it Italija 2025: Lucio Corsi - Volevo essere un duro

Kristiki, Akile i Đorđa su bili skoro pa sigurni.
Sve odlično izvedeno, emotivno, smislenih tekstova i nešto što bi ljudi nazvali konvencionalno kvalitetnim (loša odrednica, ali vole ljudi da je koriste).
Sas se tu takođe uklapa.

Lućo mi je iznenađenje.
Publika će to drugačije, pa će se karte lepo izmešati.

Generalno mislim da je ovo poprilično slab Sanremo. Ruku na srce nije mi ni onaj Sanremo 2023. bio nešto, ali ove godine ima baš puno jednoličnih pjesama. Može se za svaku od tih pjesama skoro reći da su lijepe, ali baš manjak kreativnosti ove godine.

Poslušao sam isečke nastupa na Tviteru i ovih 15 bih izdvojio kao nešto što me je zaintrigiralo da ih poslušam u studijskim verzijama:
Gaia
Rkomi
Coma_Cose
Giorgia
Rose Villain
Olly
Elodie
Serena Brancale
Clara
Fedez
Bresh
Sarah Toscano
Joan Thiele
Rocco Hunt
The Kolors

Ма добија Симоне 100%

Што се ЕВ тиче, не знам жели ли, али од овога што сам чуо, Роуз Вилен ми има потенцијала баш, таман да смањи 40 секунди и направи бомбона пјесму ако он не буде хтио ићи

Juce u dopo festival Catelan je rekao da onaj nedostatak zvuka na pocetku je ustvati bila cenzura. Conti je govorio o momentalnoj situaciji u svetu pa su ga utihnuli. Bas me zanima sta nam je to imao pametno reci. Jer arapska pevacica Mira koja je pevsla sa Noah Lenona nije arapkinja vec propada Druzima i vojnik je te je ucestvovala u sukobu. Druzi, iako imaju palestinske korene, služe u izraelskoj vojsci i imaju izraelsko državljanstvo. Mnogi od njih su, u stvari, nepokolebljivi cionisti i biraju da služe vojsku, verujući da će ih to dovesti u položaj veće jednakosti i prava.

Preslušao sam studijske verzije i glavni utisak mi je da def. navijam za žene. Opet su sjajne, posebno Elodie, Rose, Joan.

Sarah Toscano i Serena su jako dobre, naročito u audio verzijama.

Gaia je odlično otvorila veče i ova pesma je miljama bolja od prethodnog pokušaja. Giorgia sasvim u skladu sa očekivanjima, a možda su mi mali letdown (u odnosu na očekivanja) Francesca i Noemi, mada ostavljam mesta da mi se pesme do subote uvuku pod kožu. Clarina pesma mi se dopada, ali mi je trenutni utisak da je Diamanti Grezzi bila jača.

Odlični su mi i Coma_Cose i Kolorsi.

Muškarci su mi uglavnom dosadni. Fedez i Rkomi imaju zanimljiv zvuk, ostalo mi je bez jačeg utiska.

Колорс су добри исто
Елоди боља на више слушања

Клара као богиња изгледала

Clara je bombetina, isijava seksepil.

Šteta što nije došla sa Nero Gotico, to bi bilo top sa igračima.

Simone i Giorgia su me naježili interpretacijom i tekstom. Za ESC mislim da je najbolji Fedez. Svidjeli su mi se i Sarah, Olly, Rose, Willie i Gaia.

Tek sada obratih pažnju na Lućov tekst.
Introspektivna prelepotica. ❤️
Šteta što mi je aranžman više dated nego vintage. Melodija je divna.

Juče pres definitivno rešio da istakne nebanalne tekstove.

Lični top 5:
Elodie - "Dimenticarsi alle sette"
Joan Thiele - "Eco"
Shablo ft. Guè, Joshua, Tormento - "La mia parola"
The Kolors - "Tu con chi fai l'amore?"

Willie Peyote - "Grazie ma no grazie"

Ostale pesme koje su mi se svidele:

Clara - "Febbre"
Coma_Cose - "Cuoricini"
Fedez - "Battito"
Giorgia - "La cura per me"
Marcella Bella - "Pelle diamante"
Noemi - "Se t'innamori muori"
Rkomi - "Il ritmo delle cose"
Rose Villain - "Fuorilegge"
Sarah Toscano - "Amarcord"

Serena Brancale - "Anema e core"

Bolje mi je bilo izdanje prošle godine

Preslušao sam što se to sve jučer nudilo i što se mene tiče, Giorgia do pobjede. Donijela je na stage ono čega na Sanremu iz godine u godinu kao da sve manje ima - odličnu, iskrenu interpretaciju bez puno filozofiranja i eksperimentiranja.

Preslušao sam studijske verzije i ovo bi otprilike bio moj top 10:

1. Elodie - Dimenticarsi alle 7
2. Coma_Cose - CUORICINI
3. Sarah Toscano - Amarcord
4. Joan Thiele - Eco
5. Rose Villain - fuorilegge

..............................................
6. Gaia - CHIAMO IO CHIAMI TU
7. Bresh - La tana del granchio
8. Olly - Balorda nostalgia
9. The Kolors - Tu con chi fai l'amore
10. Serena Brancale - ANEMA E CORE

Back