Autor Tema: OGAE Second Chance Contest: Dušan Svilar - Spas  (Pročitano 18936 puta)

 • Majsta94
 • OGAE member
 • *****
 • για κάποιο λόγο.
 • Poruke: 33.708
 • Zemlja: gr
Odg: OGAE Second Chance Contest: Dušan Svilar - Spas
« Odgovor #210 poslato: 07 Oktobar 2013, 21:58:11 »
Right. Mene čudi što nije bio više jer je konkurencija užasna.
1. :itb: 2. :ltb: 3. :rub: 4. :dkb: 5. :rsb: 6. :grb: 7. :rob: 8. :esb: 9. :deb: 10. :hrb:

 • Miloš
 • Administrator
 • *****
 • Poruke: 18.094
 • Zemlja: rs
Odg: OGAE Second Chance Contest: Dušan Svilar - Spas
« Odgovor #211 poslato: 07 Oktobar 2013, 22:03:04 »
Da nam Hrvati, kod kojih Dušan inače gostuje ponekad i poznat im je, nisu uvalili keca i da se u glasanje nisu uključili klubovi koji nisu imali predstavnika, posebno UK, bilo bi bolje. Islanđani nam dadoše 12, a njihove komšije Norvežani ništa, možda su u nama videli konkurenciju.  8)

 • euronik
 • Golden Member
 • ******
 • esc-najsrećniji televizijski program!
 • Poruke: 10.212
 • Zemlja: rs
Odg: OGAE Second Chance Contest: Dušan Svilar - Spas
« Odgovor #212 poslato: 07 Oktobar 2013, 23:44:07 »
O tome sam pisao u temi retro contest. I dalje ne mogu da verujem da se tako slabo kotiramo kod ex-yu republika, bar one koje glasaju. Ovaj put ponavlja se priča iz Hrvatske. Koliko sam ispratio 3-4 zemlje nisu glasale za nas, a najmanji broj poena su nam dale Francuska i...Hrvatska! Zemlja gde se sluša naša muzika /kao i njiihova kod nas/, zemlja u kojoj se govori jezik vrlo sličan našem, s'toga se odlično razumemo, plus što je Svilar bio bar od polovine konkurencije ne bolji nego razvaljuje kako peva momak. Dokaz su i te, meni iznenađujuće, max. ocene iz npr. Islanda ili Nemačke.. ili Južne Afrike. Ni ostale ocene nisu za podcenjivanje. stiglo je 7 iz Litvanije, Finske, Italije, 10 iz Izraela, dakle.. jedan veoma lep skup poena. I onda.. Hrvatska 1 poen. Bolje da ga nisu ni dali. I to se ponavlja iz izbora u izbor. Mislim.. čudno je... Dal' je to neki tihi bojkot neke većine u hrvatskom OGAE-u ili šta je.. ali.. bzvz je. No dobro...

Što se tiče pobednika izbora - ne sviđa mi se.
Naših 10 poena za Yelu me je obradovalo.
Mogu reći da smo uvrstili dobre pesme u listu za poene. Meni lično fali samo Island. Ostatak je super. Sviđa mi se i što je Nemačka dobila od nas poene. Mojih 10 poena. Ostatak moje liste je:

1 - Norveška - Adelen
2 - Irska - Aimee Fitzpatrick
3 - Španija - E.S.D.M.
4 - Grčka - Alex Leon & Georgina
5 - Island - Svavar & Hreindis
6 - Finska - Mikael Saari
7 - Italija - Malika Ayane
8 - Ostatak sveta /Mađarska/ - Radics Gigi
10 - Nemačka - Blitzkids. mvt
12 - Austrija - Yela

 • Miloš
 • Administrator
 • *****
 • Poruke: 18.094
 • Zemlja: rs
Odg: OGAE Second Chance Contest: Dušan Svilar - Spas
« Odgovor #213 poslato: 10 Oktobar 2013, 22:20:28 »
Dušan se putem Facebook strane zahvalio OGAE Srbija što smo glasali, izabrali i podržali njegovu pesmu!


 • Miloš
 • Administrator
 • *****
 • Poruke: 18.094
 • Zemlja: rs
Intervju: Dušan Svilar
« Odgovor #214 poslato: 11 Oktobar 2013, 00:53:02 »
Intervju: Dušan Svilar


OGAE Srbija: Prošlo je 7 meseci nakon Beosonga. Pretpostavljam da su ti se utisci slegli, pa kakvi su sada?

Dušan: Utisci... Da li bih pogrešio ako bih rekao da se još nisu slegli? Da li bih pogrešio ako bih rekao da ih zapravo, nikada nisam ni sakupio? Ne verujem... Zadatak koji sam imao je uspešno izvršen, pored svih izazova koji su me čekali u tom trenutku i za to sam zahvalan Bogu. Drago mi je što smo uspeli u relativno kratkom i ograničenom vremenskom periodu da stvorimo pesmu bez kompromisa. Pored toga, svakako, i ogromnu pozitivnu energiju i bolje poznanstvo u celom timu koji je učestvovao u stvaranju pesme. Iz svega ovoga, rodile su se nove ideje i prijateljstva.

   
   
OGAE Srbija: Čini se da je, iako dobro prihvaćena na Beosongu, promocija "Spasa" izostala nakon festivala. Zašto nisi snimio spot za pesmu?

Dušan: Spotovi jesu neki vid promocije pesama, ali mislim da nije za svaku pesmu potreban video spot. Konkretno, mislim da je za pesmu ''Spas'' najbolja radijska promocija... Istina je da je nije bilo dovoljno, ali to nije moja krivica. Zahvalan sam svim radio stanicama koji su promovisali našu pesmu koja je ipak, uspela da dođe do velikog broja slušalaca. Pesma je ušla i u listu zvaničnog Evrovizijskog radija www.escradio.com.

OGAE Srbija: Da li si spremio neku novu verziju pesme i kada ćemo imati priliku da je čujemo?

Dušan: U toku je priprema ''unplugged'' verzija pesme i izbacićemo je vrlo brzo. :)

OGAE Srbija: Uspeh grupe Moje 3 u Malmeu je izostao, nisu se plasirale u finale, a i bilo je dosta kritika na račun koreografije i kostima. Šta misliš, da li je napravljen neki propust u organizaciji ili promociji i gde treba tražiti uzrok neuspeha?

Dušan: Ne znam gde je napravljen propust jer nisam upućen u to kako je išla dalja promocija pesme pre Evrovizije. Bez obzira što se Evrovizija i sluša i gleda, pesma je ipak, najjače oružje nekog takmičara na Evroviziji i od nje više zavisi nego od scenskog nastupa. Uostalom, festival je od samog početka posvećen, pre svega, muzici.

OGAE Srbija: Naše udruženje fanova Pesme Evrovizije, OGAE Srbija, izabralo je "Spas" kao najbolju nepobedničku pesmu sa Beosonga i poslalo je na takmičenje OGAE Second Chance, u okviru OGAE International mreže fanova Evrovizije. Pesma je na glasanju zauzela vrlo dobro 6. mesto uz maksimalnih 12 poena od udruženja iz Grčke, Nemačke, Islanda i Rest of World. Dakle, u Evropi, a i šire, itekako si primećen. Šta misliš o ovom rezultatu i koliko ti znači?

Dušan: Pre svega, želim da se zahvalim OGAE Srbiji što je izabrala, glasala i podržala našu pesmu na takmičenju OGAE Second Chance. Zadovoljan sam rezultatom, pogotovo kada saberem da smo visoke poene dobili od zemalja kojima je srpski jezik veoma stran. To mi govori da im se svidela muzika i interpretacija jer, pretpostavljam da im tekst nije jasan. :)

OGAE Srbija: Od 20 udruženja koliko je glasalo, samo 4 su te ostavila bez poena. Ipak, nas je najviše iznenadio samo 1 poen iz Hrvatske. S obzirom da te njihova publika sasvim dobro poznaje, misliš li da su njhovi poeni realna slika kako je pesma prihvaćena u Hrvatskoj?

Dušan: Nemam informacije o tome koliko je prihvaćena pesma ''Spas'' u Hrvatskoj. Imam informacije samo o mom duetu sa Kemalom Montenom, i znam da je ta pesma veoma prihvaćena i tim povodom sam nastupao tamo više puta. U svakom slučaju, hvala im za jedan poen. Bolje jedan nego nijedan :)

OGAE Srbija: Da li su ti festivali bitni i da li bi se ponovo prijavio na nacionalni izbor za Pesmu Evrovizije?

Dušan: Festivali su bitni za svakog pevača jer je to najlepši put za promociju i predstavljanje novih pesama. Prijavio bih se ponovo na nacionalni izbor za Pesmu Evrovizije ukoliko bih imao adekvatnu ideju za neku buduću pesmu.

OGAE Srbija: Koji način selekcije za Evroviziju je bolji, onaj putem festivala ili interni izbor?

Dušan: Putem festivala :)

OGAE Srbija: Poslednjih godina, sve manje većih zvezda sa domaće muzičke scene je zainteresovano za učešće na nacionalnom izboru, pa smo prinuđeni da na istim gledamo neka nova lica, koja kasnije budu zaboravljena. Šta misliš, koji je razlog što poznati pevači tiho bojkotuju izbor za Evroviziju?

Dušan: Neki pevači ne vole takmičenja, neki ne žele da se upuštaju u međunarodna takmičenja... Svakakvih razloga ima. Verovatno kad si mlad imaš veću želju za nekim velikim uspehom nego kad se afirmišeš i ostariš :)
   
   

OGAE Srbija: Neke zemlje, uključujući i Hrvatsku, najavile su da sledeće godine neće učestvovati na Evroviziji u Kopenhagenu. Uglavnom, kao razlozi se navode oni finansijke prirode ili zbog neslaganja sa načinom glasanja. RTS za sada, još nije doneo odluku o našem učešću dogodine. Koliko je bitno da imamo našeg predstavnika na ovom festivalu?

Dušan: Mislim da umetnost i muzika nisu ''štetočine'' budžetu, niti bačen novac, jer kroz umetnost možeš na lepe načine da promovišeš svoju zemlju i kulturu u kojoj živiš. Od izuzetne je važnosti da svake godine šaljemo predstavnika na Evroviziju.

OGAE Srbija: Da li imaš omiljenu pesmu sa Evrovizije? Koja ti je omiljena od onih koje su predstavljale Srbiju?

Dušan: Omiljena pesma sa Evrovizije mi je ''Waterloo'' od grupe Abba. A omiljena od svih srpskih mi je ''Jutro'' iako nije predstavljala Srbiju.

OGAE Srbija: Osim pobede u Zvezdama Granda, šta bi istakao kao svoje veće uspehe u karijeri?

Dušan: Uspešna saradnja sa Kemalom Montenom, učešća i nagrade na festivalima u bivšim zemljama Jugoslavije i svakako Beosong.

OGAE Srbija: Kada možemo da očekujemo nov album ili neki singl od tebe?

Dušan: Upravo snimam u studiju :)

OGAE Srbija: Da li nastupaš negde i gde te publika može čuti?

Dušan: Nastupam na gradskim manifestacijama, zajedničkim koncertima, festivalima u svim većim i manjim gradovima. Trenutno pripremamo jedan projekat sa Big Bendom sa kojim ću izvoditi najveće hitove u poslednjih 30 godina sa naših prostora u novim aranžmanima koji će biti prilagođeni velikom sastavu. :)

OGAE Srbija: I za kraj, šta bi poručio srpskim fanovima Evrovizije?

Dušan: Ja bih voleo da vi poručite nešto meni, da čujem i vas. :)

P.S. Hvala što ste izdvojili vreme :)

OGAE Srbija: Mi se zahvaljujemo Dušanu ovom prilikom što je izdvojio svoje vreme i odgovorio na naša pitanja. Želimo mu puno uspeha u karijeri!

Dušan Svilar online
--------------------------------------------------------------------------------
Youtube account:http://www.youtube.com/dusansvilarmusic
Facebook account:     http://www.facebook.com/dusansvilarmusic
Twitter account:   http://www.twitter.com/svilardusan
Official website:   http://www.dusansvilar.com
« Poslednja izmena: 11 Oktobar 2013, 02:05:23 Miloš »

 • MarkoV
 • Hero Member
 • *****
 • Sam ostani sebi zvest. 👽
 • Poruke: 6.417
 • Zemlja: se
Odg: OGAE Second Chance Contest: Dušan Svilar - Spas
« Odgovor #215 poslato: 11 Oktobar 2013, 01:13:36 »
Preporučujem mu da se ponovo prijavi za Beosong, ako ga bude bilo

 • nikma
 • Golden Member
 • ******
 • Tell Cersei...
 • Poruke: 19.992
 • Zemlja: kp
Odg: OGAE Second Chance Contest: Dušan Svilar - Spas
« Odgovor #216 poslato: 11 Oktobar 2013, 01:39:04 »
 :G) :G) :G) :G)

 • Djudja
 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 5.522
 • Zemlja: rs
Odg: OGAE Second Chance Contest: Dušan Svilar - Spas
« Odgovor #217 poslato: 11 Oktobar 2013, 01:52:26 »
Lep intervju  :)
Za svoje male katastrofe, sto ce ih biti, sto ih bilo, trazim melodiju iz strofe, kao soundtrack za moj zivot

 • Petar
 • Golden Member
 • ******
 • Namu Myōhō Renge Kyō
 • Poruke: 66.152
 • Zemlja: bg
Odg: OGAE Second Chance Contest: Dušan Svilar - Spas
« Odgovor #218 poslato: 11 Oktobar 2013, 08:58:41 »
Preporučujem mu da ode interno u Kopenhagen :D
Jedva čekam 'unplugged' verziju!
Nobelova nagrada za organizaciju FSC-a i Moderator za inovacije na forumu

 • mirCo
 • Golden Member
 • ******
 • #BlackLivesMatter
 • Poruke: 51.747
 • Zemlja: rs
Odg: OGAE Second Chance Contest: Dušan Svilar - Spas
« Odgovor #219 poslato: 11 Oktobar 2013, 15:39:41 »
Mislim da ne bi bilo loše interno da ga izaberu. :G)
Ma sori što nisam k'o ti propala!

 • Petar
 • Golden Member
 • ******
 • Namu Myōhō Renge Kyō
 • Poruke: 66.152
 • Zemlja: bg
Odg: OGAE Second Chance Contest: Dušan Svilar - Spas
« Odgovor #220 poslato: 12 Oktobar 2013, 10:34:59 »
Slušao sam pobedničku pesmu, pa sam naišao na ovaj video gde je pevala uživo i to sasvim pristojno :G) A nastup je lud, silazila u publiku i davala deci mikrofon da pevaju s njom :D


A naleteo sam i na ovu akustičnu verziju, rasturila  ;(:);

Odg: OGAE Second Chance Contest: Dušan Svilar - Spas
« Odgovor #221 poslato: 12 Oktobar 2013, 13:20:23 »
Najbolja je  :-*
Nadam se da će se prijaviti i ove godine  ;D

Odg: OGAE Second Chance Contest: Dušan Svilar - Spas
« Odgovor #222 poslato: 13 Oktobar 2013, 18:55:28 »
Jučer sam vidio rezultate OGAE Second Chance Contesta i moram priznat da je ishod glasovanja bio krajnje neizvjestan. Suzdržao sam se da odmah pogledam konačne rezultate i moram priznat da nisam požalio :)

Srbija je ostvarila sjajan rezultat i najprije želim vam svima čestitati. Zbilja šteta što Dušan nije otišao na Eurosong.

Nadalje, primjetio sam da ste ostali malo razočarani što vam je Hrvatska dala samo 1 bod. Najprije treba naglasit da je ovo rezultat glasovanja OGAE Hrvatske, a ne Republike Hrvatske. Vjerujem da je u pitanju bio televoting da bi rezultati bili drugačiji. Ovako je o glasovima odlučivalo svega par aktivnih članova čija je zajednička odluka bila da Norveškoj dodijelimo 12-icu.
Nadovezao bih se na izjavu kako vam nije jasno zašto zbog sličnosti jezika nismo dali više bodova. Nismo isključivo zato što smo ocjenjivali sveukupni dojam pjesme. Nekad poznavanje jezika može biti plus, ali nekada i minus pri davanju konačne ocjene.

Nadalje, Dušan Svilar nije prepoznatljiv pjevač u RH. Kao aktivan član OGAE Hrvatska pratim hrvatsku glazbu i tko sve budi pažnju među publikom te da vam iskreno kažem nisam Dušana primjetio do sada. Ali opet i da jest poznat, to ne utječe previše na izbor samih članova OGAE udruga Europe. Osobno mi je najbolji primjer bio prošlogodišnji OGAE Song Contest kada smo mi poslali Severinu sa pjesmom Italiana, a dobili od Srbije "svega" 8 bodova. Vjerujem da je televoting bio u pitanju da bi uvjerljivo pokupili 12-icu jer ipak je riječ o kraljici cijele ex-yu estrade. Ne znam da bi itko treći mogao do kraja popuniti Arenu i u Zagrebu i u Beogradu. Tako da upravo to jest ljepota ovih OGAE natjecanja što nisu naglašeni dobrosusjedski odnosi  pri davanju bodova.

Za kraj da prokomentiram samo natjecanje. Osobno sam jako zadovoljan sa Bombom, po mojem mišljenju u potpunosti zaslužena pobjeda i kada sam dodijeljivao glasove upravo sam toj pjesmi dao najviše bodove. Italija i Mađarska su mi zasluženo visoko plasirane, Grčka je prenisko, a Finsku i Švedsku ne razumijem kako i zašto se nalaze na tako visokim pozicijama.

Eto, toliko od mene. Budite mi dobro i sretno na OGAE Song Contestu!! :)
« Poslednja izmena: 13 Oktobar 2013, 19:01:22 crocharmander »

Odg: OGAE Second Chance Contest: Dušan Svilar - Spas
« Odgovor #223 poslato: 17 Oktobar 2013, 19:27:54 »
Super intervju. Lep rezultat za Dušana. Bravo!  :)

 • Nikola
 • Full Member
 • ***
 • Poruke: 100
 • Zemlja: rs
Odg: OGAE Second Chance Contest: Dušan Svilar - Spas
« Odgovor #224 poslato: 18 Oktobar 2013, 20:37:39 »
Углавном сам слушао делове песама са ОГАЕ Second Chance Contesta,и,фаворит од почетка ми је била Финска.Мислим да би са Микаеом Финска прошла неколико места боље у самом финалу овогодишњег Евросонга.На другом месту ми је био Душан Свилар.Остале песме су биле више него очајне,сем Мађарске.

 


Deli preko delicious Deli preko digg Deli preko facebook Deli preko furl Deli preko linkedin Deli preko myspace Deli preko reddit Deli preko stumble Deli preko technorati Deli preko twitter

xx
OGAE Video Contest: Neverne Bebe - Kuća za spas

Započeo Miloš

16 Odgovora
10701 Pregleda
Poslednja poruka 16 Mart 2013, 23:04:26
euronik
xx
OGAE Second Chance Contest 2014

Započeo Miloš

28 Odgovora
4801 Pregleda
Poslednja poruka 30 Oktobar 2014, 20:06:32
Аца
xx
OGAE Second Chance Contest 2010

Započeo Miloš

40 Odgovora
16865 Pregleda
Poslednja poruka 21 Maj 2011, 11:21:19
Аца
xx
OGAE Second Chance Contest 2009

Započeo Miloš

49 Odgovora
18336 Pregleda
Poslednja poruka 20 Mart 2010, 23:35:04
bojan92
xx
OGAE Second Chance Contest 2008

Započeo Miloš

13 Odgovora
8068 Pregleda
Poslednja poruka 15 Januar 2009, 12:26:37
milke2394