282. FSC - 282. Igre Gladi

@Arsenic
lady-gaga-mayhem.webp

Odvikli ste me malo od toga da mi šaljete prijave, pa umalo zaboravih da je sada kod mene to. :D

Pohvale na debitantskoj organizaciji Shumu, Dežurnom čestitke na pobedi, od mene nije bilo poena, pesmu ne volim. Što se ostalih rezultata tiče, šta znam, nisu toliko loši mada mi je žao za Jeangua, mogao je dosta bolje.

Što se mog predloga tiče, neplanirano mi je pao na pamet u, gotovo poslednjim trenucima prijava jer balade koje ja slušam uglavnom imaju manje od zadatog uslova, a ništa što sam pronalazila mi se nije uklapalo u uslove ili se meni nije dopadalo. Hvala svima na poenima kako najvišim, tako i onim srednjim i sitnijim (u polufinalu i finalu), kako je krenulo finale, mislila sam da se neću pomeriti sa dna tako da se ovaj put neću ni žaliti što mi je za poen izmakao TOP10. :ROFLMAO:

Screenshotovi: prijave: Djole89, dracarys; glasovi polufinale: Ivana, Lux; glasovi finale: zeleni, Miki. @Shum

Evo i ja sam odgledao svih 5 delova. I ono sto sam primetio, a takav mi je utisak, da se filmovi ne mogu gledati ponaosob, tj. ne ostavljaju mi dobar utisak. Tek kada se sve pogleda, onda ima nekog smisla (sto je logicno). Recimo, Gospodare prstenova kada se gledaju posebno, svaki deo ostavlja odlican utisak. Opet se moze gledati jedno bez drugog.
S obzirom da sam odgledao film, sad mogu odgovoriti na pitanja.

1. Koji vam je omiljeni deo serijala Igri gladi? Ne znam. Mozda 5. deo, koji mi se malo odvaja od prethodnih.
2. Koji vam je omiljeni lik (u bilo kom delu) i zašto? Efi. Spolja je ono sto bi volela da bude, a unutra je ipak dobra osoba. Nije pokvarena osoba, ali ako zeli taj glamur mora da bude malo nadmena i u trendu. Jeste da me je u pocetku iritirala (ljudi idu po smrt, a ona im prica o divnom smestaju, hrani, modi...), ali me je malo po malo kupila iskrenom zabrinutoscu za Katnis i Pita. Pogotovo za Katnis.
3. Koji vam je omiljeni momenat (u bilo kom delu)? Kada je Katnis na predstavljanju i pokazivanju svojih vestina, iznervirana sto niko ne obraca paznju na nju, ispalila strelu u njihovom pravcu, pogodila jabuku koja se nalazila u prasetovim ustima i na kraju se poklonila. Kao da im je rekla: "E, tako se to radi."
4. Najemotivniji momenat u celom serijalu? Meni je najemotivniji trenutak rastanak Efi i Katnis. Vidi se koliko Efi tesko pada rastanak, posto nekako zna da se nece vise videti, priraslalo joj je za srce, a Efi pokusava da zadrzi suze. Generalno, ne volim rastanke.
5. Predsednik Snou ili predsednica Koin? Sta ja znam. I jedan i drugi lik mi se ne dopada. Ajd nek bude predsednica Koin.
6. Koji vam je omiljeni pobednik - učesnik 75. igara i zašto? Beetee. Volim te likove koji imaju veze sa naukom, pri tom ostao je kao dobra osoba posle svega i pristupacan je, nije zlonameran.
7. Knjiga ili filmovi? Nisam citao knjigu, ali su mi u devedeset pet odsto, knjige bolje. Imaju dubinu, dok film ima vizuelizaciju.

1. Koji lik vas najviše nervira i zašto? Voditelj desetih igara. Madjionicar, meteorolog... Nekako mi se previse folira, a i sama pojava. Previse je nametljiva. Mada i mladi Snow me je nervirao.
2. Koji vam je najmanje omiljen deo serijala? Isto kao i za omiljeni. Podjednaki su mi. Mozda za nijansu mi losiji 4. deo.
3. Koji potez predsednika Snoua odobravate? Iako znam da je to uradio da bi pobedio, ali ipak je jednim delom to uradio posto se ipak zaljubio, a to je sto je "prevarom" pomogao Lucy da pobedi. Jeste da nisam za to da se krse pravila, ali ovde je bar jednim delom iz plemenitih razloga.
4. Da li biste bili za poslednje Igre gladi u kojoj bi učestvovala deca iz Kapitola? Ne. Ako se tezilo da se pobegne od takvih igara i preziralo se, jer su bili i sami ucesnici, sa tim se samo nastavilo i ne bi bile poslednje.
5. Da ste u situaciji u kojoj je bila Ketnis, da li biste spasili kao i ona spasili Pitu ili ga ubili da budete jedini pobednik? Ona je preuzela rizik gde bi isla na sve ili nista. S obzirom da su se tu sad umesale emocije (u tom trnutku), odlucila se za taj korak. Verovatno bih u toj situaciji isto uradio.

Back