se Švedska 2022: Cornelia Jakobs - Hold Me Closer

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
Joined
30 Jan 2022
Messages
7,995
Points
118
HRvUCQX.png

Švedska bira novu evrovizijsku pesmu na 62. izdanju Melodifestivalena. Sve večeri će se zbog restrikcija i rizika širenja kovida19 održati u Stokholmu, a glavni voditelj šoua biće Oscar Zia. Prve tri takmičarske večeri emitovaće se iz Avicci arene (bivša Globe arena u kojoj su održane Pesme Evrovizije 2000. i 2016), dok će četvrto veče, polufinale, koje je na programu 5. marta i finale, 12. marta, biti u Friends areni.

1. polufinale - 5. februar, Avicci arena
1​
Malou PrytzBananas
2​
THEOZSom du vill
3​
Shirley ClampLet There Be Angels
4​
Omar RudbergMoving Like That
5​
Danne StråhedHallabaloo
6​
Cornelia JakobsHold Me Closer
7​
Robin BengtssonInnocent Love

2. polufinale - 12. februar, Avicci arena
1​
LIAMOOBluffin
2​
Niello & Lisa AjaxTror du att jag bryr mig
3​
Samira MannersI Want to Be Loved
4​
Alvaro EstrellaSuave
5​
Browsing CollectionFace in the Crowd
6​
John LundvikÄnglavakt
7​
Tone SekeliusMy Way

3. polufinale - 19. februar, Avicci arena
1​
Cazzi OpeiaI Can't Get Enough
2​
LancelotLyckligt slut
3​
Lisa MiskovskyBest to Come
4​
Tribe FridayFreedom
5​
Faith KakemboLyckligt slut
6​
Linda BengtzingFreedom
7​
Anders BaggeBigger Than the Universe

4. polufinale - 26. februar, Avicci arena
1​
Anna BergendahlHigher Power
2​
LillasysterTill Our Days Are Over
3​
Malin ChristinSynd om dig
4​
TenoriLa stella
5​
MedinaIn i dimman
6​
AngelinoThe End
7​
Klara HammarströmRun to the Hills

Gledaoci će u aplikacijama Melodifestivalen i Mello United za tablete imati na raspolaganju 10 glasova, a nakon prvog kruga dobijaju još 5 glasova. Glasovi iz prvog kruga se računaju i u drugom. U finalu će publika moći dodatno da glasa nakon što međunarodni žiri saopšti svoje glasove.

Kao i ranije, gledaoci su podeljeni u 8 grupa, prikazanih na donjoj slici. U polufinalima, prvi finalista, pobednik večeri, biće proglašen nakon prvog kruga na osnovu ukupnog broja glasova koje je dobio, nezavisno od bodova po starosnim grupama. Novina je i da će glasovi biti javno objavljeni u svakom polufinalu, pa će za svaku od ovih osam grupa uživo biti saopšteno kome ide 12 poena, dok će ostali poeni biti samo grafički prikazani. S obzirom da će za saopštavanje glasova biti potrebno više vremena, dvoje finalista neće izvesti svoje pesme na kraju polufinala, kao što je to ranije bio slučaj.

Iz svake večeri, direktno u finale prolaze dve pesme, i iz polufinala (bivša tzv. Druga šansa), još četiri, tako da će ih u finalu biti ukupno 12. U polufinalu će se takmčiti 8 pesama, po dve iz svake večeri koje su zauzele treće i četvrto mesto. One će biti podeljene u dve gupe od po 4 pesme žrebom koji će se održati 1. marta. Na žrebu nema nosilaca, te se bilo koja pesma može svrstati u bilo koju od dve grupe. Po dve pesme iz obe grupe proći će u finale, a gledaoci će za svaku pesmu imati na raspolaganju pet glasova. Zbog vremenskog ograničenja, poeni u polufinalu neće biti objavljeni uživo u programu.

U slučaju istog broja poena nakon zbrajanja poena po grupama, prednost će imati pesma koja je osvojila više glasova ukupno. U finalu, u slučaju istohg broja poena, prednost će imati pesma koja je dobila više poena od publike, a ako je i to isto, onda se gleda ko je ukupno dobio više glasova. Detaljan broj pristiglih glasova za svaki šou biće objavljen nakon finala.
kiZ0jsK.jpg
Qs5Ox5L.jpg
 
Last edited:
Scenografija za ovogodišnji Melodifestivalen se sastoji od dve scene i led ekrana najvećeg u istoriji ovog takmičenja. Ideja je da se izbrišu granice između scene, izvođača, publike i svetlosti, a sve kako bi takmičari bili bliže publici i osetili njihovu energiju. Glavna bina je malo manja nego inače, ali je krasi taj veliki LED ekran, dimenzija 13x6m. Ova scena ima integrisana svetla na krovnoj konstrukciji i najšire stepenište koje smo videli do sada na takmičenju. Druga manja, tzv. bina za publiku, nalazi se nasred dvorane i okružena je publikom. Dosta svetlosnih tela je poređano među publikom, kako bi se sve stopilo u jednu celinu. Pored sopstvene svetlosne opreme, manja bina ima i LED pod dimenzija 9x6m. Green room će takođe biti na parteru dvorane.​

tvkZJjU.jpg



f0VktNy.jpg



Mf0DO0I.jpg
 
Isečke pesama iz prvog polufinala možete poslušati na sajtu SVT-a.
 
Pre svega, drago mi je da smo ponovo na forumu i nadam se da ćemo i ovogodišnji Melodifestivalen pratiti kao i prethodnih godina.

Danas je objavljeno će prve tri takmičarske večeri biti održane u Globenu (sadašnjoj Avicii areni), dok će četvrto veče, polufinale (nekadašnji Andra chansen) i i finale biti održani u Friends Areni.

Turneja je otkazana zbog epidemije.
 
Čuo sam samo Robina i dobar mi je mada ni blizu prošlih nejgovih pesama.
 
Ništa mi se nešto specijalno ne svidja iz ovog prvog polufinala
 
Završena je prva generalna proba. Prema novom sistemu, saopštava se kako su gledaoci glasali. Redosled starosnih grupa je producentski određen, radi uzbudljivijeg programa. Finalisti više ne izvode ponovo pesme na završetku kvalifikacione večeri.
 
Verovatno necu gledati pre finala, nesto nemam preveliku zelju, a i format mi se ne svidja...
 
Pocetne pesme - kriticne. Robin najvece razocarenje
 
Tokom sinoćne probe bilo je dosta tehničkih problema. Gotovo da je svaki segment tehnike u nekom trenutku zakazao, pa se proba malo odužila... Verovatno će sve da utegnu tokom današnje probe. Počinje u 14.00, pa ću preneti utiske...
 
Ovo polufinale baš loše. Novotarije uopće nisam uspio pohvatati na MF-u. Ništa mi nije jasno s bodovanjem.
 
Poeni će biti kao i prethodnih godina (raspoređeni u sedam starosnih grupa i telefonske glasove), razlika je što će se saopštavati javno. Nakon prvog kruga glasanja, jedna pesma ide direktno u finale. Nakon toga, kreće drugi krug i svi gledaoci dobijaju još pet glasova na aplikaciji, a mogu da šalju SMS sve vreme. Svaka starosna grupa ima po 39 poena (12-10-8-5-3-1) koji se saopštavaju po producentskom rasporedu, kako bi bilo uzbudljivije. Po završetku glasanja, još jedna pesma ide u finale, a treće i četvrto mesto idu u polufinale (nekadašnju Drugu šansu).

U polufinalu osam pesama će biti raspoređeno žrebom u dve grupe i tu će isto biti glasovi javno saopšteni, s tim što je manji broj poena na raspolaganju (35, 12-10-8-5). U finalu je evrovizijski sistem - svaki član žirija i svaka starosna grupa imaju po 58 poena (12-10-8-7-6-5-4-3-2-1).
 
Uff poslušah isječke, pa ovo zvuči kao prosječno bjelorusko finale, baš baš loše i bezvezno, je li to nakon 10 godina neću gledati MF?o_O
 
Večeras me posebno zanima da vidim šta je spremio Robin Bengston, obožavao sam njegov nastup 2017.
U revijalnom delu nastupa i onaj šećer Eric Saade, šteta što se ove godine ne takmiči.
 
Večeras je prvo polufinalne veče švedskog izbora

Linkovi za praćenje takmičenja:

link 1

link 2

takmičenje ide od 20 h do 21:30h pri kojem će 2 od 7 izvođača izboriti finale, dok će 2 otići u peto polufinale
 
Back
Top