Pesma Evrovizije 2026 - SRBIJA: Konkurs

Pa ona Kayina pjesma za koju se prije par godina pričalo da je prijavljena na Beoviziju pa odbijena, uopće nije bila loša nimalo, štoviše, tako da vjerujem da ona može prijaviti nešto dobro opet.

Mimi je baš preterala sa hvalospevima. Ja sam mislio "ova ima da nas oduva" i kreće pesma, ja pojačao do kraja, grmi zgrada, ali vidim nešto me ne radi. Već na pola pesme sam se smorio :p

Pa ona Kayina pjesma za koju se prije par godina pričalo da je prijavljena na Beoviziju pa odbijena, uopće nije bila loša nimalo, štoviše, tako da vjerujem da ona može prijaviti nešto dobro opet.
Koja pesma je bila u pitanju, promaklo mi je to?

Otkriću ti razlog: drugi ljudi imaju različit ukus od tebe
Možda bi to što kažeš i imalo smisla da ovo dvoje nisu učestvovali 3 godine za redom i da se nije otkrilo da jedna Lensy nije prošla konkurs. Šta kao sve Zejnine i Filarijeve pesme su bile vrhunske pa su zato prolazile konkurs a ne na ime, kao proslogodisnji učesnici.
Ma važi.

Mislim da je Turbo Žurka bila kalkulacija koja nije upalila. Htela da ide soft da bi se dopala publici koja ne sluša redovno hardcore hiphop, htela da ima trube i tekst bude patriotski zbog srbendi, a podrazumevala da će se svideti njenim fanovima kakva god da je i tako kad oćeš svima da se dopadneš na kraju se završi da se ne dopadneš nikome. Da je slala nešto u svom starijem fazonu sigurno da bi bio veći hajp, samo pitanje da li bi na sceni mogla da iznese ful energiju s obzirom da se i sa Turbo Žurkom dosta mučila, ali bar bi osnova bila dobra.

Možda bi to što kažeš i imalo smisla da ovo dvoje nisu učestvovali 3 godine za redom i da se nije otkrilo da jedna Lensy nije prošla konkurs. Šta kao sve Zejnine i Filarijeve pesme su bile vrhunske pa su zato prolazile konkurs a ne na ime, kao proslogodisnji učesnici.
Ma važi.
Sve se opet svodi na tvoj ukus. Ne mogu da polemišem o ovakvim prostim stvarima stvarno, Aleksa 🤣 Razumem da ti se nešto ne dopada ali ne razumem zašto smatraš da je tvoj lični doživljaj bilo kakvo merilo objektivnosti pa da izjavljuješ ovakve stvari.

Unpopular opinion: Meni se svidio njen kostim, meni je dobro izgledala

i Zejni i Filarriju je treći put bio najbolji pokušaj. "Najbolja" bengerčina koja je u top 10 najgledanijih pze nastupa na yt, a Filarri izdominirao i bio u top 3 po pregledima u svom pf. Ako je Lensy nekoga trebalo da odmeni svakako nije njega, nego neki od 15 filera (pola pesama) koji su imali ispod 1000 glasova u pf.

Sve se opet svodi na tvoj ukus. Ne mogu da polemišem o ovakvim prostim stvarima stvarno, Aleksa 🤣 Razumem da ti se nešto ne dopada ali ne razumem zašto smatraš da je tvoj lični doživljaj bilo kakvo merilo objektivnosti pa da izjavljuješ ovakve stvari.
Uopšte ne doživljavam svoje mišljenje nikakvim merilom objektivnosti. Isto tako ne doživljavam ni mišljenja 5-oro ljudi koji sede u nekakvoj selekcionoj komisiji merilom objketivnosti. Pogotovo što svi znamo da prednost daju svojim RTS pulenima a i isto tako znamo da je Olivera sa svoje pozicije vrlo često znala da progura neke koji se prijave na konkurs (čist primer Maje Nikolić prošle godine, to su same izjavljivale).

Filari nema nikakve vokalne kvalitete, tako da njega ni ne računam. Ok mi je da nas zabavi, i moram priznati da se pošteno potrudi za razliku od većine. Zejna je super, ali nekako mislim da će uvek da bude tu negde pri vrhu, ali nikada dovoljno dobra da konačno i ode. Slično se dešava sa Zorjom, ali njoj stvarno želim odlazak na ESC, ona to zaslužuje. Taj vokal može ozbiljno da se iskoristi, samo što je naš ceo tim nesposoban. Ona mi je skoro pa u rangu sa pobednikom iz Austrije samo što Austrijanci festival ne gledaju kao ekskurziju.

Pa ne... 2007. smo i pobedili na Evroviziji, a imali i više konkurentnih pesama na nacionalnom izboru, a Maja je bila tu.

Uvek bih i naredne tri godine u selekciji vokalno limitiranog Filarrija koji servira i dobru audio produkciju i dobar scenski nastup, trudi se i sve je bolji u tim aspektima, nego neke ljude koji su na papiru kvalitetni pevači i muzičari a nisu svesni za šta se takmiče, ili još gore, svesni su nego ni na pola gasa dođu da bi došli i popunili program.
A takvih neretko bude i među favoritima, a kamoli među filerima.

Meni Zejna do sada nijednom nije potpuno do daske oduševila, ali uvek mi je bila i više nego dobra, uvek je jedan od viđenijih entrija, raznovrsnost i progres su kod nje evidentni, materijal za predstavnika ako joj se nekad sve poklopi jeste, i isto bih je puštao u selekciju pa i u finale dokle god se prijavljuje, nekako imam poverenja da ne bi znatno spustila dosadašnji nivo.

Naravno, niko ne mora da se prijavljuje dosta puta ako ne želi, samo kažem, ne vidim problem sa zasluženom redovnošću ljudi koji na PzE zapravo doprinose i imaju neki smisao i rezultate.

Pa neka se prijavljuju koliko god im je volja, ali isto tako ne razumem zašto bi bilo kome onda smetalo to što se Maja prijavljuje iz godine u godinu. Realno doprinosi vidljivosti i gledanosti festivala više nego svi ostali učesnici zajedno.

Žena je sa slomljenom nogom na sceni imala više energije od te Zejne koja je sa "Zejna je najbolja" morala da pršti od energije a zapravo bila kuvana noga. A i bar je pogodila intonaciju za razliku od Filarija koji to ne uspeva evo već pune 3 godine.

• Like
Reactions: bxm
I ja bih radije nekoga poput Fillarija, ako već moramo da imamo nekakav PzE inventar, a svakako je mnogo bolji od ajkolikog Joce ili sličnih vriskova koji ni pesmom, ni nastupom nemaju puno čime da doprinesu. Vokalno je loš i tu pomoći neke veće nema, ali bi možda u nekim kombinacijama to bolje mogao da prikrije, tipa, govorne deonice u duetu i sl + među retkima je a da kapira da je vizuelno isto tako bitno (na stranu preferencije).

Zejna mi je isto jako dobra, posebno sa brzim pesmama, ali je meni kod nje najveći problem što nekako na sceni to ne klikne onako kako treba. Naročito mi je poslednji nastup bio flop i nemaštovit a ubeđen sam da kapira stvari kako da sve bude na višem nivou.

Čak ni ponavljači u nekoliko pokušaja mi nisu problem ukoliko su mega kreativni poput Konstrakte, ili imaju vokal kao Zorja. Boris Subotić je isto imao fin povratak. Očekujem da se Baloš iskupi za onu katastrofu. Lično voleo da se ljudi ponovo prijavljuju tek kada znaju da imaju najbolji mogući pokušaj, a ne da šalju pesma reda radi.

Last edited:
Pa neka se prijavljuju koliko god im je volja, ali isto tako ne razumem zašto bi bilo kome onda smetalo to što se Maja prijavljuje iz godine u godinu. Realno doprinosi vidljivosti i gledanosti festivala više nego svi ostali učesnici zajedno.
Ne doprinosi, već degradira. Žena je evidentno nestabilna i ima podebeli dosije sa kojekakvim ispadima (pomenimo samo šovinističke izjave), a da ne govorimo da je maltene svako izdanje festivala u poslednjih 15 godina etiketirala kao namešteno.

Da je muzikalna i da ima glas, to stoji. Problem je što već 20+ godina ne peva, već arlauče, a veliki deo tog perioda je provela smucajući se po rijaliti rupama a ne snimajući dobru muziku.

Po čemu je doprinela vidljivosti, em svojim lupetanjem pravi sprdnju od festivala em niko ne glasa / gleda zbog nje, kao što se videlo po njenim skorijim rezultatima kod publike ove godine i 2018. A i tu publiku što, možda, dovuče neće dovući sigurno zbog kvaliteta festivala nego ljude koji će u pauzama od Zadruge da bace oko.

Back