Ćao ljudi,
Pa red je da kažem nešto malo i o sebi, s obzirom da ste me verovatno već primetili kako filozofiram na svim temama, a sad se verovatno čudite što sam odabrao baš ovu temu za tako nešto:
Zovem se Marko, rodom sam iz Kruševca ali živim i radim u Beogradu kao inžinjer u mobilnoj telefoniji.
Jedno martovsko jutro 2013. guram se u Takovskoj u Corsi i smaram se na semaforu i gledam nešto na telefonu na Blicu predstavili kandidate za Evroviziju i pomenula se Danska nešto i ja pustio da čujem pesmu: kako sam odslušao xsamo prvi refren odmah sam skočio i sebi rekao:"Ovo pobeđuje 100%", druge kandidate nisam tada ni čuo. Verovali ili ne od tada sam pa narednih 2 meseca svima pričao da će da pobedi Danska...Niko me nije shvatio za ozbiljno. 10 dana pred takmičenje u Kruševcu kvota bila 3 a ja majmun čekao još par dana pa kad sam sa vikenda došao u Beograd, kvota pala čak na 2 i kako sam uplaćivao tikete po 1000 din. kvote su samo nastavile da padaju. Na dan takmičenja kvota je bila svega 1.6. Na kraju sam zaradio nekih 100 evrića ali društvo me je zapamtilo po tome što sam pogodio pobednika 2 meseca pre početka takmičenja.
2014.nisam se kladio jer naši nisu učestvovali, dok sam 2015. opet pogodio pobednika Švedsku sa kvotom 2.5 ali sam pogodio i naše da će da budu 1.balkanska zemlja sa ogromnom kvotom 9. ali nisam pogodio da će Estonija da bude među prve 3.
2016.nisam pogodio pobednika, dok 2017. sam pogodio pobednika 2.og polufinala Bugarsku...
Tako da mogu za sebe da tvrdim da sam dobar ili solidan prognozer, što na žalost za ovu godinu ne može da se kaže: promašio sam Estoniju za pobednika a za Bugarsku sam mislio da će da pobedi u 1.om polufinalu a bili čak 7?! Kipar sam potpuno prevideo da će da bude u prvih 5, a za Austriju se nisam ni najmanje nadao da će da budu u prvih 10 a kamoli u prvih 3