Au, kakav potop

Naročito nakon prošle godine kada su mi bili u top 2. Ali i ako izuzmemo prošlu godinu, nekad mi se stvarno dopadnu njihove pesme. Mislim da su veoma muzički talentovana nacija, makar kada je pevanje u pitanju. Međutim, ovo je slab, slab izbor. Fokusiraću se na najpopularnije:
Inis Neziri - Mlitav, podgrejan pilav Elvane Đate. Loša, lokalna komercijala, zamaskirana agresivnom i preglasnom produkcijom, bez ikakve dubine i kreativnosti. Ovde u principu sve zavisi od toga da li vam se dopada melodija, a meni se ne dopada.
Fifi & Tiri Gjoci - Previše je lokalna i mislim da ovo nema nikakav evrovizijski/ internacionalni potencijal.
Threex - Mlako i jeftino, podseća me na drugi sastav Uraganki, ali mi je i dalje slušljivija pop-etno čangrljalica od Inis.
Alis - Nisam oduševljen, ali nije loše. Čuje se uticaj poslednja dva pobednika sa hiperprodukcijom i filmskim aranžmanom. Glavni razlog zašto mi se ne sviđa više je ispresecana melodija, što je nešto što baš ne volim u pesmama, jbg.
Sheila - Jedina pesma sa ovog izbora koja mi se koliko-toliko dopada. Veliki plus što je Sheila i kompozitor na pesmi. Zvučni pejzaž je lep, podseća na skandinavsku ambijentalnu muziku i ima dosta nekih suptilnih ukrasa u melodiji. Njen glas zvuči eterično. E sad, ovo nema teorije da zvuči ovako dobro uživo, prvenstveno zbog toga što je vajb pesme uslovljen produkcijom.
Sve u svemu, siromašan izbor i nemam pojma ko bi ovde mogao da pobedi. Pritom, nisam ni siguran kako biraju predstavnika na Evroviziji ove godine. Ovako na slepo, ako je žiri + publika, mislim da je Alis favorit. Prošle godine je bio 3. i pevao je fantastično. Ako je samo publika, onda možda ode Balvana 2.0