275. FSC - Commercial Break

Milos-S

Urednik foruma
Staff member
Global Moderator
OGAE član
logo.png

Poštovani forumaši i forumašice, dobrodošli na 275. izdanje našeg omiljenog forumskog takmičenja. Slogan ovog izdanja nosi naziv - Commercial Break. Bez brige, nećemo slušati nikakve reklamne džinglove, već se simbolika samog slogana odnosi na činjenicu da ćemo se sada malo odmoriti od komercijalnog i mainstream zvuka.

Teško je napraviti jasnu podelu i reći šta je, u globalu, popularna muzika a šta ne (čak ni Wikipedia nije jasno postavila granicu po ovom pitanju) ali za potrebe ovog izdanja, mi ćemo žanrovski ograničiti temu tako da neće biti dozvoljeno slati
mainstream pop kao ni turbo-folk. Isto važi i za kombinaciju ova dva žanra. Ovu muziku, konkretno, slušamo svakodnevno, izvođači koji pripadaju ovim žanrovima se neprestano vrte na svim mogućim mestima.....dođe tu i do zamora materijala kada je FSC u pitanju, a pošto idu praznici, ovo im je idealna prilika da se odmore i napune baterije pa dogodine ih čekamo ponovo. Ne sumnjam da će se vratiti osveženi i jači nego ikad a mi ćemo, u međuvremenu, šansu dati nekim drugim ljudima da zasijaju.

Sve što nije komercijalno i "popularno" je dobrodošlo na ovom izdanju! Dakle sve vrste roka, metala, folk (ali bez prefiksa "turbo") u svojim varijantama i podvarijantama je i te kako dobrodošao, indie muzika, darkwave, ambijentalna muzika........opcija ima na pretek! Cilj nam je da budemo što alternativniji i šareniji na ovom izdanju pa vas shodno tome ohrabrujem i da eksperimentišete sa ovim žanrovima. Kombinacije ovih žanrova su, dakle, vrlo poželjne na ovom izdanju!

Takođe, jasno je da postoje i neke granične situacije. Tj. vrlo često se ovi manje popularni žanrovi kombinuju sa gore navedenim žanrovima pa tako imamo, recimo indie-pop kao podvarijantu indie pravca. Što se mene tiče, nećemo da cepidlačimo ! Sve dok pesma ima prvenstveno "nekomercijalni prizvuk" biće prihvaćena.

Da bi bilo još zanimljivije, uvešćemo još dva ograničenja:

- Izvođači koji su na prethodnim izdanjima ostvarili makar jedan top 10 rezultat neće biti dozvoljeni (ovo važi za sva prethodna izdanja).
- Izvođači koji imaju više od 3 učešća na prethodnim izdanjima takođe nemaju pravo učešća (i ovo takođe važi za sva prethodna izdanja. Hoćemo da damo šansu novim licima a ujedno i ljudima koje do sada nismo imali prilike da slušamo previše).

To je, u suštini to. Svakako, ako ima bilo kakvih pitanja i nedoumica, tu sam, i razjasnićemo sve.

Prijave počinju
3.12. 2024. u 18:00 h i trajaće sve do 9.12.2024. u 12:00 h.

Glasanje u polufinalu počinje 10.12.2024. u 14:40 h i traje sve do 17.12.2024 u 12:00 h.

Glasanje u finalu počinje 18.12.2024. u 11:18 h i traje sve do 22.12.2024 u 11:00 h.

Spisak pesama koje su prethodno učestvovale možete pogledati
OVDE.

Srećno svima i neka najbolja pesma pobedi! Nadam se da ćete uživati na ovom izdanju!

Attachments

Last edited:
Spisak prijavljenih:

Anhel
Arsenic
Bebi
Boxy
Choda
cinque
creature
Destry94
Dežurni
Djole89
Doctor Who
dodo
dracarys
Endrega
etica
EvroBosna
Filhy
Gollum
Ivana
Jasamtvojdetektiv
Killy
Leo Cezar
libertà
Lignjoslav
Majsta94
Miki
Milos-S
Miloš
Nemanja97
Nije sve tako sivo
Niko
Paučica
Petar
Pipi
Pokahontas
Replay
Ro97
Shum
Stefan28
Stefix
Stole
Storm
Tetsujin
Tinte
Vax'ildan
Veronika
whisky
zakaya

Last edited:
Finale
  1. VAMERO, Tribbs & Philip Strand - Ghost
  2. Neil Finn - Song of the Lonely Mountain
  3. Brutus - Victoria
  4. Masha Kondratenko - Na gori
  5. Zetak - Aralarko Dama
  6. Mamagama - Dreamer
  7. Arancha Santiago - A Parrita
  8. Molec - Vyatra
  9. Shaya Zamora - Sinner
  10. Mónica Naranjo - Doble Corazón
  11. Memba & Tzar - Alberta
  12. Lilith Max - Bears and Wolves
  13. REYKO - Hierba Mala
  14. Myrath - Believer
  15. Smash Into Pieces - Afterglow
  16. Black Veil Brides - Bleeders
  17. Ekaterina Shelehova - Savage Daughter
  18. Bejbi Motorola - Faraoni
  19. Trentemøller - Moan (Trentemøller Remix)
  20. Djo - End of Beginning
  21. Broken Bells - Good Luck
  22. Culture beat - Mr. Vain
  23. Karetus, Vitorino & iolanda - Laurinda
  24. Skáld - Rún
  25. Jacoténe- Stop calling
Prvo polufinale
  1. VAMERO, Tribbs & Philip Strand - Ghost
  2. Orange Sector - Farben
  3. Ry X & Frank Wiedemann - Howling
  4. Skáld - Rún
  5. Saran Cantabile - Dance of Desire
  6. Brutus - Victoria
  7. Neil Finn - Song of the Lonely Mountain
  8. Nexhmije Pagarusha - Ani More Nuse
  9. Aleksandra Bijelić - Uzalud
  10. Culture beat - Mr. Vain
  11. Arancha Santiago - A Parrita
  12. Black Veil Brides - Bleeders
  13. Jacoténe- Stop calling
  14. bbno$ - It Boy
  15. Bad Bunny - Una Velita
  16. Eva Under Fire & Spencer Charnas - Blow
  17. Jordy Medina - Good Memories
  18. The Stranglers - Nice 'n' Sleazy
  19. DJ Bobo - Love Is All Around
  20. REYKO - Hierba Mala
  21. Broken Bells - Good Luck
  22. Molec - Vyatra
  23. Corvad & Alisa Dolgunova - Khomus
  24. Smash Into Pieces - Afterglow
Spotify playlista

Drugo polufinale
  1. James Blake - Retrograde
  2. Lisa Hannigan - Amhrán Na Farraige
  3. Djo - End of Beginning
  4. Bejbi Motorola - Faraoni
  5. Haffway - Right Here
  6. Lelek - Tanani nani
  7. Judas Priest - Angel
  8. Saweetie - Immortal Freestyle
  9. Trentemøller - Moan (Trentemøller Remix)
  10. Myrath - Believer
  11. Masha Kondratenko - Na gori
  12. Shaya Zamora - Sinner
  13. Wallners - All Again
  14. Snežana Spasić - Nane
  15. Memba & Tzar - Alberta
  16. Karetus, Vitorino & iolanda - Laurinda
  17. Ekaterina Shelehova - Savage Daughter
  18. Kalandra - The State of the World
  19. Mamagama - Dreamer
  20. Mónica Naranjo - Doble Corazón
  21. Maro - We've Been Loving In Silence
  22. Elliot James Reay - Boy in Love
  23. Lilith Max - Bears and Wolves
  24. Zetak - Aralarko Dama

Last edited:
Jako dobra tema! Sad treba samo izabrati sa spiska šta želim od podruma 😍
Samo očekujem puno roka ovo izdanje, a to je kod nas na forumu na nivou mainstrem-a 😂

Super tema 😍 imam na umu neku opciju koja dugo čeka na listi da se pošalje!

Mogao je makar komercijalni rok da se izbaci, redovno ga slušamo.

Prošlo mi je kroz glavu i nećkao sam se baš oko toga ali rešio sam da i tu budem fleksibilniji pa je na kraju zabrana "spala" na dva "najpopularnija" žanra a kod roka sam odlučio da "progledam kroz prste".

Siguran sam, ipak, da ćemo shodno duhu ovog izdanja imati muzičko šarenilo! :)

Mislio sam da commercial break znači slanje neke komercijalne muzike, kao pred kraj godine i praznike da se opustimo i šaljemo šta nam je volja i baš sam se u trenutku razočarao, ali srećom je skroz obrnuto i izuzetno mi je drago zbog toga! 😃👏
Bravo Miloše za temu! 🙏😍

Jedna moja (mala) zamerka je zabrana izvođača sa više od tri učešća jer je to postala ofucana fraza. Od poslednjih tipa 6 izdanja je 5 puta bio upravo ovakav uslov i onda su uvek u opticaju isti izvođači. 🙂 Neka bude npr. najviše jedno učešće, ili samo debitanti, ili da se ude u suprotnom smeru - najviše 5, 6 učešća, čisto da se ne ponavljamo iz teme u temu. 😉

Dakle celo izdsnje podrum, moze 😍! Imam problrm sa listom pesana u excellu, kad je otvorim cak u exellu nije po abecednom redu, neko rece proslog puta da otvorim u chromu i radilo je ali ovog puta nece. Sta da radim?

Jako dobra i zanimljiva tema. Meni je problem što ne znam šta da izaberem :D. Toliko toga imam da se uklapa u temu...

Ni ja ne znam šta slati, ali mislim da ću nešto po mom ukusu, dakle ultra rizično

Dakle celo izdsnje podrum, moze 😍! Imam problrm sa listom pesana u excellu, kad je otvorim cak u exellu nije po abecednom redu, neko rece proslog puta da otvorim u chromu i radilo je ali ovog puta nece. Sta da radim?

Isfiltrirana je, pošto se tako unose nove pesme. Ostalo mi je još da upišem finalne rezultate, ali ajde sad ću da je vratim u abecedni redosled pa ću kasnije uraditi to što nedostaje. Sve pesme su u spisku, samo će kod finalista prethodnog izdanja zasad stajati prazne tri krajnje kolone.

EDIT: Urađeno.

Fina tema. Imao sam nekoliko pesama u opticaju, izbor sam suzio na dve, za koju god da se odlučim mislim da će neko poslati i ovu drugu, a stvarno mi se obe šalju 😭

Fina tema. Imao sam nekoliko pesama u opticaju, izbor sam suzio na dve, za koju god da se odlučim mislim da će neko poslati i ovu drugu, a stvarno mi se obe šalju 😭
Sibni meni tu drugu na PM, da posaljem u 18 : 00 : 00 🙏

Back