al Albanija 2026

Albanija
Bome, meni Inis Neziri odlična 😍 Potpuno drugačije od Piedestal i Pendese, čudno mi ju je čuti u takvom fazonu, ali baš je dobro.

Threex su isto odlične, dodao bih na playlistu.

Čuo sam još Enxhi Nasufi jer se nje sjećam s prethodnih izdanja i solidna je balada. Ostale ću slušati već nekad.

Pohvale za Albance što se svake godine potrude oko ovog vizualnog dijela s lyric videima

Poslušao nešto ipak.
Threex-solidno je, videćemo šta će ponuditi scenski. Ima potencijala.
Inis Neziri-Piedestal mi je bolja, ali ni ova nije loša, skroz drugi fazon.
Endri Kacaci-Lepa balada i odličan muški vokal. Pesma po mojoj nekoj meri.
Luna Causholli-Nešto tvrđi zvuk u ženskoj interpretaciji. Čudna kombinacija žanrova.
Fifi & Thiri Gjoci - Poslušah zbog ove Fifi, znam da je oko nje bilo polemike prošli put. Prosečna i nezanimljiva pesma.

Ostalo ću poslušati kad ne budem imao pametnija posla.

Valjda jer je tamo nekakva zvezda. I prošli put kad je bila važila je za favorita na taj račun, a pesma bila proliv. Isto kao i sada.

Na prvu me razočarala jer sam očekivao više energije, ali poslije par slušanja sve mi je bolja i bolja, bila bi svakako odličan izbor!

Ovo mi je prelijepo, možda i najbolja pjesma ovogodišnjeg izdanja! :love: ❤️

Ovo mi je skroz korektno, mogao bih ovo zamisliti na Eurosongu, bolje mi je nego Alisova pjesma.

Realno pjesma je bop, ali ne znam koliko oni njih shvaćaju ozbiljno da ih izaberu.

Alis je isto definitivno konkurent za pobjedu, ali ne sviđa mi se pjesma, a duet sa Fifi čisti prosjek.

Last edited:
Au, kakav potop 😭 Naročito nakon prošle godine kada su mi bili u top 2. Ali i ako izuzmemo prošlu godinu, nekad mi se stvarno dopadnu njihove pesme. Mislim da su veoma muzički talentovana nacija, makar kada je pevanje u pitanju. Međutim, ovo je slab, slab izbor. Fokusiraću se na najpopularnije:

Inis Neziri - Mlitav, podgrejan pilav Elvane Đate. Loša, lokalna komercijala, zamaskirana agresivnom i preglasnom produkcijom, bez ikakve dubine i kreativnosti. Ovde u principu sve zavisi od toga da li vam se dopada melodija, a meni se ne dopada.

Fifi & Tiri Gjoci - Previše je lokalna i mislim da ovo nema nikakav evrovizijski/ internacionalni potencijal.

Threex - Mlako i jeftino, podseća me na drugi sastav Uraganki, ali mi je i dalje slušljivija pop-etno čangrljalica od Inis.

Alis - Nisam oduševljen, ali nije loše. Čuje se uticaj poslednja dva pobednika sa hiperprodukcijom i filmskim aranžmanom. Glavni razlog zašto mi se ne sviđa više je ispresecana melodija, što je nešto što baš ne volim u pesmama, jbg.

Sheila - Jedina pesma sa ovog izbora koja mi se koliko-toliko dopada. Veliki plus što je Sheila i kompozitor na pesmi. Zvučni pejzaž je lep, podseća na skandinavsku ambijentalnu muziku i ima dosta nekih suptilnih ukrasa u melodiji. Njen glas zvuči eterično. E sad, ovo nema teorije da zvuči ovako dobro uživo, prvenstveno zbog toga što je vajb pesme uslovljen produkcijom.

Sve u svemu, siromašan izbor i nemam pojma ko bi ovde mogao da pobedi. Pritom, nisam ni siguran kako biraju predstavnika na Evroviziji ove godine. Ovako na slepo, ako je žiri + publika, mislim da je Alis favorit. Prošle godine je bio 3. i pevao je fantastično. Ako je samo publika, onda možda ode Balvana 2.0

Mislim da mi je Inis favorit, refren mi se cijeli dan vrti u glavi 😍 Ja vjerujem da može pobijediti ako bude imala dobar nastup, mogla bi da ostvari prednost nad Alisom u međunarodnom televotingu. Trenutno vodi po broju pregleda, ali i Alis je jako blizu. Kontam da će on dobiti albanski televoting.

Ima par dobrih pesama, a moj izbor je sličan većinskom ovde:
Alis - Nân
Inis Neziri - Ta kam fal
Sheila - Zemra e Tokës
Endri Kaçaçi - Si Unë

Threex - Vite
Sara Kapo - Të dua shumë

Prve četiri su mi u studijskim verzijama baš dobre i jako me zanima kako će zvučati uživo uz orkestar. Albanci imaju dobre pevače, međutim, moram da primetim da se dosta pesama oslanja na heavy prateće vokale/hor.

Last edited:
Koliko lepo zvuci albanski jezik, stvarno bi trebalo vise da ga potenciraju na ESC.

Sad odlsusah recap, deluje da ima dosta zanimljivih pesama, sad krecem da preslusavam sve

Back