Autor Tema: Bojana Stamenov  (Pročitano 316 puta)

  • Miloš
  • Administrator
  • *****
  • Poruke: 18.088
  • Zemlja: rs
Bojana Stamenov
« poslato: 08 Novembar 2016, 13:21:05 »
Predstavnica Srbije na prošlogodišnjoj Pesmi Evrovizije u Beču, Bojana Stamenov, sinoć je nastupila u Gradskoj kući u Subotici gde je održano "Veče nostalgije" u čast Kemala Montena. Ona je sa Dušanom Svilarom otpevala Kemalov hit "Ovako ne mogu dalje".

Poslušajte ih na https://www.facebook.com/dusansvilarmusic/videos/10154219365149037/.

U susret ovom događaju, njih dvoje su gostovali na subotičkoj YuEco televiziji. Tom prilikom Bojana je rekla razlog učešća na Farmi 6 i da li je nakon Evrosonga imala neki ugovor koji je na to obavezao:

Citat
"U mom slučaju je postojao ugovor, jedan dogovor gde sam ja naprosto morala da ispoštujem nečiju odluku, za koga sam smatrala da eto možda nije toliko loš za moju karijeru i pošto sam dovedena zaista pred svršen čin, ukratko nisam imala 48 sati ni da shvatim da ja stvarno ulazim na tu Farmu, rekoh to nije istina, ne dolazi u obzir, ali ne ne ne, ulaziš ti... potpuno sam onako izbezumljeno otišla tamo, naravno uz raznorazna neka obećanja i svašta nešto, ali kako bih vam rekla, da nije bilo tog iskustva u mom životu, koje nije bilo nimalo lako za mene, pogotovo zato što nisam iz tog sveta, niti me to interesuje, niti bih ikada u životu sanjala... ja sam neko ko gasi televizor u kući kada to baka gleda ili bilo ko, to je ono poslednje i najgore što može da se desi, ali sada kada sam prošla to iskustvo, to vam dođe kao vojska, mentalna institucija, zatvor, sve u jednom, i onda kada izađete iz jedne takve sredine, tog jednog iskustva kao takvog, promeni se način razmišljanja, promenite se, naprosto sazrite, i sada definitivno nakon toga sam potpuno drugačija, nisam više onako meka i prilagodljiva kao ranije, sada sam već vrlo konkretna, malo sam možda gruba i opora za neke ljude, ali naprosto to je samo za neke ljude, sada se zna prema kome si fin i normalan, a prema kome zapravo treba da budeš totalno lud da bi neko pomislio ova je ozbiljna. Skupo plaćen čas, dobro naučena lekcija - zaključak Farme 6. Zaista se svima izvinjavam što su se razočarali u mene, neće se ponoviti."

Inače, Bojana je trenutno deo još jednog pozorišnog projekta. Reč je o mjuziklu "Tajna crne ruke", koji je na repertoaru ponovo nakon 33 godine. Ovaj spektakl je kombinacija mjuzikla, opere, baleta i drame u kojoj učestvuje 70 glumaca, pevača i balerina. Nastala je po tekstu Puriše Đorđevića i Ljubiše Ristića, u režiji Ljubiše Ristića, u koreografiji Nade Kokotović i saradnji Ivanke Lukateli, a na muziku Davora Roka, Gabora Lenđela i Nevene Račić. Dramski predložak mjuzikla su važni istorijski događaji poput godine koja uvodi u sve burne istorijske prevrate (Doček nove 1900, Beograd), atentata na kralja Aleksandra Obrenovića i njegovu ženu Dragu Mašin (maj 1903, Beograd), kao i na Franca Ferdinanda (jun 1914, Sarajevo) i suđenje Apisu (Solun, 1917). Među mnogobrojnim istorijskim likovima su i Gavrilo Princip, Nedeljko Čabrilović, Bogdan Žerajić, Milunka Savić, Ivo Andrić, Jovan Skerlić Dimitrije Tucović i drugi. Glavni lik predstave je Dragutin Dimitrijević Apis koga glumi Dušan Svilar, dok je Bojana u ulozi Drage Mašin, koju u zavisnosti od izvođenja glumi i Nataša Bekvalac.

Foto: Marko Radojičić, Belgrade Edt Culture blog @ Sava Centar

Linkback: http://forum.evropesma.org/index.php?topic=2118.0

 


Deli preko delicious Deli preko digg Deli preko facebook Deli preko furl Deli preko linkedin Deli preko myspace Deli preko reddit Deli preko stumble Deli preko technorati Deli preko twitter

xx
Srbija 2015: Bojana Stamenov - Beauty Never Lies

Započeo Leo Cezar

5338 Odgovora
138743 Pregleda
Poslednja poruka 21 Jun 2017, 03:18:51
stres92