Bojana Stamenov

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
Joined
30 Jan 2022
Messages
8,102
Points
118
Predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije 2015, Bojana Stamenov, nastupa sa svojim Bojana Stamenov bendom sastavljenim od muzičara iz Subotice i Novog Sada - saksofoniste Gabora Bunforda, bubnjara Gorana Evetovića, basiste Armanda Mesaroša i gitariste i kompozitora Dušana Milivojevića. Spremaju bluz album koji bi trebalo da bude završen najkasnije do kraja godine, a jedna od pesama je "Shoes For Blues".

 
Daaaa. Baš su joj predviđali blistavu karijeru ali džabe kad ne stoji produkcija iza tebe osuđen si da propadneš kao ona :(
 
kad ne stoji produkcija iza tebe
Ona bar ima jedinstvenu i interesantnu pojavu koja se mogla donekle komercijalizovati. Realno mislim da je bolela Cana da juri da snima bilo sta.
Lenjost nasih 'cistih pop' izvodjaca mi je oduvek bila simptomaticna: najlakse je kukati i cekati da te RTS pozove da odradis po koju gazu za tv program ala Lude noci itd. i to je to.
 
Kako dobra interpretacija.. 👏
 
Bojana će biiti gošća na žurci španskog OGAE-a "OGAE Spain Music On 2023" 7. oktobra u Madridu. Pored nje, za sada su potvrđeni još Alma (Francuska 2017), Fabrizio Faniello (Malta 2001. i 2006) i Blanca Paloma (Španija 2023).​

bojana.jpg
 
A 3. septembra od 18h nastupa u Botaničkoj bašti "Jevremovac".
Detaljnije na https://forum.evropesma.org/threads/koncerti.46/post-162428.

AmuARMv.jpg
 
  • Like
Reactions: Mrm
Stvarno sam uživao slušajući ih kad su bili u NS pre par meseci, sve preporuke.
 
  • Like
Reactions: Mrm
Jel ova žena ima neku pesmu sem evrovizijske?
 
  • Haha
Reactions: Mrm
Bolje neka ide onda u kočinu da tovi živinu.
 
  • Haha
Reactions: Mrm
Naravno da ima, vidite na početku teme. Sprema bluz album, i na svirkama peva i te nove pesme.

Što se tiče pesama na srpskom, ima ovu koju je otpevala za projekat New European Songbook - Nova evropska pesmarica.

 
Ima i duet sa Markom Toljom sa prošlogodišnjeg Beogradskog proleća.
 
Kako kida Bojana sa svojim bendom, ma bruka koliko su dobri. 👏👏👏
Iskreno, najžalije mi je što se na PzE-u već jednom ne ukine ta jeb... jezička barijera i dozvoli umetniku da svoju pesmu i svoj muzički izražaj iznesi na jeziku na kome se on/ona najbolje oseća. Bojana je najbolji primer toga. Mogu zamisliti samo kako bi pokidali na Evroviziji sa nekom bluz pesmom u njenoj izvedbi. Sve pesme su im top, ali ovo bi bilo skoro pa idealno, skratiti na 3 minuta i kidaj i žiri i publiku. Ko bi realno ostao nem na ovo, samo mrtav ili eventualno gluv. 😉
 
Bila je na Evroviziji (gotovo interno izabeana), bila je posle na Farmi (svojom voljom), što da se mlati kada iskreno mislim da je zadovoljna svojom karijerom. Zaista odlična pevačica, to stoji.
 
Pročitah i poslušah večeras neke njene intervjue od 2019 kada je rekla da bi samo interno ponovo išla pa do 2023 kada je izjavila da ako bi ponovo išla, išla bi samo sa svojim bendom i sa bluz pesmom pod obavezno ali u kojoj varijanti interno ili PzE, nije se izjasnila.
E sad bluz pa još na srpskom a zbog propozicija ili 50% srpski, 50 engleski, meni je to bezveze iskreno. Zapravo skoro pa nikako ne volim mešanje jezika ali definitivno ovi predevrovizijski koncerti i pokazuju da pesme otpevane na engleskom su mnogo prijemčivije strancima i samo ako nisi Italija, najčešće bivaš ili prilika da se glasno ispričaju ili te izignorišu jer ne mogu da prate reči i pevaju sa tobom. Realnost, jbga.
Italijanski je iskreno klasa za sebe posebno zbog ozbiljne muzike a u muzičkom smislu uz engleski jedan od najptihvatljivijih jezika svima.
Mislim i verujem da na PzE prosto mora i to što pre da se ukine pevanje isključivo na maternjem automatski i minimum tih 50% srpskog. To je glupost notorna u današnje vreme i automatski bezrazložno ograničavanje muzičara koji preferiraju pevanje na stranom jeziku.
Ovu pesmu koju pustih gore jednostavno ni izbliza niti bih doživeo niti je mogao zamisliti na srpskom a srpski mi je maternji jezik pritom. Prosto većina muzičkih pravaca traži engleski jezik a o bluzu da i ne govorim. Drugo, zašto bi samo mi pametni uvek morali da se kidamo od objašnjavanja strancima na svim platformama nakon PzE-a o čemu mi to pevamo. Svi su glupi izgleda i švedjani i ceo baltik i svi germani pa i rusi dok su učestvovali. Jednostavno dati slobodu izbora svim umetnicima i shvatiti da muziku nebi trebali niti smeli danas sputavati jezikom. Čvrsto verujem da bi se Bojana ukidanjem obaveznog pevanja na srpskom na PzE-u, prijavila sa pesmom na engleskom i pokidala i ovde a i preko.
 
Jbg, taj ESC 2015. Joj je eto doneo da je zivkaju preko, e sad što je prokockala kredit kod RTSa za interni izbor sa tom ispodprosečnom pesmom je njena stvar.
Nevezano sa nju, mislim da bi moglo sa se ide na PZE i sa pesmama na stranom jeziku ali opet mislim da je lepo što smo autentični na toj Evroviziji sa pevanjem na maternjem. Pobedili smo na maternjem i najbolje rezultate smo ostvarili na maternjem jeziku.
Da li treba žrtvovati to zarad malo boljeg plasmana (upitno boljeg plasmana)? Pa ne.
 
Back
Top