pt Portugalija 2025: NAPA - Deslocado

Izblejao bih sa njima u Funšalu na Madeiri uz pivo. Nadam se da će u finale nekako, ima portugofila po Evropi.
Iskreno tesko, mislim da su mi oni uz CG i Gruziju jedni od retkih koji bas nikakve sanse za finale mislim da nemaju :/

Da ima portugufila - ima, ali to mislim da njih vadi jedino kad posalju neku baladu sa lokalnim prizvukom, ovako tesko

Ја сам управо ставио марку и по на њихов пролазак у финале. Нека иде живот

Ja njih otpisao od momenta od kad su izabrani. 😂 Mislim da je neki šok efekat u njihovom slučaju zaista misaona imenica.

Ја њима нисам давао шансу након избора јер сам се сморио због резултата 😂
Али онда сам је почео слушати у последњих петнаестак дана и баш ми је 'сјела'. Биће тешко изборити финале, али ако прођу, добро и њима и мени 😄

Dobio sam mejl od asistentkinje šefa presa portugalske delegacije. Promoviše NAPA bend, kaže da pevaju o tome da nijedan grad ne može da zameni dom, a njihov je ostrvo Madeira, i kako je ta univerzalna poruka koju šalje njihova pesma, odjeknula širom sveta, putem društvenih mreža, pogodivši hiljade ljudi koji žive daleko od svojih domovina. :cool:

Ako se i vi pronalazite u toj poruci, poziva da glasate za njih. Stranci koji žive u Portugaliji su odrecitovali tekst ove senzualne numere na svom maternjem jeziku, što možete pogledati na Instagram nalogu benda.​

Meni je ova pesma bila lepa i kao sto sam rekao ocekivao sam jedan od njih ili Slovenije i nisam iznanedjen prolaskom.

Očito ih je loša konkurencija i flop glavnih favorita odveo u finale. Meni je ovo toliko dosadno da doslovno ne znam da li bi sva njihova uža i šira rodbina glasala za njih. Sad već mogu da vidim da žiri ovo stavlja nerealno visoko.

Meni je ova pesma bila lepa i kao sto sam rekao ocekivao sam jedan od njih ili Slovenije i nisam iznanedjen prolaskom.
Да, исто сам и ја у почетку говорио, проћи ће једна балада, а то је Португал

Ovaj :love: zbog kladionice. (y)
А овде на форуму сам одиграо другачије, нисам их ставио у финале, реко на једном фронту хоћу (гдје имам користи од тога 😂) а на другом пробам нешто друго

Meni je ovo veceras bas prijalo, ali sam mislio da nece u finale zbog misljenja mase. Medjutim eto..

А овде на форуму сам одиграо другачије, нисам их ставио у финале, реко на једном фронту хоћу (гдје имам користи од тога 😂) а на другом пробам нешто друго
Pametno odigrano. 👏

Gledam opet nastup i pokusavam da shvatim na konto cega su prosli. Sta je to sto je nateralo ljude da glasaju, pogotovo sto su bili u sendvicu izmedju Svedske i Norveske. Nisam pronasao nista sto bi to moglo biti. Ne mogu reci ni da je pevanje bilo bolje od ostalih ili sam nastup. Cak mi je delovalo nezainteresovano. Jos jedan sokantan prolazak Portugala u finale.

Ne znam da li njima i onoliki Brazil možda nabije neki bod u RoW (kao što ostatak Latinoamerike sasvim sigurno nabije Španiji), no teško to može da se zna za RoW, ali verujem da je bilo taman dovoljno ljudi i po Evropi koji su odreagovali na pesmu.

Meni je ovo malko bolje od Italije ove godine, prijatno i lepo za čuti, čak mi je dopadljivo, ali sam bio uveren da im večeras nije bilo spasa, bukvalno sam pre očekivao bilo koga od Belgija/Kipar/Hrvatska trojca u finalu nego Portugaliju.
Ali drago mi je, neka ih.

Back