228. FSC - Inspired

Nisam ja neki veliki fan Kpopa, ali sam pre par meseci naišao na jednu pesmu i svidela mi se i zapisao sam je za svaki slučaj ako naiđe neka takva tema jer ovako je ne bih nikad poslao, plašim se da bi zbog žanra bila bojkotovana.

Ja sam izvrtio nekih 30-ak pjesama K-popa, ne do kraja sve, što kaže Stole, zvuče mi nekako slično sve, našao sam 2-3 koje sam poželio da čujem ponovo.

Sad bi najjača stvar bila da tema uopšte nije to ahhahaa

Kako čudno što sve pesme iz istog žanra zvuče slično. To niko nije očekivao.

Inace hteo sam da opet pocnem diskusiju oko toga koliko njih prolazi u finale, mislim da ne bi bilo lose da malo dodamo, ili promenimo formulu kad ima parni broj ucesnika. Prvo polufinale je bilo prejako i iz takvog polufinala greota je da vise pesme odpadnu nego da prodju. I meni je frka kad je guzva u finalu pogotovo sto je jos teze za glasanje, ali stvarno je nefer da od 19 pesama u pf, 10 ispadnu.

Najjače što sam ja ZA tu promenu, ali onda nije fer prema pesmama koje su ispadale prethodnih 228 izdanja. Zato nikad ne treba dirati to.

basketball wives GIF by VH1

Kad god u gugl upisem GIRL BYE GIF, nikad ne izbaci ovaj :(

Ja zaboravila da se zahvalim svima koji su glasali za Maroon 5 kako u polufinalu, tako i u finalu. Interesantno mi da je u polufinalu bilo ili TOP6 ili nula, znači hvala Rou na 5, McSteamyju na 6, Filhyju na 7, etici i sparkle na po 8, Djoletu na 10 i Bebiju i Milos-S na dva puta po 12 poena. U finalu, hvala Rou na 1, MarkuH na 2, rintintinu na 3, McSteamyju, euroniku i maxiensu na po 5 poena, etici i Filhyju na po 6 poena, sparkle i Milošu na po 7 poena, Đoletu i Bebiju na po 8 poena i Leu na 12 poena. Rezultati manje više ok, drago mi je da mi je čitav TOP3 u TOP10 posle nekog vremena. Inače sam bila ubeđena da je Young The Giant etica (mada nisam ni pogrešila mnogo, pošto vidim da je i ona dala 12).

Što printscreenova tiče: prijave: Милан, Bebi; poeni u polufinalu: dodo, Replay; poeni u finalu: sparkle, zeleni.

Da, takođe prijava i glasovi organizatora..

Meni je zao, bez veze, kada neko odluci da nece vise da se igra ili na duze staze da napravi pauzu. Nadam se da te pauze koje pravite nisu trajne. (y)

A sad da cestitam Niki na pobedi i odlicnoj organizaciji, kao organizator-pobednik zadnji put je bilo na 185. FSC-u kada je Leo pobedio, sto znaci da je proslo 43 godine. 👏

Vidim da mojim (poslednjem) glasanjem nisam mnogo uticao, ali sam mogao. Mojim glasanjem sam pogurao Shakiru u TOP 5 i Maraju Keri spasio da ne bude ubedljivo poslednja i moja 12-ica i moram priznati da je to za mene najvece otkrice. Nisam cuo do sada pesmu. Bravo euronik. A i ujedno sam sebe ostavio u pf-u a nju poslao u finale.

Ubedljivo najveci napredak je napravio James Morrison. Bio mi je 11. u pf-u, a u finalu je dogurao do 4. mesta. Tek kada sam jos par puta cuo pesme, uvideo sam gresku sto nisam dao poen. Ali ovako je dobro. 😄

@Destry94 znam kakav je osecaj. I ja sam Lea ostavio bez poena, slucajno sam upisao pogresnog izvodjaca. E sad, da li mi to sabotiramo Lea ... hmmmm.

Ovako bih glasao u 1. pf-u:
12p Sirenia (odlicna pesma Milose-S)
10p Britney Spears
8p Plavi Orkestar (jos jedna Vaxova pesma koja mi se dopada)
7p Svrcina ( steta sto nisam mogao da jos jednom pohvalim tvoju pesmu u komentarima, Filhy)
6p Anna Rossinelli
5p Vesna Pisarovic
4p Dua Lipa (cuo sam je jos 2-3 puta na TV-u dok sam bio na moru, dobra pesma)
3p Serena Ryder
2p Chen Aharoni
1p Gims
---------------------
11. Elina Born

Sve u svemu, bilo je ovo jedno bas dobro izdanje.

Za novu temu čekamo McSteamyja, a što se tiče liste uspešnosti, mislila sam da je stavim nakon što McSteamy završi organizaciju (treće u periodu). Mada, ako se vama gleda kako se nakon svakog izdanja menja stanje, nije problem, ali meni nekako interesantnije da prođe nekoliko izdanja u nizu pa da onda vidimo da li ima promena i kolike su. :) Kako većina želi.

A što se tiče ovog gore, ja nekako volim da balansiram između, što bi se reklo. Znači, nisam ni filharmonija, a ni ona druga krajnost. :D

EDIT: Greškom sam obrisala jednu poruku, nešto mi je forum krenuo brljati pa mi se dupliraju poruke koje su pristigle, iz ne znam kog razloga
A kako se zove ta druga krajnost? :D

Najjače što sam ja ZA tu promenu, ali onda nije fer prema pesmama koje su ispadale prethodnih 228 izdanja. Zato nikad ne treba dirati to.

A sta ima veze, menjali smo dosta pravila tokom godina i upravo zbog tih primera dodje do menjanje pravila i diskusije oko istih.

Po toj logici onda nikad nista ne bi trebalo menjati.

Ja mislim da se te "ostecene" pesme ne bi naljutile ako bi uvedena promena bila dobra za FSC.

A kako se zove ta druga krajnost? :D

Mislila sam da kažem da ne slušam i nagrađujem isključivo hitove i komercijalu. Mada to se može i drugačije deliti, na primer da ne slušam samo treš muziku i tako..

A sta ima veze, menjali smo dosta pravila tokom godina i upravo zbog tih primera dodje do menjanje pravila i diskusije oko istih.
Najveća promena formata je kad je dozvoljena drugačija raspodela po pf. Ovo sve ostalo je minorno.

Ali biće kako kaže FBU. 🥰

Back