Dečja Pesma Evrovizije 2023

Ma koji crni hajp. 😂 Ja još nisam ni pesme poslušao ljudski, a verovatno i neću.
 
Na tom ruskom takmičenju učestvovali Kina, Jermenija, Kirgistan, Belorusija, Južnoafrička Republika, Mauricijus, Kazahstan, Azerbejdžan, Tadžikistan, Rusija, Uzbekistan, Brazil i Mongolija.

Interesantna Afrikanka, neobična, operska diva :LOL: Imaju dva pobednika. Rusija pobedila po žiriju, dečak dobro peva, a Kina po publici, njena je baš standardna dečija pesmica.

Neobičan sistem glasanja, dodeljuju 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11, 15 i 20 poena. Samo čitaju 20 poena, a ostali poeni se nakon toga pojave.

Dima Bilan bio gost u revijalnom delu, a kao ambasador takmičenja, uručio je nagrade pobednicima. Bile su i predstavnice Rusije na DPE 2021. Tanya Mezhentseva i DPE 2020. Sofia Feskova.

TRsjwuk.jpg


7A94FRa.jpg
 
Ceremonija otvaranja je danas u 17 časova u hotelu Le Negresco u Nici i može se gledati na donjem linku.


JovJAyO.jpg


lS5uztm.jpg
 
Najbolje prosli Jermenija Holandija i Francuska a najgore Malta i Irska .
 
Albanija ili Italija će biti poslednje, ili čak Portugal.
Inače odgledao sam Rusku verziju JESC-a i dopadaju mi se Jermenija i Belorusija, Kina je pobedila a meni je pesma lično bezveze. Doduše čudan mi je koncept sa dva pobednika i nepotreban a i izbor zemalja koje učestvuju. Niđe veze što bi se reklo. Jedini + mi je što svi pevaju na maternjem jeziku.
Što se tiče takmičenja u nedelju moji online glasovi idu 🇲🇰🇪🇦🇦🇲
Iskreno voleo bih da pobede Španija ili Mkd, super su mi Jermenija pa čak i Francuska ali bih voleo da pobedi neka država koja nije do sada pobedila.
(ne znam da li su Španci pobeđivali do sad?) Imam osećaj da će se opet koplja lomiti oko :fr: i :am:
Potencijal za pobedu osim gore navedenih vidim čak i u Holandiji.
 
Back
Top