ESC 2022: Izbor foruma za najbolju pesmu

Iz prvog polufinala sam dao bodove samo za 2 zemlje, iz drugog čak 7 i jednom direktnom finalisti.
 
I meni je sasvim dobra godina, većina pjesama mi je baš onako fino sjela nakon nekoliko slušanja, na prvu mi je bio dosta loš dojam o ovoj godini.

Što se glasova u finalu tiče: 3 iz 1. pf, 5 iz 2. pf, 2 direktna.
 
Iz prvog polufinala mi je prošlo u forumsko finale svega 6 ličnih finalista (Austrija, Grčka, Jermenija, Norveška, Portugal i Holandija), dok su mi ispali Danska (7 poena), Island (2 poena), Letonija (6 poena) i Švajcarska (1 poen). Imajući u vidu koliko su na forumu voljene ovogodišnje pjesme iz Albanije, Litvanije i Ukrajine od strane velike većine, nisam ni sumnjao da će sve 3 lagano upasti iako su meni ispod kvalifikacione crte... Kako god, drago mi je zbog Mije da se ovdje uspjela progurati, mogao sam i pretpostaviti da će i njoj dosta vas dati dovoljno bodova da se provuče pa sam se odlučio dodijeliti taj preostali bod Švajcarcu jer za nijansu mi je bolja pjesma a i bilo bi mi ga žao ostaviti sa nulom bez obzira što su mu šanse skoro nikakve bile.
Po pitanju drugog polufinala je nešto bolja situacija, plasiralo mi se čak 8 personalnih finalista (Estonija, Kipar, Poljska, Srbija, Finska, Crna Gora, Češka i Švedska), nisu mi se poklopili Izrael (1 poen) i Irska (5 poena) sa Azerbejdžanom i Australijom koje su mi ostale ispod demarkacione linije. Svjestan sam bio da će jedna od ove dvije morati proći na konto Izraela kome je najmanji bod više poklonjen nego što je zaslužen, ali da će uspjeti i jedna i druga nisam vjerovao no dobro. Crnu Goru da nismo pustili bio bi grijeh lol, tako da sam zadovoljan zbog nje najviše! :p
Što se tiče iznenađenja, nije bilo ni neprijatnih ni prijatnih, jedino tipa da se probila Belgija ili Moldavija na račun nekoga ko je očigledno siguran pa bi mi bio šok, a ovako su mi rezultati polufinalnog glasanja sasvim ok!
 
Glasao. Nedostaju mi Rumunija i eventualno Moldavija. Odlično finale.
 
Iz prvog polufinala ispala mi je samo Slovenija, dok mi je u drugom stanje alarmantnije, pa su mi ispale Belgija, Malta, San Marino i Rumunija.

U svakom slučaju odlično finale.
 
Ja sam baš zadovoljan kako su mi se preferencije poklopile sa forumskim (9/10, 8/10). Sada opet imam problem, jer kao što nisam znao kako da rasporedim sitnije poene u prvom polufinalu, tek sad ne umem pretumbam glasove za finaliste.

Kao i prošle godine, i ove mi je favorit sporija pesma. Za moj ukus mogao je biti koji brži, 'besni' bop više, ali generalno dosta dobra godina uprkos slabijem početku.
 
Sada opet imam problem, jer kao što nisam znao kako da rasporedim sitnije poene u prvom polufinalu, tek sad ne umem pretumbam glasove za finaliste.
A dobro, to su ti sad one slatke muke. :D Ja sam se vodila svojim top 40 koji je friško sastavljen, a mogla bih ga mijenjati svaki dan, bar onaj središnji dio gdje su stvarno nijanse u pitanju.
 
U finalu je glasove dobilo 6 učesnika prvog polufinala, 2 pesme iz drugog i dve pesme direktnih finalista.
 
Glasao, 4x prvo polufinale, 3x drugo i 3x direktni finalisti
 
Po 4 pesme iz oba polufinala i 2 direktna finalista.
 
Podsećam vas da možete glasati do četvrtka u 19 časova. Svei finalisti su već dobili poene!
 
Poslao sam glasove. Dosta mi je tesko bilo da ih sastavim, dosta pesama mi je ujednaceno a generalno godina kao godina mi je slabasna uz nekoliko highlightova koji vade situaciju (medju njima je naravno i nasa pesma).

Mozda i jednostavno nisam u elementu, sto bi se reklo.

Prokomentarisacu detaljnije svaku pesmu u narednim danima...
 
Nisam imao nekih vecih problema da rasporedim poene, jer mi se tu manje vise iskristalisalo. Jedino sto sam "morao" dati poene jednoj pesmi iz 1. pf-a jer mislim da zasluzuje, ali sam onda morao da izbacim jednu pesmu iz 2. pf-a.
Na kraju je odnos u poenima: 2 iz 1. pf (5p), 6 iz 2. pf (38p) i 2 direktna finalista (15p).
 
Podsećam vas da glasanje za finale traje danas do 19 časova. Glasajte na vreme i odlučite ko će biti favorit foruma!

Rezultati će biti u kasnim večernjim časovima, ne pre 22h, ali javiću u toku dana.
 
Back
Top