228. FSC - Inspired

Kada je Anhelova pesma u pitanju, svakako je dobila top poene od forumasa koji su se najvise odusevili na zajednickom slusanju. Ali sta nas je bilo, mozda desetak, od toga oduzmi otprilike polovinu, znaci petoro forumasa je stvarno nikakav uzorak. A svakako ostali koji nisu bili na slusanju nisu ni mogli da nas spijuniraju da znaju kako smo reagovali na pesme. A pomenuta Anhelova pesma je nule dobila od eminentnih forumasa, znaci nema ni govora o nekakvom bojkotu.

Ne može se uzeti taj primer da bi se dokazalo neko bojkotovanje zbog toga što na primer ja nisam bio u Anhelovom polufinalu a dobio bi čistu 12 od mene. Ma šta god da je dobio a visoko je on bi prošao. I sigurno je da nisam jedini iz mog pfa koji bi mu dao nešto visoko. Tetsujine ti si bio u mom pfu pa vrv bi mu i ti dao nešto da je recimo bio sa nama. Prosto mu nisu zapali forumaši koji bi ga nagradili za pesmu.

Plus kao što su i drugi pre mene rekli malo nas je prisutno na slušanju da bi se time nešto dokazalo.

Bude u najboljem slučaju do 15, 16 ljudi, ali ne kažu svi utiske o svakoj pesmi. To bi možda bio neki ozbiljniji uzorak kad bi svako rekao šta misli o svakoj pesmi, pa onda vidiš da su neki zalepili nulu, a oduševili se.

Mnogo faktora utiče na to, npr. može da se desi da nekome baš legne izdanje i da u svom polufinalu ima 12 odličnih pesama. Pa dve će morati da ostavi bez poena svakako.

Napokon sam poslušao pesme i ovo su moji komentari nakon prvog slušanja svih pesama. Mislim da sam sa ocenama bio i više nego velikodušan. Biće teško glasati.

Prvo polufinale:

Anna Rossinelli - Somebody Like You - Prvo me je privukao sam instrumental na početku i posle se utisak nije pokvario. Veoma fina pesma. 8/10

Britney Spears - Oops!... I did it again - A classic. Pesma koja generalno nikad ne može da mi dosadi. 9/10

Chen Aharoni - Neko ime na hebrejskom - U suštini nije loše, ali nije pesma kojom ću biti oduševljen posle prvog slušanja. 7/10

Delta Goodrem - The River - Mada mi nije obećavalo na početku, do kraja pesme mi se svidelo baš. 9/10

Dia Lipa - Break My Heart - Bangerčina, nema govora. 10/10

Elina Born - Linnuteid - Uff ovo je odlično, ritam u refrenu je prezarazan. 10/10

GIMS - Jasqu'ici tout va bien - Refren top, mada me cela pesma ne radi toliko. 8/10

KALEO - Skinny - Kakav prelazak iz nekog kantri popa u rok, to uopšte nisam očekivao i to mi je generalno popravilo utisak jer da je ostalo onako ne bi baš ostavilo nikakav utisak na meni, ali dobro je. 8/10

Lewis Capaldi - Leaving My Love Behind - Ovo mi je baš lepo, tip pesme koju bih pustio na slušalice u 2 ujutru dok ležim sam u mraku. 9/10

M. Pokora - Tombre - I ovo mi je super, vozi, a opet ima tako neki umirujući zvuk, sviđa mi se. 10/10

Maroon 5 - Sunday Morning - Mada mislim da oni imaju mnogo boljih pesama, nije mi ni ovo loše. Nažalost, ovo je dosta jako polufinale. 7/10

Nika Turković - Pusti - Ovo mi je baš onako svetski, svaka čast iskreno. 9/10

Plavi Orkestar - Ako Su Samo Bile Laži - Još jedan classic i pesma koju ovde verovatno svi već znaju, svakako dobra pesma. 8/10

Rob Thomas - Little Wonders - Isto jakoo lepa pesma, znam je od ranije, ali bog zna koliko je dugo nisam čuo. Eto, drago mi je da je tu FSC da se prisetim nekih već malo starijih pesama. 9/10

Serena Ryder - Utopia - Banger od samog početka i tako do kraja. 9/10

Sirenia - Into The Night - Nekako nisam znao šta da mislim da poslednjeg dela kad je baš puklo sve i taj poslednji deo zajedno sa zvukom klavira na kraju me je baš oduševio. 9/10

Vesna Pisarović - Dolje Na Koljena - Pa nikad nisam bio neki fan ove pesme, mada daleko od toga da je loša, ali nažalost.. 6/10

Young The Giant - My Way - Kakav odličan kraj polufinala. 10/10

Prosečna ocena za ovo polufinale: 8.61/10 😮

Zaboravio sam na Svrcinu - Astronomical, a pesma je 10/10. Skroz nekako zvuči andjeoski, melem za uši i to nakon prvog slušanja. Sigurno jedna od pesama koja je ostavila najbolji utisak na mene. Šteta što nije na spotify-u (Osim neke remixovane nightcore verzije).

I meni, svela sam izbor na 12, koje dve da izbacim, pojma nemam.

17/38

Samo jedna pesma je na jednocifren broj poena, a inace je vrlo gusto na vrhu i sredini i niti jedna pesma se nije izdvojila u oba polufinala.

nadam se da kad udem u finale neću opet past za 7 mjesta ko u svim prethodnim finalima. sa 4 na 13 i sa 2 na 9. obratite pažnju, hvala lp

Meni su pesme sasvim dobre, 2 pesme koje su ostale bez poena su mi sasvim dobre i na predhodnim izdanjima bi sigurno dobile neke bodove u rasponu od 3-6 poena.

Zaboravio sam na Svrcinu - Astronomical, a pesma je 10/10. Skroz nekako zvuči andjeoski, melem za uši i to nakon prvog slušanja. Sigurno jedna od pesama koja je ostavila najbolji utisak na mene. Šteta što nije na spotify-u (Osim neke remixovane nightcore verzije).

Izgleda da SVRCINA - Astronomical nije dostupna na Spotify u Srbiji, tako da upozorenje za sve koje slusaju samo preko Spotify, stavicu i u prvi post.

Hm, cudno nju ni ja ne mogu da pustim, ali neko iz Srbije mi je rekao da mogu. Mozda je do VPN-a, ako svi koristimo razliciti. Svakako svi sto slusate preko Spotify pazite i na listu da slucajno neko ne fali.

Verovatno je do VPN.Svejedno , treba upozoriti narod i na to da bi se obratila pažnja, mnogi slušaju samo na spotiju

Preziveces

50% je glasalo i za sada je klanje na crti za finale u oba polufinala. Bice gusto do kraja, sutra oko ovo vreme saljem podsetnike.

jednu pjesmu od ponuđeni sam preslušo bar 54 puta od sinoć do danas i ne ispada mi iz organa kojeg zovete ušima

Moji glasovi stizu sutra u toku dana, nazalost ne mogu da stignem ranije, u ogromnoj sam guzvi trenutno. Planirao sam jos jednom da preslusam svoje polufinale da bih prelomio oko pojedinih bodova.

Ali stici ce sve na vreme, bez brige.

Back