Poslušali smo pesme
Almacor - Brillos Platino
Zvuči nostalgično iz nekog razloga, sviđa mi se skroz.
Angy Fernandez - Se Quien Soy
Klasičan poprok, OK je. Deo u sredini gde žesti mi se baš sviđa, refren slabije.
Dellacruz - Beso en la manana
Slabo.
Jorge Gonzalez - Caliente
Fino Španci rade ovaj latino fazon, ali me je smorio.
Lerica - Astronauta
Kao neko ko sluša dosta EDM / razne subžanrove elektronske muzike ovo je slabo. Avicii u pokušaju.
Mantra - Me Vas A Ver
Veoma neinspirativno, čuli smo hiljadu puta ovaj zvuk.
Maria Pelae - Remitente
Stoletov pulen, interesantan je flamenco, ali je rano posle Blance. Takođe i pesma nije na nivou "Eaea".
MARLENA - Amor de verano
Opet tanko, nema za šta konkretno da se uvatiš.
Miss Caffeina - Bla Bla Bla
Keči je "bla bla bla" i to je to što mogu reći o pesmi.
Nebulossa - ZORRA
Synth 80s, malo isfuran žanr u zadnje vreme. Ipak, bolja od većine dosad predstavljenih.
Noan - Te Echo De-
I ovo imam utisak da smo čuli milion puta, muški poprok 2010tih.
Quique Niza - Prisionero
Ovo takođe već čuli, ali prija ušima. Nije loše.
Roger Padros - El Temps
Pa OK balada, nema neki jak klimaks.
Sofia Coll - Here to stay
Ovo je prvo što se pamti, video sam da je tviteraši hajpuju. Malo mi je krindž mešavina špansko-engleskog, ali je pesma dobra.
st. Pedro - Dos Extranos
Ovo se isto ističe u žanru koji retko čujemo na ESC nacionalnim izborima i, čak iako prirodno ne gravitiram ovome, prija mi skroz. Mada za ESC nije konkurentno.
Yoly Saa - No Se Me Olvida
Možda čak i najbolje za kraj, ova atmosfera napetosti me skroz radi! Samo da je jače eksplodiralo i spremno za Malme.
Generalni utisak - Španci ušli u kreativnu krizu. Puno pesama se ne ističe, izlizani zvukovi koje smo već čuli. Dosta slabije nego prošla dva Benidorma.
Za Malme mislim da je najbolje Almacor, Sofia Coll ili Yoly Saa s obzirom da se njihove pesme pamte.
Maria Pelae i st. Pedro svaka čast na originalnosti, ali mislim da nije trenutak da Španci to šalju.