270. FSC - Реч

Šta bi bilo teže? Hoćemo težeee
Jezicke teme gde se salju pesme iz odredjenog regiona i bude ograncieno tipa ne mozes da saljes pesme na engleskom vec samo izvodjace iz tog regiona i pesme na maternjem jeziku tog regiona. Fale mi tako neke teme s jezickim ogranicenjima i zadacima smernicama gde svako dobije neki zadatak koji te usmeri na ono sta trebas da saljes.

Гласао, добро финале.

Очекујем неки баш небитан пласман али ајде, битно да је финале! (РТС претходне 2 године, вјероватно)

Moze neka teza tema. A inace sam uvek za neku evrovizijsku temu u bilo kom kontekstu. Da li je vezano za izvodjace, drzavu, neke odredjene smernice ...
Drago mi je da sam uspeo sinoc da prisustvujem finalnom Slusamo FSC, s obzirom da se cesto poklopi da ne mogu da prisustvujem.
Licno, najbolje uzivo izvodjenje i steta sto nije to poslato je Call Me Karizma - Nails. Pohvalno i za Pastora Soler - Rascacielos i Eivør - Rain koje su takodje bile odlicne uzivo. Steta sto nije bilo puno uzivo izvodjenje.

Jeste da ovako nisam cesto prisutan i u toku (sad vec nekoliko meseci), kod mene ne manjka motivacije i sl. jer se uvek radujem narednom FSC-u sa manje vise istim zarom. A sto se tice ovog FSC-a, mozda mogu da se nadam TOP 10 rezultatu, a i voleo bih sa ovom pesmom da i to ostvarim. Bilo je lepih komentara i ocena. Finalni rezultat necu ispratiti i tek tamo sutradan popodneva necu znati ko je pobedio :(.

E, da. Jos samo cu da dodam. Da je kojim slucajem Precious Pepala prosla u finale, nakon jos nekoliko slusanja, postala bi mi najbolja pesma izdanja. Od mene bi dobila 12p u finalu. Mozda jednostavno pesmu treba vise puta poslusati, vise vremena, ne znam; ali poslednje mesto je skandalozno sa malim brojem poena.

Ja se javljam kao strana koja zeli slobodniju temu, 5x ucesce je vec bilo dovoljno restriktivno poslednjih izdanja. Naravno da treba da bude i tezih tema ponekad, ali ne prijaju svima. Bottom line, nismo imali ni slobodniju temu dugo, ne zelim da se stvori atmosfera da svi zele teske teme i onda ih dobijamo iz izdanja u izdanje.

Razumem obe strane i nekako ne biram jednu ili drugu jer bih se u obe strane snašao i pronašao pesmu koju volim. Samo mi nekad fale zadaci jer sada se uopšte ne trudim da pronađem pesmu već ih imam spremne samo je muka odabrati pesmu i poslati je. A kad je restriktivnije izdanje onda me tera da istražujem muziku a to volim da radim.

Ali volim što postoje obe strane i verujem da može postojati balans između slobodnijih tema i onih restrektivnijih.

Meni je poslednja teška tema bila 262. FSC, sve nakon toga manje više slobodne.

Balans, što kaže Destry.
Kontam da nema svako vremena i volje da istražuje izvođače iz Malavija za svako izdanje, ali ne može da škodi ako bude povremeno nešto za nas koji volimo izazove, s obzirom na to da najčešće bude jednostavno.

Meni su okej teže teme kad su svima podjednake, al sreće nemam sa zadacima pa se njih plašim uvek.

Back