Napokon sam poslušao pesme i ovo su moji komentari nakon prvog slušanja svih pesama. Mislim da sam sa ocenama bio i više nego velikodušan. Biće teško glasati.
Prvo polufinale:
Anna Rossinelli - Somebody Like You - Prvo me je privukao sam instrumental na početku i posle se utisak nije pokvario. Veoma fina pesma. 8/10
Britney Spears - Oops!... I did it again - A classic. Pesma koja generalno nikad ne može da mi dosadi. 9/10
Chen Aharoni - Neko ime na hebrejskom - U suštini nije loše, ali nije pesma kojom ću biti oduševljen posle prvog slušanja. 7/10
Delta Goodrem - The River - Mada mi nije obećavalo na početku, do kraja pesme mi se svidelo baš. 9/10
Dia Lipa - Break My Heart - Bangerčina, nema govora. 10/10
Elina Born - Linnuteid - Uff ovo je odlično, ritam u refrenu je prezarazan. 10/10
GIMS - Jasqu'ici tout va bien - Refren top, mada me cela pesma ne radi toliko. 8/10
KALEO - Skinny - Kakav prelazak iz nekog kantri popa u rok, to uopšte nisam očekivao i to mi je generalno popravilo utisak jer da je ostalo onako ne bi baš ostavilo nikakav utisak na meni, ali dobro je. 8/10
Lewis Capaldi - Leaving My Love Behind - Ovo mi je baš lepo, tip pesme koju bih pustio na slušalice u 2 ujutru dok ležim sam u mraku. 9/10
M. Pokora - Tombre - I ovo mi je super, vozi, a opet ima tako neki umirujući zvuk, sviđa mi se. 10/10
Maroon 5 - Sunday Morning - Mada mislim da oni imaju mnogo boljih pesama, nije mi ni ovo loše. Nažalost, ovo je dosta jako polufinale. 7/10
Nika Turković - Pusti - Ovo mi je baš onako svetski, svaka čast iskreno. 9/10
Plavi Orkestar - Ako Su Samo Bile Laži - Još jedan classic i pesma koju ovde verovatno svi već znaju, svakako dobra pesma. 8/10
Rob Thomas - Little Wonders - Isto jakoo lepa pesma, znam je od ranije, ali bog zna koliko je dugo nisam čuo. Eto, drago mi je da je tu FSC da se prisetim nekih već malo starijih pesama. 9/10
Serena Ryder - Utopia - Banger od samog početka i tako do kraja. 9/10
Sirenia - Into The Night - Nekako nisam znao šta da mislim da poslednjeg dela kad je baš puklo sve i taj poslednji deo zajedno sa zvukom klavira na kraju me je baš oduševio. 9/10
Vesna Pisarović - Dolje Na Koljena - Pa nikad nisam bio neki fan ove pesme, mada daleko od toga da je loša, ali nažalost.. 6/10
Young The Giant - My Way - Kakav odličan kraj polufinala. 10/10
Prosečna ocena za ovo polufinale: 8.61/10