Dečja Pesma Evrovizije 2024

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
4elGK07.png

Domaćin 22. Dečje Pesme Evrovizije biće dvorana Caja Mágica (Magična kocka) u Madridu nakon što je prošlogodišnji pobednik, Francuska, prepustila organizaciju. Takmičenje koje je rezervisano za decu od 9 do 14 godina održaće se 16. novembra. Za titulu najboljeg nadmetaće se predstavnici 17 zemalja.

Slogan ovogodišnjeg takmičenja je "Let's Bloom" (Hajde da procvetamo) koji se odnosi na procvat mladih umetnika koji izlaze i nastupaju na sceni. Španci su smislili koncept, uzeviši prirodu kao primer, koji utiče na ideju da mladi umetnici cvetaju ka budućnosti u kojoj mogu da budu svoji i da se slobodno izražavaju na zdrav, siguran i raznovrstan način. Koncept cveća i cvetanja potiče iz same prirode, u kojoj postoji toliko raznovrsnosti i u kojoj je sve važno, harmonično i divno. Isti koncept će se primeniti i u razglednicama pred nastupe, u kojima će takmičari kombinovati slogan i vrednosti Dečje Pesme Evrovizije: Cvetaj u harmoniji, Cvetaj u radosti, Cvetaj u različitosti...

Scenom će dominirati veliki vertikalni LED ekran.

UČESNICI (po redosledu nastupa):
  1. :it: ITALIJA: Simone Grande - Pigiama Party
  2. :ee: ESTONIJA: ANNABELLE - Tänavad
  3. :al: ALBANIJA: Nikol Çabeli - Vallëzoj
  4. :am: JERMENIJA: Leo
  5. :cy: KIPAR: Maria Pissarides - Crystal Waters
  6. :fr: FRANCUSKA: Titouan - Comme Ci, Comme Ça
  7. :mk: SEVERNA MAKEDONIJA: Ana & Aleksej - Marathon
  8. :pl: POLJSKA: Dominik Arim - All Together
  9. :ge: GRUZIJA: Andria - To My Mom
  10. :es: ŠPANIJA: Chloe DelaRosa - Como la Lola
  11. :de: NEMAČKA: Bjarne - Save The Best For Us
  12. :nl: HOLANDIJA: Stay Tuned - Music
  13. :sm: SAN MARINO: Idols SM - Come Noi
  14. :ua: UKRAJINA: Artem Kotenko - Dim
  15. :pt: PORTUGAL: Victoria Nicole - Esperança
  16. :ie: IRSKA
  17. :mt: MALTA: Ramires Sciberras - Stilla Ċkejkna

JESC2024_logo_slogan2.webp

ScemaJESC2024.webp

Dvorana "Caja Mágica"

01_CajaMagica_1.webp

Last edited:
Navijamo za Severnu Makedoniju i ove godine pošto nema nas, bilo bi lepo da ovog puta dođu sa nastupom.

Imam osećaj da ćemo se mi vratiti u narednih nekoliko godina.I kada smo se povukli prošli put(početkom 2010-ih),to je isto bilo samo na jedno 2-3 godine.

Jedino da se vratimo ali da se ne blamiramo. Da nađu dostojnog producenta za pesmu i da uložimo u nastup više od dva dinara.

Povukli smo se jer su svi bivši učesnici Pinkovih Zvezdica sada već uveliko porasli i nisu više deca i samim tim nemamo više koga da šaljemo.

Šta mislite,može li Francuska sa ovom pesmom i treći put zaredom da pobedi(a četvrti sveukupno)?

Nema teorija ok pesma njihova najslabija od kada su se vratili .

Ja se nadam da neće pobediti treći put stvarno bilo bi previše. Nije loše, lepo će upakovati i nastup siguran sam.

Dosadni su više sa ovim vrcavim dečijim bopovima.

Možda Makedonija rasturi sa jakom pesmom ko Bugarska 2014,i eto nas u Skoplju dogodine.

Simone Grande predstavnik Italije :it:
Idol SM - grupa, predstavnice San Marina :sm:

Pesma Malte :mt:

Pesma Holandije :nl:

Last edited:
Pesma Ukrajine :ua:

Moj trenutni ranking:

1. :ua:
2. :nl:
3. :de:
4. :mt:

5. :fr:

Biće i revampa Nemačke pesme, videh negde malopre.

Moj trenutni ranking: Maltu jos nisam cuo a Nemacku cekam celu verziju
3. :fr:

Jako lepa i emotivna pesma mali ima strasan glas .

Nisu loše obe pesme ali nisam ni oduševljen. Italijansku pesmu sam očekivao na Italijanskom iskreno.

Ranking:

3. :de:
4. :it:
5. :mt:
6. :fr:

Back