267. FSC - Curse of the Blood Moon

Vax'ildan

Ekspert
Dame i gospodo, sigurno ste se nekad zapitali zašto se na grbu države Vaxilburg nalaze dva meseca?! Dozvolite mi da vam ispričam priču.
jl07Z3i.png

Nakon niza uspona i padova, Vaxilburg je uspeo da se izbori za organizaciju najprestižnijeg muzičkog takmičenja FSC. Pozivnice su poslate i gosti i učesnici su polako počeli da pristižu. Jedni su bili puni entuzijazma, drugi puni strepnje, a neki pa smoreni... Čim su kročili na tlo Vaxilburga, spazili su Krvavi Mesec na nebu i kletva ih je pogodila - ostali su bez glasa. Šok.
Je li ovo Vaxova osveta? Kako ću sad da nastupam na FSC? Kako ću da živim?
A onda bi im se ukazale Erutan, Gunnhild i Teya Dora. Vile ili veštice, ko će ga znati? Objasnile bi im da će sve to proći nakon završetka FSC i da je to samo test, a može biti i prilika, što da ne? Mada mora se priznati da je Gunnhild baš uživala u svemu ovome. Možda čak i previše.
Jedni su ushićeno prihvatili izazov, drugi su sada FSC videli kao pozornicu za iskazivanje svog nezadovoljstva, frustracije... emocija? Pojedinci su se pomirili sa sudbinom, povukli se i nemo pratili dalja dešavanja... ili su mahali transparentima... ili su pak sve prespavali.
Predstava mora da se nastavi. - pomisli jedan od učesnika.
Potom je otkinuo jedan široki list sa drveta, savio ga i krenuo da duva u njega. Zvuk je bio magičan. Kapi kiše ispuniše vazduh i Erutan nežno zaplesa. Oko njih su se prostirale priroda i lepota Vaxilburga. Oni koji su bili otvorenog uma, uživali su. Bolje su upoznali sebe. I pritom su naučili da je Vaxilburg zemlja umetnosti i priča.

I ovo je jedna od njih. A ja sam njen deo.

H1sAAyu.jpeg

PRAVILA 267. FSC:

Instrumentalna muzika u trajanju do 7 minuta. Bez glasa, reči, krikova, horskog pevanja, elektonskog, sintetičkog, AI glasa. Uz standardna FSC ogranicenja. Od klasične muzike do obrada najvećih svetskih hitova; od podrumara do FSC pobednika; klavir, truba, violina... serije, filmovi, igrice... Sve može, ali samo 🤫.

SPISAK PESAMA

Prijava pesama počinje u 19:00, i traje do utorka, 30.07. u 19:00.

Attachments

Last edited:
PRIJAVLJENI (33) :

Bebi
cinque
creature
Destry94

Dežurni
Doctor Who
dodo
dracarys

Endrega
etica
Filhy
Gollum
Ivana
Jasamtvojdetektiv
Leo Cezar
Lignjoslav
Margy

Marko
Miki
Nije sve tako sivo
Paučica
Petar
Pipi

Pokahontas
Replay
Ro97
Stefix
Storm
Tetsujin
Tinte
Vax’ildan
whisky

zakaya

Last edited:
FINALE:

Wolfgang Amadeus Mozzart - A Little Night Music
Astor Piazzolla - Libertango
Nikita Zabelin - Pearl
Bond - Fuego
Geek Music - SUPER MARIO BROS. Main Theme
Mychael Danna - Legends
Apocalyptica - Path
Lost Frequencies ft. Calum Scott - Where Are You Now
Kfir Ochaion - Brothers In Arms
London Philharmonic Orchestra - Swan Lake
Lindsey Stirling - Carol of the Bells
Kornelije Kovač - Tikina i Djošina pesma
Hans Zimmer & Alan Walker - Time (Official Remix)
John Williams - The Imperial March
Slash - Obsession Confession
Ramin Djawadi - A Lannister Always Pays His Debts
Ludovico Einaudi - Experience

Nobuo Uematsu - To Zanarkand

YOUTUBE PLAYLISTA

Glasanje u finalu počinje 08.08. (četvrtak) u 00:00, a završava 11.08. (nedelja) u 12:00.

Last edited:
Dobro malo za promenu da imamo i instrumentale. Imam punu listu samo instrumentala. Nešto ću iskopati.

Imam dvojbu između dvije skladbe koje izrazito volim, potpuno dijametralno suprotne. Ne znam kako ću prelomiti.

Sviđa mi se tema. Imam nekoliko favorita za slanje, ali vrv neću žuriti. (y)

Naravno da je ono što sam planirao slati već bilo :ROFLMAO: Ako ništa, barem mi je olakšalo izbor

Pa ja imam, nije da nemam, al predstavu nemam kako bi proslo i sta je bolje ili gore slati

Imam nešto fino i vizualno lepo, al na kraju se čuje nešto što zvuči kao vokal bukvalno pola sekunde i mislim da to neće biti uvaženo.
Mada, ako je na nemuštim jezicima prošla Olivera Katarina Crvena jabuka možda i ovo prođe.

Back