al Albanija 2022: Ronela Hajati - Sekret

Albanija
Kada bi morali da sagledamo svih 40 zemalja, i da kazemo ko je najveci gubitnik i luzer ovogodinjeg Evrosonga, to je svakako Albanija i Ronela. Ja da sam na njenom mestu, ne znam kako bih se vratio u Albaniju, kada bih znao da sam ja najveci krivac za svaki izgubljen poen u polufinalu. Od jednog stabilnog favorita, cak i za top 10 jedno vreme, ona dozivela totalnu katastrofu i raspad.
 
Daleko je ovo ikada bilo od ozbiljnog favorita. Samo imitiranje nekakvog bopa je već samo po sebi smešno, ali otuda donekle veće interesovanje fanova. Interesantno da su joj i grčki žiri i publika dali 12 poena. Možda su Grci želeli da nagrade balkanske zemlje pa dali i 10 Bugarskoj a 8 Hrvatskoj.
 
Pa dobro, istina da nije bila favorit za pobedu, ali kontam favorit u smislu za neki fin plasman, da priviri u top 10, te šanse su teoretski postojale da se nabudžio neki kvalitetan i uvežban nastup koji bi prštao.
A bilo je tu očigledno glasanja po balkanskoj liniji od strane Grka, ali ta 12-ica za Albaniju nije bila toliko rendom u odnosu na Bugarsku i Hrvatsku. Kakav god da je kvalitet pesme, to je melos koji je organski još bliži njima nego što je i nama, komentarisali su Grci po internetima da je to za njihove okvire sasvim bliska i zarazna priča muzički.
 
Pa nije ništa sporno, samo sam izdvojio kao interesantno. Meni je ovo bilo loše otkako je izabrano i plasman je taman kakav je zaslužila, čak i da nije imala krš nastup.
 
Ovo je bio recimo to tako favorit za neki okej plasman samo zato što su Albanci napokon poslali nešto ne toliko tipično za njih (ista je stvar bila prije koju godinu s onom Me tana na njihovom NF-u, kao top 10 na ESC-u ako ode jer je brza pjesma), a fandom očito nije baš shvatio da je to novo u kontekstu Albanije, ne u kontekstu ESC-a i da smo takvih bržih pjesama već čuli do sad. Al' meni je ironično to kao "finally no screaming lady ballads for Albania in Eurovision", a Ronela se na kraju izurlala i izrežala za Linditu, Aurelu i Jonidu zajedno 🤡
 
Slažem se.

Sa dark tribal vajba na jeftini barbi porn

Fuj. Čak sam i revamp prestao da slušam, samo original i pesmu i nastup 🤣
 
Apsolutno se znalo da će izduvati najstrašnije kod žirija, čemu govori u prilog činjenica da je samo od grčkog žirija i dobila poene. Ono što je mene u neku ruku iznenadilo jeste da se ni na televotingu nije baš proslavila, iako je bila u top 10 sa izuzetno malim brojem bodova. Za nju baš važi ona izreka: "Sama pala, sama se ubila".
 
I to što je dobila je previše jer ono je bilo i negledljivo i neslušljivo. Vokalno-vizuelna hororčina
 
Čak su je i švajcarska i italijanska dijaspora spustile, 'samo' 8 je dobila, ako se ne varam. Nešto kao Tijana naša što je izgubila finale sa 3 boda jer joj je Austrija dala 6.
 
Dogodine balada molim vas, bilo ženska bilo muška, sa dobrim vokalom, sa rasponom, može i na albanskom jeziku, kako god.. :)
 
Ništa se ne brini, sad ima svake godine da šalju balade sa raskošnim glasovima s obzirom da je to njihova zona komfora, ove godine su izašli iz nje, ali više neće, nažalost.
 
Sta napisati a da se ne ponavlja. Treba da zahvale grckom ziriju sto su izbegli nula poena.
Steta one pesme i nastupa sa NF-a (iako ne moze toliki broj ljudi), jer sa tim bi prosla lagano u finale i tamo jedan fin plasman.
A sto se mene licno tice mogu da salju njihove balade (kao Mrm) koje su mi uglavnom odlicne.
 
Valjda nisam otišao mnogo u offtopic. Tea Tairović izbacila novi album i između ostalog pesmu Dubai, koja je obrada Roneline pesme Leje
 
Back
Top