es Španija 2025: Melody - Esa diva

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
et31rE2.png

Španski javni servis RTVE će i narednog predstavnika odabrati putem Benidorm festa. Na konkurs za četvrti Benidorm fest stiglo je hiljadu pesama, što je za 200 više nego prošle godine. Od toga, prekog 300 je prijavljeno tokom poslednja 24 sata konkursa koji je trejao 144 dana.

Imena 16 kandidata koji će učestvovati na takmičenju biće uskoro objavljena. Finalno veče će se održati 1. februara.

Benidorm fest se etablirao kao najveća odskočna daska za španske umetnike. Takmičenje je došlo da popuni prazninu koju su ostavili muzički programi koji su praktično nestali sa televizije. Festival je postao, ne samo platforma za izbor predstavnika na Evroviziji, već i prilika da se otkriju novi talenti, ali i da etablirani umetnici prošire svoju publiku.

Učesnici Benidorm festa 2025:
  • Carla Frigo - Bésame
  • Celine Van Heel - La casa
  • Chica Sobresalto - Mala feminista
  • Daniela Blasco - Uh nana
  • David Afonso - Amor barato
  • Deteresa cantará - La pena
  • Henry Semler - No lo ves
  • J Kbello - VIP
  • K!NGDOM - Me gustas tú
  • Kuve participa - Loca por ti
  • La Chispa cantará - Hartita de llorar
  • Lucas Bun - Te escribo en el cielo
  • Mawot canta - Raggio di sole
  • Mel Ömana - I'm a queen
  • Melody - Esa diva
  • Sonia y Selena - Reinas
Benidorm2025.webp

POBEDNIK: Melody - Esa diva

Last edited:
Nadam se boljem izdanju sledeće godine. Nebulossa mi je bila odlična i po ukusu muzički, ali mislim da je ovogodišnji festival bilo najslabiji, produkcijski sigurno (posebno prvo pf sa svim tehničkim problemima). Možda i nove promene oko tvt motivišu ljude da glasaju, brojke su im blamantne.

Pročitao sam info da se prijavila i Aiko (?) sa bubnjarkom iz Megare, a duo kao takav zadovoljava uslov da barem 50% članova mora biti iz Španije.

Дефинитивно је овај био најслабији од сва 3 БФ у сваком смислу. Продукцијски је био на нивоу њихових избора из типа 2016, 2017, а толико су уложили у овај.

Ваљда су им планови много већи сад, прича се да ће се објавити имена учесника у популарном ток-шоуу на ТВЕ, Ла Ревуелта, који има одличну гледаност, а можда ће и учесници бити гошће па им је то сјајна промоција и за извођаче и за фестивал пред генералном публиком.

Плус бесплатно гласање - дакле, само одличне пјесме да изаберу и боље одраде пренос и биће добар избор.

Наводно је Мелоди (учествовала 2009.) једна од учесница. Размишљам како би она покидала Ми фамилија коју је Фуса Нокта уништила уживо

Spisak 16 izvođača za naredni BF biće predstavljen u četvrtak, 7.11.

U Španiji je proglašena trodnevna žalost zbog poplava u Valensiji, pa me ne bi čudilo da ceremonija predstavljanja bude drugačija u odnosu na prošlogodišnju.

Zašto drugačija? Trodnevna žalost trajaće do subote,2.11. a predstavljanje je 7.11.

Umem da računam, samo kažem da me ne bi iznenadilo da bude neko skromnije predstavljanje, imajući u vidu da je 160 osoba poginulo u jednom danu.

Umem da računam, samo kažem da me ne bi iznenadilo da bude neko skromnije predstavljanje, imajući u vidu da je 160 osoba poginulo u jednom danu.
Da ne misliš možda nešto slično onome kao što su 2023. polufinala ESC-a koja su bila 9. i 11.maja bila na RTS 3,a ne na RTS 1 zbog masovnih ubistava u Ribnikaru i Mladenovcu,iako je trodnevna žalost bila od 5.do 7.maja,jer je ta tragedija tada još uvek bila isuviše sveža da bi se bilo koji zabavni sadržaj,pa tako i ESC, emitovao na RTS 1?

Babulosa ih je prošle godine koštala 595.000€. 🥴

Знам типа двоје учесника, нема великих имена, видјећемо какве су пјесме али баш да нема ниједно ни близу ударно и комерцијално успјешно данас...

BF - basement fest lol

Baš me zanimaju pesme. Znam za Chicu i Melody preko njihovog TLZP. Čudno da nema neko zvučnije ime od 1000 prijava.

Baš me zanima šta su spremili podrumari onda. Je l' se znaju autori?

Ništa više osim učesnika, čak ni nazivi pesama.

Last edited:
Знају се називи пјесама, објавили су

Пар описа пјесама дјелује интересантно, али чекам да чујем. Наглуво навијам за Ћику, обећава и Лаћиспа (била Росалијин пратећи) а дјелује да ће бити доста 'бенгера' са наступима и кореографијама

Čuo sam isječke samo, možda 2-3 obećavaju, ostalo slabo. Moram poslušati kasnije sve, ali djeluje da ne samo da je produkcija sve gora iz godine u godinu, nego i pjesme

Back