se Švedska 2025: KAJ - Bara bada bastu

Baš sam sretan zbog ovoga. Iskreno stvarno nisam očekivao i bio sam se pomirio da Mans pobjeđuje, pa i nije baš bio flop u televotingu i razlika nije bila toliko velika, barem nećemo morati razmišljati do maja hoće li Mans dobiti 350 bodova žirija i pobijediti kao Loreen. Meni se ovo sviđa i nevjerovatno mi je da Švedska konačno šalje pjesmu na maternjem jeziku. Mislim da ovo neće pobijediti, ali TOP 5 apsolutno da. Stvar je u tome da mi uopšte neće biti krivo ako Švedska sa ovom pjesmom odnese osmu pobjedu jer su pokazali da mogu slati i nešto unikatno. Totalno sam sada rasterećen.

Meni je šok da se ovde govori o pobedi. Da ovakvu pesmu šalje Baltik ili Balkan, lizala bi patos i na forumskim topovima i u maju u Bazelu.
Da ali od Švedske ovakvo nešto dobijemo jednom u 30 godina, a Balkan- Baltik ovakvo nešto mogu da serviraju jednom u 5 godina i manje...!

Pa uvek se u obzir uzima reputacija zemlje na Evroviziji. To je teško izuzeti u prognozama. Publici bi ovo moglo biti zabavno prilično, bez obzira što je na švedskom jeziku. Kako će žiri reagovati, videćemo, zavisi od konkurencije, koja je ove godine slabašna, mada naravno ima kandidata koji bi mogli da uzmu više njihovih poena. Nastup je isto nešto što nismo viđali, drži pažnju, za razliku od brojnih trol pesama. Teško je zamisliti da ovo prođe loše, a da li će baš da pobedi, možda da, možda ne.

Pobednik tvta? Najverovatnije, pobednik generalno? Sve zavisi kako prođu kod žirija.

Sve u svemu uvek je osveženje kad nešto ovako originalno ode na esc.

Originalno u kontekstu Šveđana koji su poznati po generici.

Pa Šveđani jednom za promenu nisu dosadni tkd kontam da će ih publika nagraditi, a o pobedniku je rano pričati kad dosta ostalih konkurenata još ni ne znamo nastupe s obzirom da se ove godine interni izbori više kotiraju od pobednika nacionalnih izbora.

Топ 3 код публике врло вјероватно, жирију топ 10 исто. Не знам да ли могу да побиједе, али са овом пјесмом ми не би било криво да то ураде

Izgleda da je i njima dosadilo od stalnog pobeđivanja i organizovanja ESC-a, čini mi se da su rešili malo da odmore, pogotovo u ovom turobnom i nepredvidivom vremenu

Ja pre mogu da zamislim da publika odlepi na Mansa. Tvteri ne vode evidenciju poput nas fanova o jeziku i stilovima koje zemlja forsira.

Svakako dobro da je nešto drugačije od njih otišlo, ali meni je malo preambicizno stavljati ih u kontekst favorita sa ovakvom pesmom. To mislim nezavisno od ishoda u maju.

Švedska će mi biti u top 3..
Švedska će mi biti možda i prvo mesto..
ŠVEDSKA???
sheldon GIF

Mons nije pobedio? Ne znam šta da kažem. Nisu izabrali njihovog ljubimca već neobično zabavnu pesmu? Sve ne verujem gledajući u naslov. Možda se vremena stvarno menjaju...

Мени ће бити топ 5 сигурно, можда и 3

Meni je ovo samo za nijansu zabavnije od Estonije prošle godine, plus su izvođači harizmatičniji od Estonaca i naravno imaju bolji i originalniji nastup.
Svakako sve pohvale Švedskoj što se napokon osmelila da pošalje nešto što nije tipično za njih.

Pa ja mislim da je ovo glasanje žirija bilo ono u fazonu "Ne želimo da Švedska pobijedi pa hajmo podržati nekog drugog"

Wow, kako mi je slatko ovo. Takođe mi je drago da ŠVEDSKA poslala ovakvu pesmu, pre svega jer je na švedskom jeziku.

O pobedi ni govora. Nećemo baš tu biti delulu. Ovo nije winner materijal. Da li će biti u samom vrhu kod publike, verovatno. A da li će žiri glasati za ovo? Ne verujem, ovo nije pesma koju žiri podržava.
I da to urade, to bi bilo nefer prema pesmama prethodnih godina kao što je RTTD i Cha Cha Cha jer su takve pesme namerno ukanalili da ne bi pobedile jer su bile ubedljivi favoriti publike.

Mada, Švedska je to pa se ipak ne zna.

Edit: evo odmah je Švedska pala sa prvog mesta na kladionicama. Predvidivo. Mada sumnjam da su Šveđani bili raspoloženi za još jednu pobedu ovako brzo.

Ovo mi je sad malo nejasno i čudi me da Melodi ne drži pravila ESC. (možda se doduše na ESC menja, a još ne znamo 😂)

Ali čudi me da je u pobedničkom nastupu dozvoljeno 7 ljudi: 3 pevača i 4 plesača. Jadan brat koji neće ići od njih.

Ali i rttd i ccc su bile u top 5 žiriju, što ne bi i bbb bila
Nisam rekla da možda ne bi bila, kakva je ova godina, ne bi me čudilo. Ali da će biti ukupni pobednik, neće.

Te dve pesme i pored ogromnog broja poena u tvt nisu pobedile, ne očekujem da BBB ima približan broj glasova kao CCC koja je i pored oborenog rekorda u tvt(izuzimajući Ukrajinu 2022.) ostala na drugom mestu.

Back