Pesma Evrovizije 2023 - SRBIJA: Konkurs

Status
Not open for further replies.
Opet kazem, originalnost kakva se desila kod Konstrakte, tesko da ce se ikad vise desiti u bliskoj buducnosti.

99% odabranih pesama ce biti nalik Muskarcine ili nalik Zorje ili nalik Bibera i Sofronijevica itd.

Konstrakta se desila jednom u sto godina. I ko zna kad ce opet.
Sve to stoji, ali opet njena jaka originalnost nije nadmasila Zeljkove rezultate na ESCu. Mozda sledeca pesma bude manje originalna od Konstraktine, ali po rezultatu i kvalitetu bude za top 3.
 
Tačno. To je više do izvođača, kod Sare npr. to uošte nije izgledalo jeftino.
Nije pitanje jeftinoće i skupoće, već golotinje koju mnogi ne vole da vide na taj način, a posebno žiri, iako se na PZE to nije odrazilo na poene. No, tih dana se vodila diskusija oko previše otkrivene zadnjice.
 
Nema pravila, zavisi od godine i konkurencije, ove godine Chanel agresivno golo dupe bilo trece kod zirija (Sara prva/druga na lokalnom nivou). Na kraju krajeva, bitno je da imas paket, pa makar i sa golim dupetom. Nisu svi u ziriju ljubitelji dostojanstvenih predstavnika.
 
99% odabranih pesama ce biti nalik Muskarcine ili nalik Zorje ili nalik Bibera i Sofronijevica itd.
Eh, daj Bože da nam 99% pesama na sledećem festivalu bude poput Muškarčine, takav top paket pesma+produkcija+izvođač+nastup i priželjkujem.

Slažem se da je Sarin izazovniji izgled u potpunosti bio u skladu sa celom idejom nastupa i sve je bilo odrađeno sa merom, baš poput Chanel na ESC, dok je sa druge strane albanska čuvarka harema najbolji primer kako stvari mogu da odu u pogrešnom smeru.
 
Kao što je Rintintin već napisao, Konstrakta je nešto što se desi spontano i retko i bilo bi glupo da neko sad pokušava na silu da je imitira i pravi nekakve konceptualne nastupe jer bi to delovalo isforsirano, a i ne bi sigurno ponovili isti uspeh sa sličnim paketom. Može i mainstream dobro da prođe ako je lepo sređen i upakovan i ako se pravi tako da za to glasaju ljudi širom evrope, a da ne bude običan bait paket za dijasporu i susedne zemlje kao loco loco.
Problem je sto kod nasih predstavnika RTS uglavnom tako radi.

Zasto ne? 🥰
Imali smo Albanku ove godine, pa znamo sta se desilo.

Dobro, mozda malo vise preterujem po pitanju originalnosti, ajde da vidimo sta ce biti na kraju od ponude. Samo da ne bude kao 2019, kad je bilo dosta losih pesama da je Nevena Bozovic na kraju bila najbolji moguci izbor i da bolje od nje tad nije moglo.

I jos nesto, necu vise balkanske balade jer su one postale, da se izrazim, tako passe. I da, bez golotinje.
 
Ali je veci rezultat u finalu uglavnom izostajao. U polufinalu dobiju po koje bodove, dok na kraju u finalu se sve svodi na komsijske zemlje i ogromnu dijasporu. Ostalo nula.

Ziri doduse zna da bude previse kontradiktoran. Nekima koji salju gotovo slicne pesme daju 12, a nekima (uglavnom nasima) nista.
 
Kakve to ima veze s onim što sam ja rekao? RTS je radio sve što je mogao sa pesmama koje su dobili, nisu oni ni loco loco pravili, jedino kako su se oni umešali u pravljenje te pesme je tako što su pozvali Dimitrova, njihov je tim je imao potpunu slobodu. Glupo je kriviti RTS za nešto za šta oni nisu imali uticaj.
 
  • Like
Reactions: FFM
Bukvalno je pitanje konkurencije. Ne takmicimo se samo mi. Loco Loco plasman je bio skroz realan, ali imao je tu nesrecu da je te godine bilo puno zenskih bopova i svi su se pojeli. Na kraju najbolje prosao najgori bop - Sugar, doduse to su sve bili kupljeni glasovi pa slobodno mogu da racunam da smo mi najbolje prosli od bopova ☺
Nevena jeste bila underrated od strane zirija, ali boze moj, desavalo se i drugim drzavama da posalju kvalitetan ziri materijal koji na kraju bude izignorisan. I onda dodje Svedjanin, isprdi se u mikrofon i umalo pobedi po ziriju. Nismo mi Svedska i Australija da nas konstantno guraju.
 
Ivona od prošle godine je ok, malo jača produkcija nam treba generalno...
Možda ne bi bila loša neka modernija balada - midtempo, sa modernijom produkcijom, pa i radio friendly poput "Snap" što da ne... :)
 
"Snap" je možda uspela van evrovizije, ali na evroviziji je flopnula žešće. Ja iskreno ni ne razumem kako je ovako uspela, pesma je veoma mediocre samo po sebi, tako da, neka hvala. Evrovizijski glasači su jedna stvar, a Amerikanci i klinci sa tiktoka drugo. Ja generalno nisam za tako te slatkaste radio friendly pesmice na evroviziji.
 
Sve zavisi, ako je ok produkcija, ako je dobra melodija, ako tekst ima smisla, može biti i catchy, može biti i sa nekom forom, što da ne, a opet radio friendly.. :)
Teško da ima ko to ovde da odradi od domaćih kompozitora i producenata...
 
Ja bih ladno Aleksandru Prijovic da posaljemo. Njen poslednji album je zaista dobro prosao. Moldavija je ove godine pokazala da folk moze bas dobro da prodje. Bas bi bila fora da mi posaljemo folk pevacicu naravno pod uslovom da pesma bude jako dobra.
 
Ja bih ladno Aleksandru Prijovic da posaljemo. Njen poslednji album je zaista dobro prosao. Moldavija je ove godine pokazala da folk moze bas dobro da prodje. Bas bi bila fora da mi posaljemo folk pevacicu naravno pod uslovom da pesma bude jako dobra.

Jesi ti realan da uspoređuješ te Moldavce i Aleksandru Prijović? 😂

Prijović može biti i pop pjevačica ako poželi. Ako je mogla Nevena Božović s onom dosadom biti kao nešto, može i Aleksandra sa svojom najobičnijom baladom, svaka joj je bolja.

Može i balkansku baladu 😅 ali što će njoj ESC kad postaje megazvijezda, niti je izvođač za takvo nešto. Svakako, ne sumnjam da bi rasturila s nekom baladom.
 
Aleksandra Prijovic ne moze biti pop pevacica, ako pricamo o pravoj pop muzici, a ako pricamo o ovoj danasnoj mesavini gde imas primese popa sa mnogo narodnjackih trilera e onda tu moze da udje Aleksandra Prijovic. Ne treba da mesamo zabe i babe. Ja bih bas voleo da sledece godine posaljemo takvu neku folkerku.
 
Edita sinoć u AmiG-iju rekla da se ne bi prijavila na Beoviziju/PZE..
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top