Poštovani forumaši i forumašice, dobrodošli na 275. izdanje našeg omiljenog forumskog takmičenja. Slogan ovog izdanja nosi naziv - Commercial Break. Bez brige, nećemo slušati nikakve reklamne džinglove, već se simbolika samog slogana odnosi na činjenicu da ćemo se sada malo odmoriti od komercijalnog i mainstream zvuka.
Teško je napraviti jasnu podelu i reći šta je, u globalu, popularna muzika a šta ne (čak ni Wikipedia nije jasno postavila granicu po ovom pitanju) ali za potrebe ovog izdanja, mi ćemo žanrovski ograničiti temu tako da neće biti dozvoljeno slati mainstream pop kao ni turbo-folk. Isto važi i za kombinaciju ova dva žanra. Ovu muziku, konkretno, slušamo svakodnevno, izvođači koji pripadaju ovim žanrovima se neprestano vrte na svim mogućim mestima.....dođe tu i do zamora materijala kada je FSC u pitanju, a pošto idu praznici, ovo im je idealna prilika da se odmore i napune baterije pa dogodine ih čekamo ponovo. Ne sumnjam da će se vratiti osveženi i jači nego ikad a mi ćemo, u međuvremenu, šansu dati nekim drugim ljudima da zasijaju.
Sve što nije komercijalno i "popularno" je dobrodošlo na ovom izdanju! Dakle sve vrste roka, metala, folk (ali bez prefiksa "turbo") u svojim varijantama i podvarijantama je i te kako dobrodošao, indie muzika, darkwave, ambijentalna muzika........opcija ima na pretek! Cilj nam je da budemo što alternativniji i šareniji na ovom izdanju pa vas shodno tome ohrabrujem i da eksperimentišete sa ovim žanrovima. Kombinacije ovih žanrova su, dakle, vrlo poželjne na ovom izdanju!
Takođe, jasno je da postoje i neke granične situacije. Tj. vrlo često se ovi manje popularni žanrovi kombinuju sa gore navedenim žanrovima pa tako imamo, recimo indie-pop kao podvarijantu indie pravca. Što se mene tiče, nećemo da cepidlačimo ! Sve dok pesma ima prvenstveno "nekomercijalni prizvuk" biće prihvaćena.
Da bi bilo još zanimljivije, uvešćemo još dva ograničenja:
- Izvođači koji su na prethodnim izdanjima ostvarili makar jedan top 10 rezultat neće biti dozvoljeni (ovo važi za sva prethodna izdanja).
- Izvođači koji imaju više od 3 učešća na prethodnim izdanjima takođe nemaju pravo učešća (i ovo takođe važi za sva prethodna izdanja. Hoćemo da damo šansu novim licima a ujedno i ljudima koje do sada nismo imali prilike da slušamo previše).
To je, u suštini to. Svakako, ako ima bilo kakvih pitanja i nedoumica, tu sam, i razjasnićemo sve.
Prijave počinju 3.12. 2024. u 18:00 h i trajaće sve do 9.12.2024. u 12:00 h.
Glasanje u polufinalu počinje 10.12.2024. u 14:40 h i traje sve do 17.12.2024 u 12:00 h.
Glasanje u finalu počinje 18.12.2024. u 11:18 h i traje sve do 22.12.2024 u 11:00 h.
Spisak pesama koje su prethodno učestvovale možete pogledati OVDE.
Srećno svima i neka najbolja pesma pobedi! Nadam se da ćete uživati na ovom izdanju!
Attachments
Last edited: