se Švedska 2025: KAJ - Bara bada bastu

Pa ovaj fazon mislim da bi dobro prošao kod publike ko god da ga šalje, a pošto je Švedska na koju žiri balavi svakako, ima smisla očekivati da ih stave u vrh. Nisam siguran da će biti dovoljno za ukupnu pobjedu, doduše, ali sve je moguće.

Osvojili su najveći broj glasova u istoriji Melodija, ako sam dobro skapirao. Švedska se probudila 😀

Moram da priznam da mi je ovo zanimljivo, profi teatralna smućkalica.

Ne bih se složio da je ovo joke act, izvođači su harizmatični, vrlo dobro izvode live, pesma ima konkretnu melodiju i instrumental i vrlo keči i zarazan refren. Obično nisam fan ovakvih pesama, ali mene su kupili i ubedili na prvu.

Odličan izbor 😍

Oduševili su me i pesma i nastup i toliko je upečatljivo i zabavno na prvo slušanje da mislim da ima veoma dobre šanse da prođe odlično kod publike. Momci su beskrajno harizmatični.

Uopšte se ne slažem da je ovo “joke entry” jer je pesma pre svega zabavna, a ne humoristična i još pritom ima i taj kulturni aspekat pošto pevaju o saunama, koje su pritom nastale na prostorima današnje Švedske i Finske.

Dopao mi se i Mons i mislim da bi takođe bio odličan predstavnik, ali ipak mislim da su napravili ispravan izbor. Lepo je videti Šveđane da konačno šalju nešto na sopstvenom jeziku posle skoro tri decenije.

Top 10 je vrlo izvodljiv uz dobar televote i malo sreće.

Nevjerojatno je koliko je gotovo sav line-up finala Melfesta bitter zbog pobjede Kaja. Čitam izjave Mansa, Johna Lundvika, Erika, Klare, Maje Ivarsson... Odvratno je koliko su neprofesionalni, oni jadni stvarno žive u uvjerenju da Švedska treba gurati samo generiku kakvu oni pjevaju.
Piše da su s Kajevcima na afterpartyju jedino đuskale Dolly Style, i da su u principu one i Greczula jedini koji nisu opleli po KAJ ili kmečali kako su rezultati grozni.

Sad mi je pobjeda KAJa još draža, a ovi svi mučenici ne daj bože da se ikad dočepaju ESC-a jer stvarno ne zaslužuju nakon svega ovoga

Interesantan izbor za Švedsku, nikad ne bih rek'o da su oni u stanju odabrati neku mini-mjuzikl sprdnjicu na maternjem jeziku, s toga pohvale na konačnu odvažnost da se malo maknu od svoje generike! 😎

U rangu su mi tu negdje sa Islanđanima po hitičnosti, koncept nastupa je predobro osmiljen. Šta reći više, Švedi su to i kod žirija će neminovno nakupiti brdo poena u ionako slaboj godini a i kod publike još bolje proći vjerovatno, tako da eto njih opet u top 10 a možda i 5.

Nevjerojatno je koliko je gotovo sav line-up finala Melfesta bitter zbog pobjede Kaja. Čitam izjave Mansa, Johna Lundvika, Erika, Klare, Maje Ivarsson... Odvratno je koliko su neprofesionalni, oni jadni stvarno žive u uvjerenju da Švedska treba gurati samo generiku kakvu oni pjevaju.
Piše da su s Kajevcima na afterpartyju jedino đuskale Dolly Style, i da su u principu one i Greczula jedini koji nisu opleli po KAJ ili kmečali kako su rezultati grozni.

Sad mi je pobjeda KAJa još draža, a ovi svi mučenici ne daj bože da se ikad dočepaju ESC-a jer stvarno ne zaslužuju nakon svega ovoga
Oni su baš zaglavljeni u tom pop balonu i smatraju da se to jedino može smatrati muzikom.

Nadam se da ova pobeda predstavlja revoluciju Melfesta, kao što je to uradila Mahmudova pobeda na Sanremu.

Podseća me na, da izvinete gosn Lukasa kada je Konstrakta pobedila. Kada je ispušio rekao je nešto kao "jel sam trebao da perem noge u lavoru da bih pobedio".

KAJ je definitivno doživeo taj Konstrakta momenat u Švedskoj, vrv ti ljudi se ni najmanje nisu nadali da bi takva pesma mogla pobediti na Melfestu. To im je nekako neispitan teren i nepoznanica pa šta drugo da rade nego da pljuju.

Moram reći da iako se pesma može svrstati u "joke act" za razliku od mnogih pokušaja nije odrađeno na jeftin i degutantan način kao npr 🇫🇮🇪🇪 prošle godine (a bogami Estonija i ove godine) već je na neku foru i stavlja ti osmeh na lice. Sve u svemu Šveđani nemaju zašto da se stide ili ne daj Bože zgražavaju samo zato što su poslali nešto što inače ne bi.

Напокон да су изашли из генерике и напокон да су послали нешто на свом језику. Забавна песмица

Eno Mons na svojoj facebook strani kaže da misli da je to što je razočaran, samo znak zdravlja i normalna reakcija, jer kaže jeste li videli sportistu koji želi da pobedi, a osvoji drugo mesto, da kaže da je oduševljen. Kaže da je super srećan zbog KAJ i da su se dobro zabavili zajedno na ovom putovanju. Kaže da im je lično čestitao nekoliko puta, da nije nikada obezvređivao njihov doprinos i da misli da će ih u Bazelu učiniti ponosnim. Smatra da nisu u redu hejt komentari koje dobija, samo zato što je priželjkivao pobedu.​

Spongebob Squarepants Worlds Smallest Violin GIF

Mnogo sam žalosna i zbog hejta koji dobija

E moj Mans, malo si bio poletio prerano i vidio se kao pobjednik ESCa a tek MF-a. Sad se dzabe vaditi. U svakom slučaju dio je ove priče, pobjednik 2015 i odlučan voditelj 2016 s Petrom, po meni najbolji voditeljski par koliko pratim. Vodio je i MF,pravi navodno i odlično vino. Dosta ti. Drugo da je došao s bombom od pjesme. Ovo je velika stvar za ESC baš zbog njega i pjesme Revolution i da se nacionalni jezici vraćaju na ESC što i zaslužuju da budu.

Pa u pravu je Mons donekle. Fanovi su pre dve godine doslovno svršavali na prostački potez La Zare u uživo prenosu. Razočaranje drugoplasiranog nije neuobičajena pojava, vidimo da su i Haremke to naglašavale u izjavama, Ogenj takođe u Hrvatskoj.

Pa u pravu je Mons donekle. Fanovi su pre dve godine doslovno svršavali na prostački potez La Zare u uživo prenosu. Razočaranje drugoplasiranog nije neuobičajena pojava, vidimo da su i Haremke to naglašavale u izjavama, Ogenj takođe u Hrvatskoj.
Tačno tako a moramo biti realni da većina ESC fanova koja izlazi sa svojom mišljenjima tako agresivno, tražeći skandale i gdje ih nema, baš prave dramma queen scene. Dovede se do slike da fanovi nisu normalni. Koje frustracije u svakoj sezoni i kako nađu žrtve, čudo jedno.

Meni je ova njegova izjava bože sačuvaj:
"Now it sounds like I’m an incredibly sore loser, but we’ll see in May if the international jury made the right choice."
Znači, on po difoltu misli da nema konkurencije i da je zvjezdetina koju je žiri trebao napuniti sa svim dvanaesticama + očito misli da nije bitno to što je višemilijunska švedska publika odabrala KAJ kao najbolje. Ali da, to je taj švedski stav, uzdaj se u žiri, lako ćemo.

Po mom mišljenju, ovde su mnogo veći problem zajedljivi i dokoni fanovi, nego sam Mons. Možda nisu sve njegove izjave idealne, ali utisak mi je da je više ogorčen što se nije izborio za pobedu, jer je došao na takmičenje sa namerom da trijumfuje, nego da se zlonamerno osvrće na tuđi rezultat, kako pojedinci rezonuju. Doduše, nije to ništa posebno novo kod pripadnika ESC zajednice, mnogi kad god nađu priliku da pljuju po nekom, staju odmah u red. Nekad napišu nešto u fazonu "ovaj samo što ne **** med", a onda u svojim komentarima iskažu sav svoj bes, frustriranost, ogorčenost, čak ni lepo vreme ne pomaže da se okrenu pozitivi.​

Back