Pesma Evrovizije 2023 - SRBIJA: Konkurs

Status
Not open for further replies.
Pa opet ce biti 2, 3 poznata pevaca, ne kazem popularna, vec samo poznata. I ostali naravno anonimusi koji ce ispunjavati samo broj na festivalu.
 
Kad smo mi to na nacionalnom izboru imali samo 2-3 poznatih ako ne računamo naravno izbore u formatu 3 pa 1? Ove godine je bilo bar 20 poznatih, iako neki nisu nešto popularni.
 
Nisam znao da je Prijovicka uopste i izdala album...

Samo da se ne prijavljuju grozote i pokusaji od pevaca kao sto je na primer Tea Tairovic.
 
Nisu svi za ESC naravno, ali na PZE i treba da bude što više poznatih da bi sam PZE napredovao kao festival i popularizovao se.

Tea je čak i ESC potencijal što se mene tiče.
 
Pa kada bi Tea pevala na playback onda bi to moglo da prodje, ovako grdna ne znam dal bi 2 tona ubola. Ipak i dalje je na Evroviziji jako bitan glas i vokal, nije sve u nastupu.
 
Nadam se da ce biti nekog iz Gen Z, da se digne interesovanje i medju klincima malo
 
Мало ми је необично да још увек нико од извођача није потврдио евентуално учешће. Чак ни они абитни
 
@Choda Navodno valjda Nucci pravi pesmu za PzE, ali ne zna se još da li je on i izvođač.

@Scooby Ja mislim da ni prošle godine pre decembra nismo znali prve potvrđene učesnike(?) Svakako ima još vremena za takve zvanične informacije, sad se verovatno još uvek tek sami sa sobom odlučuju oni koji hoće.
 
Nevena Božović u Liverpul sa pesmom o pokojnoj Kraljici Elizabeti II.Šalim se,naravno!
 
@Choda Navodno valjda Nucci pravi pesmu za PzE, ali ne zna se još da li je on i izvođač.

@Scooby Ja mislim da ni prošle godine pre decembra nismo znali prve potvrđene učesnike(?) Svakako ima još vremena za takve zvanične informacije, sad se verovatno još uvek tek sami sa sobom odlučuju oni koji hoće.

U ovo doba se prošle godine već uveliko znalo da će se prijaviti Zorja i Aca Lukas.
 
  • Like
Reactions: FFM
Dobro istina, hvala na ispravci, mada Zorja je specifičan slučaj koji je sam sebi na mišiće radio promociju po društvenim mrežama i dizao hajp i time se nadovezivala na svoje učešće u Zvezdama Granda da bi iskoristila i vidljivost odatle, meni je ceo njen slučaj bio više izuzetak nego neko pravilo.
Aca Lukas je opet imao svoj sistem, čovek ima svoju (kakvu-takvu) televiziju i konekcije pa je mogao kao velika zvezda da na svoj (poznat nam) način takođe iznese tu samopromociju.

Ako još uvek nema takvih slučajeva sada, to možda znači da na predstojećoj PzE neće biti takvih izvođača sa takvim strategijama promocije. Možda je RTS dvoje gore pomenutih i ohrabrio da na taj način tada prave klaut, jer im je tom trenutku to značilo i kao reklama za prvo novo i rebrendirano izdanje nacionalnog izbora. Sad možda smatraju da će interesovanje svakako biti veliko nakon Konstrakte i 5. mesta u Torinu, pa će se kasnije izaći sa nekim imenima.
Možda su te rane najave i samopromocije "uplašile" i oterale neka druga imena koja se onda ipak nisu prijavila, mislim nagađam, ali ja da sam RTS ovaj put ne bih nikom dao zeleno svetlo da se najavljuje, reklamira i promoviše sve dok se ne završi rok za prijavu pesme, pa da se onda vidi čime i kime se raspolaže.
 
Last edited:
Moze bas ova politizovana pobeda Ukrajine da utice na ovaj predstojeci nacionalni izbor. Mnogi popularni pevaci i “velike” zvezde nece zeleti da se usude da konkurisu za Evroviziju jer ne zele da rizikuju sa plasmanom na “politizovanom” takmicenju. Da ne dozive debakl, jer u startu znaju da ne mogu da pobede zbog politike ili neki okolnosti koji nikako ne mogu da dovedu Srbiju na prvo mesto. Jer cinjenica je da mora dosta toga da se poklopi i sama atmosfera i desavanja u svetu, da bi jedna zemlja dosla do pobede, nije dovoljno samo imati vrhunsku pesmu. Kao sto se nama desilo te 2007. sve se poklopilo.
 
Što se tiče 2007,To možda ima veze što je u februaru 2007.bio Ahtisarijev mirovni plan za Kosovo i pripreme za tzv.nezavisnost Kosova u februaru 2008,a sam Marti Ahtisari je upravo iz Finske,zemlje domaćina tog ESC-a.I bilo je prikladno da baš tada pobedimo,i to u Finskoj,koja je aktivno učestovovala u tim mirovnim pregovorima,približavala se 10.godišnjica bombardovanja 1999,i uopšte u 2000-im su rane i bolovi od 90-ih još uvek bile sveži,bilo nam je tada bitno da se vratimo na svetsku scenu u stilu,samo što ja tada kao malo dete od 6 godina tada to nisam mogao razumeti te poltičke stvari,nezavisnost Kosova i sve što se zbivalo 90-ih i tako to.Na kraju krajeva,i sam tekst Molitve je inspirisan patnjama kroz koje smo prošli 90-ih,koje su tada još bile sveže,sada je to već staro 20-ak godina,tada je to bilo ko juče,staro 6-7 godina.
 
Зар Анђелина није рекла да јој је било супер и да ће се пријавити и следеће године. Ја очекујем да ће од повратника ту сигурно бити Чеги бенд. Сарин наступ и пажња коју је добила у медијима ће многима бити добар путоказ у каријери, у смислу позитивне промоције.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top