281. FSC - Semafor Party

Dežurni

Ekspert
1000049919.webp

Dobro došli na 281. FSC!
Naša tema ovog puta će biti "Semafor party" tako da pripremite Vaše najbolje pesme za slanje, odaberite boju Vaše narukvice i dođite na žurku u najboljem raspoloženju!

- Pravila 281. FSC-a su sledeća: birate jedan broj od
1-50 po slobodnom izboru i šaljete ga meni putem PP i tada ćete dobiti informaciju kojoj od navedene 3 grupe zadataka pripada Vaš broj koji ste zatražili i ispunićete to što se od Vas očekuje!
A što se tiče zadataka, podeljeni su u 3 grupe prema bojama semafora: crvena , žuta i zelena, i potrebno je da sledite pravila u zavisnosti koju grupu tj boju ste izvukli kao zadatak!

Grupe zadataka prema bojama:

🔴Crvena boja: Crvenom i žutom bojom ćemo se osvrnuti na konkretan saobraćajni semafor (a ne party semafor tj narukvice kao što će biti slučaj sa zelenom bojom), pa samim tim crvena boja će Vas stopirati u nameri da šaljete baš bilo šta i primoraće Vas da ispoštujete sledeća pravila: šaljete pesmu u nekom od sledećih žanrova: sve vrste roka, metalika, rep ili sva elektronika; zatim to ne sme biti izvođač koji ima ostvarenu FSC ili ESC pobedu do sada ili koji ima više od 5 FSC učešća i pesma mora biti iz 21.veka a ne ranije, i takođe zabranjen je srpski/hrvatski jezik u ovoj kategoriji!

🟡 Žuta boja: nakon što smo ustanovili pravila za crveni semafor, na redu je žuti, on nam govori da se pripremimo jer uskoro stiže zeleno svetlo i predstavlja neku zlatnu sredinu, samim tim ukoliko dobijete ovu boju treba da poštujete sledeća pravila: šaljete pesme koje pripadaju nekim od sledećih žanrova: sve vrste popa (osim pop-rok koji je predviđen za crvenu kategoriju) ili folk ili etno; takođe je bitno da taj izvođač do sada nema osvojenu FSC ili ESC pobedu ali u ovoj kategoriji nemamo ograničenje o broju fsc učešća i zabranjenim jezicima!

🟢 Zelena boja: zelenom bojom ćemo se osvrnuti na Semafor party u pravom smislu te reči tj onaj ko dobije tu boju jednako je tome da dobija zelenu narukvicu na žurci i ono što treba da radi je sledeće: zamislimo da ste slobodni i otvoreni za novo ljubavno poznanstvo nekoga koga prvi put tada upoznajete, samim tim Vaš zadatak je poprilično slobodan pa treba da šaljete sledeće: izvođača koji je debitant na FSCu ali čija pesma ima ljubavni tekst tj tematiku/poruku ili dosta seksualne tenzije i napetosti u tekstu/spotu/izvedbi svejedno; bez obzira koji je žanr ili jezik u pitanju!

>>> Spisak pesama <<<

Vreme za izvlačenje broja tj grupe zadataka: 04.04. od 21h
Vreme za prijavu pesama:
05.04.2025. od 11h do petka 11.04. 11h

Vreme za glasanje u polufinalu:
od 12.04. 07h do petka 18.04. 11h

🚦 Srećno! 🚦

Last edited:
🚦Učesnici (50): Aleksa, Aleksa49, Anhel, Arsenic, Bebi, Choda, cinque, creature, Destry94, Detektivka, Dežurni, Djole89, Doctor Who, dracarys, EvroBosna, etica, Filhy, GavranESC, Gollum, Ivana, JellyJelly, Killy, Leo Cezar, Liberta, Lux, Majsta94, Marko, Miki, MilanB, Milos-S, Nanulina, Nije sve tako sivo, Paučica, Pipi, Pokahontas, Replay, rintintin, Ro97, Shum, Stefix,
⚡𝓢𝓽𝓸𝓻𝓶⚡, Tetsujin, TheCode_123, Tinte, whisky, Vax'ildan, Veronika, zakaya, Zeleni, Zoki

Last edited:
🚦Prvo polufinale:🚦

1. Visions of Atlantis - Tonight I'm alive
2. Mylene Farmer ft Sting - Stolen car
3. My chemical romance - Welcome to the black parade
4. Miravi - Цветы
5. 3LAU ft Carly Paige - Touch
6. Matchbox Twenty - How far we've come
7. Divna Ljubojević i Ladislav Mezei - Vrbo, vrbice
8. Wafia - Background
9. Hannah Mae & Maksim - Ik wil dat je liegt
10. Jelusick - The great divide
11. Bani - Rachuli
12. Diamante - 1987
13. Ethan Bortnick - Cut my fingers off
14. Viva - Ja oprostit ću sve
15. Ni/Co - On purpose
16. Gioli & Assia - Inside your head
17. Brit Smith - Karma's a bitch
18. Lewis Capaldi - Before you go
19. Percival - Lazare
20. Holy Molly - Shot a friend
21. Melis Fis - Misket
22. Allie X - Weird world
23. Roik - My freedom
24. Sera - Hurt me
25. Sawyer Hill - For the hell of it

>>> YT plejlista <<<

🚦Drugo polufinale: 🚦

1. Ania Leon x Kopera ft Sarsa - Zabij ze mna czas
2. Phil the Beat - Mama mia
3. Lilith Czar - Anarchy
4. Chappell Roan - Pink pony club
5. Ay Yola - Homay
6. Tom Morello ft grandson - Hold the line
7. Billie Eilish - Birds of a feather
8. Red Electrick ft Ira Losco - Lonely in the dark
9. Tatiana Kurtukova - Matushka
10. Becky Hill - Outside of love
11. Sevi - World that doesn't fit
12. Medina - You and I
13. Amedeo - Lumini neon
14. Awolnation - Sail
15. Raye - Oscar winning tears
16. Connie Francis - Stupid Cupid
17. Olly, Angelina Mango, Juli - Per due come noi
18. Delain - Stardust
19. Jaagup Tuisk x Ines - Tuhk ja tolm
20. Stardust - Music sounds better with you
21. Matt Hunter ft Lele Pons - Dicen
22. Jennie - Like Jennie
23. Ladaniva - Wayo waya
24. Forest Blakk - Fall into me
25. Anthony Keyrouz, Paradigm - Wake me up in Paris

>>> YT plejlista <<<

Glasanje u polufinalu:
od 12.04.2025. 07h
do petka 18.04. 11h 🚦

Last edited:
Neka neko odabere brojeve za Ivanu, Miloša i mene (tim redosledom) 🤗

Red Light Animation GIF by Alice Suret-Canale

Upis! Nestrpljivo čekamo zeleno svijetlo za početak natjecanja!

Naravno, ukoliko Vaš izabrani broj bude već zauzet, dobijate prvi naredni slobodan broj (tj boju) 🙏🏻
(mada znate Vi to veće od pre)

Čestitke Diježurni na otvaranju teme koja mi se itekako sviđa 😍🚦

🚦
Prava tema za Dežurnu Republiku! 👏
Ne bih jedino ovde voleo one bivše žute da dobijem. :LOL:

Back