17. Cascada - Pyromania

18. Linkin Park - Leave out all the rest

19. The Gossip - Heavy Cross

20. Osvajači - S kim čekaš dan

21. Maroon 5 - Wake up Call

22. Within Temptation - What have you done

23. Prljavo Kazalište - Uzalud vam trud svirači

24. Gorillaz - Clint Eastwood

25. Metallica - Nothing else matters
« Poslednja izmena: 12 Jul 2010, 19:18:14 Nije sve tako sivo »

Re: 23.FSC - Battle of the Bands
« Odgovor #2 poslato: 24 Jun 2010, 23:18:00 »
Odlicna tema, odoh da trazim pesmu !!!

 • Any
 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 2.369
 • Zemlja: rs
Re: 23.FSC - Battle of the Bands
« Odgovor #3 poslato: 24 Jun 2010, 23:18:54 »
Jedno pitanje:
Da li ce se ovaj FSC zavrsiti do 14 jula, posto 14 putujem?

Re: 23.FSC - Battle of the Bands
« Odgovor #4 poslato: 24 Jun 2010, 23:20:13 »
ja Any mislim da hoce otprilike oko 10-og jula , mozda eventualno dan , dva gore dole.

 • Any
 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 2.369
 • Zemlja: rs
Re: 23.FSC - Battle of the Bands
« Odgovor #5 poslato: 24 Jun 2010, 23:21:27 »
oke, onda saljem :P

 • marco8
 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 5.114
 • Zemlja: me
Re: 23.FSC - Battle of the Bands
« Odgovor #6 poslato: 24 Jun 2010, 23:21:48 »
Svidja mi se , bravo Sivi :)

 • stevan989
 • Moderator
 • *****
 • Do more of what makes you happy
 • Poruke: 8.836
 • Zemlja: rs
Re: 23.FSC - Battle of the Bands
« Odgovor #7 poslato: 24 Jun 2010, 23:22:32 »
Veoma dobra tema i super logo! :) Idem da vidim sta bih mogao da posaljem...
ESC 2020 / My current top 10
1.  :bgb: 2.  :chb: 3.  :ltb: 4.  :beb: 5.  :rub:
6.  :nl: 7.  :fi: 8.  :si: 9.  :is: 10.  :ro:

 • SERBIA
 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 2.461
 • Zemlja: rs
Re: 23.FSC - Battle of the Bands
« Odgovor #8 poslato: 24 Jun 2010, 23:23:36 »
interesantno....trazim adekvatnu pesmu, ali mislim da necu previse zuriti...

 • Simon87
 • OGAE member
 • *****
 • Konzumirajte diskretno šarm
 • Poruke: 6.344
 • Zemlja: vi
Re: 23.FSC - Battle of the Bands
« Odgovor #9 poslato: 24 Jun 2010, 23:24:03 »
Poslao pesmu, nek otvori organizator kad dodje vreme posto moram na spavanje  8)
« Poslednja izmena: 24 Jun 2010, 23:33:16 Simon La France »

 • HeXoNy
 • Hero Member
 • *****
 • You've been my superstar...
 • Poruke: 1.826
 • Zemlja: rs
Re: 23.FSC - Battle of the Bands
« Odgovor #10 poslato: 24 Jun 2010, 23:34:14 »
Kad pre, jos nisam stigao ni rezultate 22. da pregledam, svaka cast na efikasnosti!

 • Any
 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 2.369
 • Zemlja: rs
Re: 23.FSC - Battle of the Bands
« Odgovor #11 poslato: 24 Jun 2010, 23:37:06 »
poslala pesmu :P

 • Mithrandir
 • Hero Member
 • *****
 • Oko mene uzak krug, oko kruga širok prečnik
 • Poruke: 8.624
 • Zemlja: rs
Re: 23.FSC - Battle of the Bands
« Odgovor #12 poslato: 24 Jun 2010, 23:50:10 »
i ja sam poslao pesmu i nadam se da ce biti prihvacena i da me nije neko preduhitrio :)

 • Chinchón
 • OGAE member
 • *****
 • U šemi s moderatorovom sestrom
 • Poruke: 2.775
 • Zemlja: ht
Re: 23.FSC - Battle of the Bands
« Odgovor #13 poslato: 24 Jun 2010, 23:53:33 »
Ladno ste mi uzeli bend vec :dq:
Sacu dramim do sutra :dq:
Y ahora, vamos a tocar las narices 8)

 • Majsta94
 • OGAE member
 • *****
 • για κάποιο λόγο.
 • Poruke: 33.711
 • Zemlja: gr
Re: 23.FSC - Battle of the Bands
« Odgovor #14 poslato: 25 Jun 2010, 00:05:22 »
nadam se da će moje drugo učešće na FSC biti srećno :) da ćemo ući u finale xD
1. :itb: 2. :ltb: 3. :rub: 4. :dkb: 5. :rsb: 6. :grb: 7. :rob: 8. :esb: 9. :deb: 10. :hrb:

 


Deli preko delicious Deli preko digg Deli preko facebook Deli preko furl Deli preko linkedin Deli preko myspace Deli preko reddit Deli preko stumble Deli preko technorati Deli preko twitter

xx
29. Forum Song Contest - Hello Europe, this is Forum calling

Započeo marco8

932 Odgovora
40585 Pregleda
Poslednja poruka 11 Novembar 2010, 02:36:15
arheometar
xx
2. Forum Song Contest

Započeo Simon87

883 Odgovora
44900 Pregleda
Poslednja poruka 23 April 2010, 20:52:46
Nije sve tako sivo
xx
5. Forum Song Contest

Započeo Denza_Sombor

654 Odgovora
42029 Pregleda
Poslednja poruka 09 Avgust 2009, 03:55:11
etica
xx
8. Forum Song Contest

Započeo ndma11

626 Odgovora
31855 Pregleda
Poslednja poruka 22 Septembar 2010, 01:00:28
marco8
xx
40. Forum Song Contest

Započeo Waka_Waka

449 Odgovora
15214 Pregleda
Poslednja poruka 29 Septembar 2013, 17:09:43
kopachka