ESC 2024 – Malme, Švedska: opšte, arena, grafika, scena

A SVT mu i pesmu napravio :( - Lynda Woodruff :love: još kad ga je nazvala Martin Estrogen. :LOL: Šalu na stranu, bilo bi dobro da ga smene sa te pozicije. To bi malo umirilo fanove.

Gledam koliki je hit Europa pa pa pa Holandija teško oštecena i žrtvovana za pobjedu Švajcarske. Da su oni bili u finalu, nebi Nemo pobijedio.Nema šanse. Neka im bude ali ali sramota. EBU

Jeste hit, ali ne bi Holandija pobedila i da je nastupila, jer kod žirija je Joost slabije prošao, tako da bi pobeda opet bila švajcarska.

Ne stigoh nigde da napišem šta mislim o scoreboard-u (pošto je to moja velika opsesija ☺️). Sviđa mi se što su izbacili ono listanje poena od jedan do 10, već se odmah prikazuje lista svih zemalja i ko je koliko poena dobio, pa se onda promene pozicije sa apdejtovanim skorom. Ovaj YT kanal je inače praznik za moje oči:

https://www.youtube.com/@thereorderboard

Grafika bolja i od same evrovizijske. Šteta što snimci Evrovizija gde je ova nova grafika ubacivana nisu boljeg kvaliteta, ali verovatno da je, u vreme kad je to rađeno (pre par godina), samo i ovakav kvalitet videa bio dostupan na netu; tako da ja odgledam nastupe boljeg kvaliteta (i po mogućnosti bez T. Vogana), a onda sekvence glasanja na ovom kanalu. Inače je u ono vreme Korone kad su na oficijelnom evrovizijskom YT kanalu puštali stare Evrovizije u okviru "Eurovision again" projekta, Evrovizija 1992. bila emitovana baš sa ovom grafikom.

Pa to je stara vest, pisalo se o tome na forumu.

Pa i treba da kuliraju ovo takmicenje, godinama je ziri zajebava, sta god poslali. Lepo odjebes ovo takmicenje, pa cemo videti kad ovakve zemlje kao Norveska odustanu, pa nek se takmice samo miljenice EBUa.

Norveska nije zasluzila da je godinama ziri spusta, veoma je konkurentna sto se tice takmicenja.

Ako saljes tres poput Queen of Kings i Spirit in the Sky, da ne spominjem Subwoolfer, valjda je logicno da si vec spreman na to da te ziri spusti i da gro poena dodje od publike.

Ako saljes tres poput Queen of Kings i Spirit in the Sky, da ne spominjem Subwoolfer, valjda je logicno da si vec spreman na to da te ziri spusti i da gro poena dodje od publike.
Choda nemoj da spominjemo pesme koje je ziri uzdisao, Spirit in the sky, je kulturno umetnicko remek delo za te pesme.

Nije Norveška jedini primer, ima ih još...! Žiri uzdiže Švedsku, Australiju, Švajcarsku, Maltu, Azerbejdžan, Estoniju (ponekad), Francusku, Izrael (do skoro), UK (ponekad).... iako sve te zemlje dosta puta pošalju meh pesme koje su po nekim kriterijumima i lošije od pesama koje prolaze kod publike... Sa druge strane zemlje poput Norveške, Poljske i Srbije (i drugih Balkanskih zemalja) se stalno spuštaju iako se jasno vidi da ne prolaze uvek super kod publike već jako prosečno... dok zemlje poput Ukrajine i Izraela koje su uzjahali talas te negativne promocije na osnovu rata i imaju armiju koja će glasati za njih putem SMS-a ni ne spuste dovoljno iako bi trebalo pa sa pesmama koje bi inače bile ispod 20-tog mesta odu u top 5, 6 ili ne daj bože pobede...

Back