Anketa

Da li ste za ukidanje takmičenja i da li uz to pristajete da se osmisli takmičenje koje će ukinuti "pravila dijalekta" i podržati jezike koje ste u prošlosti pokušali da dodate aktuelnom takmičenju?

DA
17 (63%)
NE
10 (37%)

Ukupno glasova: 27

Anketa završena: 17 Septembar 2019, 23:02:42

Autor Tema: PRAVILA SRBOVIZIJE  (Pročitano 68375 puta)

 • Miloš
 • Administrator
 • *****
 • Poruke: 17.816
 • Zemlja: rs
PRAVILA SRBOVIZIJE
« poslato: 08 Septembar 2010, 00:16:16 »
ПРАВИЛНИК СРБОВИЗИЈЕ

Градови и општине

- Србовизија је такмичење на ком могу да учествују сви градови и општине из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Хрватске:
- Ако је град подељен на општине, оне не могу засебно да учествују.

Делегати

- Делегати су особе регистроване на ОГАЕ Србија форуму које бирају град/општину коју ће да заступају, као и песму и извођача који ће да представљају град/општину.
- Дебитанти на Србовизији би, пре бирања града и почетка учествовања требало да имају написаних 10 смислених постова у оквиру форума.
- Делегат може само једном у току календарске године да промени град/општину, а ако се одлучи за промену, освојени поени, као и други статистички подаци претходног града/општине се неће доделити новом граду/општини.
- Ниједан други члан форума нема право да представља већ изабрани град/општину, осим уз претходну сагласност члана форума који је до тада представљао одређени град/општину.
- У случају да делегату који је представљао неки град/општину буде забрањено учешће или буде удаљен са форума, тај град/општина постају слободни.
- Град/општина који не учествује 10  узастопних издања, постаје слободан.

Извођачи

- Представници градова/општина могу бити било које националности.
- Не постоји старосна граница за представника.
- Извођач који је победио на Србовизији не може да учествује на наредне две Србовизије (ни у дуету, ни као члан бенда/групе).

Песме

- Песме које представљају одређени град/општину морају бити на штокавском језику (наречју) уз евентуално мањи део на другим језицима.
- Није дозвољено слати песме које су већ учествовале на Србовизији.
- Није дозвољено слати песме које су учествовале на Песми Евровизије, као и на Дечијој песми Евровизије, као ни обраде тих песама.
- Дозвољено је слати песме са националних избора за Песму Евровизије (Дечију песму Евровизије).
- Није дозвољено слати ни инструментале песама у целини, већ она мора садржати један део на штокавском језику (наречју) уз евентуално мањи део на другим језицима.
- Учесник који пошаље песму која не задовољава неко од правила дужан је да је промени након обавештења организатора, иначе неће моћи да учествује.
- Накнадно мењање већ пријављене песме није могуће.
- Уколико се деси да неки учесник пријави песму или извођача који је већ пријављен на текућој Србовизији од стране неког другог форумаша, тај учесник ће бити замољен да промени песму.

Пријаве и концепт

- Пријава на такмичење се врши тако што се организатору такмичења путем приватне поруке шаљу назив песме, име извођача и линк ка песми на неком од популарних сајтова са видео клиповима (YouTube, Dailymotion, ...).
- Рок за пријављивање износи 5 или 6 дана.
- Организатор се први пријављује и своју пријаву шаље путем приватне поруке неком делегату који је дужан да ту поруку сачува до краја избора и тада је покаже јавно осталим учесницима.
- Ако се за такмичење пријави мање од 20 учесника, одржава се само финале.
- Ако се за такмичење пријави од 20 до 26 учесника, одржава се једно полуфинале. Директни финалисти су 3 најбоље пласирана града/општине са претходног издања.
- Ако се на такмичење пријави најмање 27 учесника, организују се два полуфинала, а песме се деле у две групе по абецедном редоследу имена извођача и то тако што ће се песме на непарним позицијама ставити у прву, а на парним у другу полуфиналну групу. И у том случају, директно у финале иду 3 најбоље пласирана града/општине на претходној Србовизији.
Број учесника из сваког полуфинала који ће се њима придружити у финалу је аритметичка средина половина броја учесника оба полуфинала, заокружена на најближи цео број, односно на већи цео број, ако је та средина подједнако близу два узастопна цела броја.
- Ако нису пријављени сви они који су заузимали неку од прве 3 позиције на протеклој Србовизији, директни финалиста постаје четвртопласирани, петопласирани, шестопласирани (са претходне Србовизије) и тако редом.
- Објављивање финалиста се одржава после полуфинала и то редом који је случајно одабран.

Гласање

- Гласању приступају само делегати који учествују на Србовизији и исти морају лично послати своје гласове организатору искључиво путем приватне поруке.
- Гласање се обавља по евровизијском принципу, додељивањем поена од 1 до 12, изостављајући 9 и 11.
- Делегати не могу да гласају за песму коју су послали на такмичење.
- Ако се одржава само једно полуфинале, у њему гласају сви директни финалисти.
- У случају два полуфинала, делегати гласају само у полуфиналу у коме се налази њихова песма.
- Директни финалисти такође гласају у полуфиналу према пласману на претходном избору, тј.  други гласа у првом полуфиналу, а први и трећи у  другом полуфиналу.
- У финалу гласају сви градови/општине, који учествују на Србовизији.
- Ако су се песме, којима је делегат доделио 12, 10 или 8 поена у полуфиналу, пласирале у финале, он их не може оставити без поена у финалу.
- Организатор први гласа и шаље своје гласове путем приватне поруке неком делегату који је дужан да ту поруку сачува до краја избора и тада је покаже јавно осталим учесницима.
- Остали учесници почињу да гласају након истека најмање 10 сати од објаве песама.
- Један дан пре истека рока за гласање, како у полуфиналу, тако и у финалу, организатор је у обавези да јавно напише ко до тог тренутка није гласао и те учеснике подсети на гласачку дужност путем приватне поруке.
- Није дозвољено мењање већ послатих гласова. 
- Уколико се одржава само финале, гласање траје 6 дана.
- Уколико се одржавају полуфинала, гласање за полуфинала траје 6 дана, односно за финале 3 или 4 дана. 
- У случају да након истека рока за гласање, више градова/општина имају исти број бодова, предност има град/општина која је добила поене од више градова/општина. Ако се ни тако песме не могу рангирати, предност се даје граду/општини која је више пута добила већи број поена.
- Сваки делегат који је послао песму на избор, а не гласа било у финалу или полуфиналу, аутоматски бива дисквалификован и нема право учешћа на наредној Србовизији.
- Првопласираних 10 градова/општина добијају 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 односно 1 поен за листу успешности на Србовизији. По 1 додатни поен добијају сви градови/општине учесници финала (независно од тога да ли су се пласирали у ТОП10),а град/општина који/а је победник полуфинала добија још један додатни поен.

Организација

- Победник Србовизије има право, али не и обавезу да организује следеће издање Србовизије.
- У случају да победник не може или не жели да организује следеће издање, онда организацију преузима неки град/општина који то може и жели, а у договору са модераторима Србовизије.
- Организатор текуће Србовизије не може да организује наредна два издања.
- У случају да организатор одлучи да Србовизија коју организује има слоган, он мора бити на штокавском језику (наречју).
- Организатор је у обавези да чува приватне поруке са пријавама и гласовима до завршетка такмичења.

Специјали

- Децембар месец је резервисан за три специјала: "Srbovizija Masters Cup", "Kup Srbovizije" i "Congratulations!".
- Право учешћа на такмичењу "Masters Cup" имају 12 најбоље пласираних градова на годишњој листи успешности.
- Право учешћа на такмичењу "Kup Srbovizije" имају сви градови који су најмање једном учествовали на издањима у текућој години. Не смеју се слати победничке песме, као ни песме које су већ учествовале на "Masters Cup-u."
- На такмичењу "Congratulations!" учествују победничке песме Србовизија у текућој години. Детаљна правила специјала ће бити објашњена у њиховим темама.


Linkback: http://forum.evropesma.org/index.php?topic=556.0
« Poslednja izmena: 11 Maj 2019, 16:20:33 ivana-ns »

 • roccat
 • Full Member
 • ***
 • Poruke: 198
 • Zemlja: rs
Odg: Glasanje za PRAVILA SRBOVIZIJE
« Odgovor #1 poslato: 09 Septembar 2010, 21:59:29 »
kad mogu da otvorim i kad ce mi biti poslata ta pravila?? :)
Nigde ne pripadam i ne trudim se da se dopadnem, - takav sam kakav sam, i nemam na to sta da dodam, ne!

 • Miloš
 • Administrator
 • *****
 • Poruke: 17.816
 • Zemlja: rs
Odg: Glasanje za PRAVILA SRBOVIZIJE
« Odgovor #2 poslato: 09 Septembar 2010, 22:04:35 »
Možeš da otvoriš i sad, vidim da su forumaši nestrpljivi  ;D a pravila ću objaviti kad iskucam, možda sutra uveče, ali u suštini, pored ovog što smo usvojili putem ankete, biće precizirano koliko pesama ide u finale, način podele po polufinalima i slično, što nije neophodno da se zna u narednih dan ili dva.

 • Simon87
 • OGAE member
 • *****
 • Konzumirajte diskretno šarm
 • Poruke: 6.344
 • Zemlja: vi
Odg: Glasanje za PRAVILA SRBOVIZIJE
« Odgovor #3 poslato: 09 Septembar 2010, 22:43:23 »
Zasto nije spomenuta Slovenija i Makedonija?
Pricali smo o tome???

 • Bebi
 • Moderator
 • *****
 • Belle Époque
 • Poruke: 20.581
 • Zemlja: ps
Odg: Glasanje za PRAVILA SRBOVIZIJE
« Odgovor #4 poslato: 09 Septembar 2010, 22:46:17 »
to je bilo samo za pesme, koliko se ja secam...ne za gradove...

 • Sałek
 • Hero Member
 • *****
 • Летај ми, летај, гулабе, високо меѓу ѕвездите
 • Poruke: 1.966
 • Zemlja: mk
Odg: Glasanje za PRAVILA SRBOVIZIJE
« Odgovor #5 poslato: 09 Septembar 2010, 22:46:40 »
da, raspravljali smo i o Sloveniji i Makedoniji, a to se ovde nije niti pomenulo............
1.:ilb: 2.:sib: 3.:esb: 4.:seb: 5.:itb: 6.:mkb: 7.:dkb: 8.:deb: 9.:chb: 10.:hub:
11.:ru: 12.:me: 13.:ua: 14.:ro: 15.:no: 16.:fi: 17.:ie: 18.:nl: 19.:al: 20.:gb: 21.:by: 22.:ee: 23.:az: 24.:lv: 25.:is: 26.:be: 27.:md: 28.:sm: 29.:fr: 30.:gr: 31.:mt: 32.:at: 33.:am: 34.:ge: 35.:pl: 36.:pt: 37.:lt:

 • Miloš
 • Administrator
 • *****
 • Poruke: 17.816
 • Zemlja: rs
Odg: Glasanje za PRAVILA SRBOVIZIJE
« Odgovor #6 poslato: 09 Septembar 2010, 22:48:06 »
Za sada je ovako, kako se na predlog Lazarice ne bi izgubio smisao Srbovizije i pesama na štokavskom narečju. Ako se vremenom iskaže želja za proširenjem formata, onda ćemo to razmotriti i možda menjati naziv takmičenja.

 • Simon87
 • OGAE member
 • *****
 • Konzumirajte diskretno šarm
 • Poruke: 6.344
 • Zemlja: vi
Odg: Glasanje za PRAVILA SRBOVIZIJE
« Odgovor #7 poslato: 09 Septembar 2010, 22:50:06 »
Pa rekli smo da bi se i ime promenilo
Ne vidim zasto bi se cekalo
Dodati da se mogu slati pesme iz Slovenije i Makedonije, nije nikakva poteskoca

 • Mithrandir
 • Hero Member
 • *****
 • Oko mene uzak krug, oko kruga širok prečnik
 • Poruke: 8.594
 • Zemlja: rs
Odg: Glasanje za PRAVILA SRBOVIZIJE
« Odgovor #8 poslato: 09 Septembar 2010, 22:54:26 »
ja se ne slazem sa tim da treba menjati ime u Jugovizija, i mislim da je bolje da ostane ovako. Ipak je ovo originalan naziv ovog takmnicenja ;)
Let’s put some light into our lives

 • Sałek
 • Hero Member
 • *****
 • Летај ми, летај, гулабе, високо меѓу ѕвездите
 • Poruke: 1.966
 • Zemlja: mk
Odg: Glasanje za PRAVILA SRBOVIZIJE
« Odgovor #9 poslato: 09 Septembar 2010, 22:56:31 »
Čekaj, miloše, kažeš da je problem da se ubace makedonski i slovenački, "kako se na predlog Lazarice ne bi izgubio smisao Srbovizije i pesama na štokavskom narečju". A mogu delom pesme da budu na Engleskom, pa zar se i na taj način ne gubi smisao?

 • Miloš
 • Administrator
 • *****
 • Poruke: 17.816
 • Zemlja: rs
Odg: Glasanje za PRAVILA SRBOVIZIJE
« Odgovor #10 poslato: 09 Septembar 2010, 23:01:12 »
Mogu malim delom, a tako smo zajedno odlučili  :) To se uglavnom misli na jako male delove, tipa Hey, C'mon i slično što se provlači kroz pesmu. Oko nekih pravila smo se dogovarali sa zainteresovanima, a oko nekih putem ankete i mislim da je to u redu.

 • Simon87
 • OGAE member
 • *****
 • Konzumirajte diskretno šarm
 • Poruke: 6.344
 • Zemlja: vi
Odg: Glasanje za PRAVILA SRBOVIZIJE
« Odgovor #11 poslato: 09 Septembar 2010, 23:51:44 »
Ne, nije u redu sto u anketu nije stavljeno to za Sloveniju i Makedoniju
A ime kako god, ne mora se menjati

 • Miloš
 • Administrator
 • *****
 • Poruke: 17.816
 • Zemlja: rs
Odg: Glasanje za PRAVILA SRBOVIZIJE
« Odgovor #12 poslato: 10 Septembar 2010, 00:03:21 »
Nije u redu bilo ni kada ste ti i strajker sami smišljali i menjali pravila, pa su drugi ćutali. Takođe, niko nije imao primedbi na pitanja u anketi dok nisam objavio rezultate, a uvek me možete kontaktirati putem pp-a.

 • Simon87
 • OGAE member
 • *****
 • Konzumirajte diskretno šarm
 • Poruke: 6.344
 • Zemlja: vi
Odg: Glasanje za PRAVILA SRBOVIZIJE
« Odgovor #13 poslato: 10 Septembar 2010, 00:26:44 »
Ja sam tek sad video da nesto fali, a pomenuto je u razgovoru
A sto se tice strajkera i mene, napisao sam tamo, ali cu ponoviti
Niko nije pokazao interesovanje kada su pravila bila u pitanju, a situacija se vec bila otela kontroli
Dulchew kao osnivac se vec jednom prilikom izjasnio da ga ne zanimaju pravila, dok ih drugi uopste nisu ni spominjali, vec onda kad su vec bila napisana
I nije tacno da su cutali, reagovali su odmah nakon sto je spomenuto da ce se menjati
Ako si mislio da pravis jos anketi, onda ok, ubaci i to na glasanje, pa cemo videti sta vecina misli
Tako je najbolje :)

 • vitrus
 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.101
 • Zemlja: sg
Odg: Glasanje za PRAVILA SRBOVIZIJE
« Odgovor #14 poslato: 10 Septembar 2010, 00:30:17 »
i ja mislim da bi trebalo ubaciti Sloveniju i Makedoniju, to mi je zasmetalo u poslednjem pitanju, kao i relativno ogranicavajuci broj gradova za susede... sto se imena tice, ne vidim razlog da se menja ime nadmetanja... JAT jos uvek vuce staro ime, na primer, pa sto ne bi i srbovizija? nastala je u srbiji i to je to...
爱情是不可战胜的 - love is invincible

 


Deli preko delicious Deli preko digg Deli preko facebook Deli preko furl Deli preko linkedin Deli preko myspace Deli preko reddit Deli preko stumble Deli preko technorati Deli preko twitter

xx
Pravila

Započeo eurovizijanac

10 Odgovora
4069 Pregleda
Poslednja poruka 12 Januar 2011, 18:48:11
ESCFAN
xx
Pravila potforuma

Započeo Марко

0 Odgovora
4731 Pregleda
Poslednja poruka 14 Januar 2013, 18:46:33
Марко
xx
Pravila glasanja

Započeo arheometar

5 Odgovora
1944 Pregleda
Poslednja poruka 10 April 2009, 23:56:49
arheometar
xx
PRAVILA FORUM SONG CONTEST-a

Započeo Miloš

637 Odgovora
59698 Pregleda
Poslednja poruka 05 Februar 2019, 23:51:30
ivana-ns
xx
Kup Srbovizije 2015

Započeo MrVlaxs

242 Odgovora
4536 Pregleda
Poslednja poruka 27 Decembar 2015, 11:57:47
Mithrandir