bg Bugarska 2022: Intelligent Music Project - Intention

Ja mislim da je nova vlada u Bugarskoj malo drugačija, i mislim da se i BNT malo izmenio, ne deluje mi da će to raditi @Andrej, ali ništa ne tvrdim.. :)
 
Pa prošle godine im je žiri razmenio glasove sa nekoliko država, verujem da će opet, a i vrlo moguće i da će televote sebi srediti kao Moldavija prošle godine.
 
Prošle godine je vlada bila jeziva u Bugarskoj, i bili su izbori 3 puta u toku godine, haos totalni, BNT je bio jako korumpiran, ne kažem da sada nije, ali vlada Kirila Petkova obećava, mnogo je bolja od Borisovljeve, mislim da se i u samoj nacionalnoj televiziji oseća poboljšanje..
 
Zar nije bila priča da im je ta ekipa za kulturni i zabavni program nacionalnog emitera, te samim tim i ekipa koja se bavila nacionalnim izborom i Evrovizijom prethodnih nekoliko godina bila mlađa, dinamičnija, entuzijastičnija, sa više međunarodnih kontakata itd. a da su im sad u tu priču zaseli onako inertniji bumeri, pa da je ovogodišnji entri rezultat upravo toga? Mislim možda im je opšta kulturno-politička situacija u zemlji i medijima sada bolja, ali za ovaj evrovizijski aspekt kruži maltene suprotna priča.
 
Pa tako je i bilo lol Jedna ekipa je zadužena za 2016-2021, a ovo je sad nova, bumerska ekipa.
 
Ne znam, ja kao strastveni fan old-school roka ovo jednostavno ne mogu da svarim. Mislim, nije tragično, ali opet mi je nekako siromašno, nedovršeno, produkcijski loše. Ova uživo verzija zvuči pristojno, doduše.
 
@rintintin @Petar

Da, ali ja ne pričam o tome, nego generalno o BNT i ostalim državnim stvarima, bilo je i hapšenja u Bugarskoj, čak i sam Borisov je hapšen, gleda se da se malo ta korupcija saseče sada na svim poljima..
 
Jasno, pa dobro, time nek se sami bave, i lepo je što se bave, svakako su godinama važili za najkorumpiraniju zemlju Evropske unije, i da su po tome bili na nivou Srbije, čak i gori. Nas zanima evrovizijski paket, a tu su sramotno regresovali doslovno do (ovogodišnjeg) dna 😅
 
Da, ali nije štos ni da se angažuju samo strani kompozitori i timovi zarad uspeha, mislim to svako može ako hoće..
 
@Mrm Naravno, s tim se itekako slažem, ja prvi nisam fan tog opsesivnog i korporativnog unajmljivanja stranaca (kao ni istog takvog iskopavanja dijaspore). Nego prvenstveno mislih na to da se osećala neka energija i žar kod njih kad je u pitanju Evrovizija, i nevezano za autore su postali jedna od zapaženijih zemalja prethodnih godina, osećao se napredak, neka kreativnost. A sad bukvalno reset i to negativan.
 
Realno, oni nemaju gotovo nikakve šanse za finale. Žiri im možda (u nekoj kombinaciji) i dodeli neko mesto oko 10, ali na televotingu je verovatno zacementirana jedna od poslednjih pozicija. Eventualno može neka starija populacija koja voli klasičnu rok muziku da im dodeli koji glas, ali slaba vajda i od toga.
Meni pesma nije uopšte tako loša, zapravo mogu da kažem da je OK i pristojna za poslušati katkad, ali je do bola neambiciozna (da ne kažem baš nebitna kao neki ovde :D).
Objavili su sada sa kućne žurke i pesmu "Every Time" koja je neuporedivo bolja, ali ne znam da li je ovo neka obrada nekog hita ili čak plagijat. Mnogo me podseća na neku drugu pesmu, ne znam na koju. :unsure:
 
Ukoliko se ne varam, neki likovi iz te bivše ekipe i organizuju one žurke u Sofiji u maju. Umelo je da me iritira to preterano loženje na društvenim mrežama ranijih godina i ta zagriženost da pobede, ali trud im se ne može osporiti...definitivno se o njima uvek pričalo, makar u široj slici favorita.

Iz tog perioda od 2016. do 2021. meni najdraža pesma je Bones, a ujedno i njihov najlošiji plasman u finalu (najlošiji u smislu svih drugih tih godina). Poli i Kris su mi ok, Victoria mi nikada nije bila zanimljiva. Paket za Torino je blamantan.
 
Mnogo me podseća na neku drugu pesmu, ne znam na koju. :unsure:
Da, setio sam se. Početak refrena "Every Time" me podseća na Careless Whisper Džordža Majkla, ali mislim da i ostatak pesme kao da je imao neku inspiraciju.
 
  • Like
Reactions: Mrm
Iako je moj zanr u pitanju, realnost je ta da je ova pesma jednostavno preslaba. Moze da se odslusa ali jednostavno se cuje da nema nikakav potencijal sto se plasmana tice.

Siguran ispadak.
 
Bugarska zapravo ima dobar staging ahaha.
Edit: Ne samo dobar, staging i pyros kidaju
Pa na osnovu čega ti donosiš sve ove zaključke? Samo na osnovu onih opisa official kanala? Pa oni su svakoga pohvalili, nije da će napisati da je krš 😅 Ili još neko vidi cijeli nastup?
 
Back
Top