Dečja Pesma Evrovizije 2025

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
JESC_Tbilisi_2025.webp
Domaćin 23. Dečje Pesme Evrovizije biće Olimpijska palata u Tbilisiju, koja je bila domaćin ovog takmičenja i 2017. godine. Takmičenje koje je rezervisano za decu od 9 do 14 godina održaće se u subotu, 13. decembra sa početkom u 17.00. Za titulu najboljeg nadmetaće se predstavnici 18 zemalja. Kao i na velikoj Evroviziji, "United by Music" postaje stalni slogan takmičenja.

UČESNICI:
  • :al: ALBANIJA: Kroni Pula - Fruta Perime
  • :az: AZERBEJDŽAN: Yağmur
  • :me: CRNA GORA: Asja Džogović
  • :fr: FRANCUSKA: Lou Deleuze - Ce Monde
  • :ge: GRUZIJA
  • :nl: HOLANDIJA: Meadow - Freeze
  • :hr: HRVATSKA: Marin Vrgoč
  • :ie: IRSKA
  • :it: ITALIJA: Leonardo Giovannangeli - Rockstar
  • :am: JERMENIJA
  • :cy: KIPAR: Rafaella Panteli & Christos Georgiou - Away
  • :mt: MALTA
  • :pl: POLJSKA: Marianna Kłos
  • :pt: PORTUGALIJA: Inês Gonçalves
  • :sm: SAN MARINO: Martina Crv - Beyond The Stars
  • :mk: SEVERNA MAKEDONIJA: Nela Mančeska
  • :es: ŠPANIJA: Gonzalo Pinillos - Érase Una Vez (Once Upon a Time)
  • :ua: UKRAJINA

Dizajn scene

Scena predstojećeg takmičenja je inspirisana gruzijskim nasleđem, dok istovremeno slavi dinamiku mladih izvođača. U njenom središtu je doli - tradicionalni gruzijski bubanj koji se generacijama koristi tokom proslava u Gruziji. Oko njega se uzdižu skulpturalni oblici inspirisani dramatičnim planinskim pejzažima i utvrđenjima karakterističnim za Gruziju. Rezultat je okruženje koje spaja bezvremeno sa modernim, uz otkucaj srca redizajniranog za novu generaciju umetnika.

JESC2025_stage.webp

Za potrebe takmičenja, odabrana slova zaštitnog znaka, transformisana su u spontane, razigrane rukopisne oblike. koji služe kao dinamički okviri ili držači fotografija takmičara, besprekorno integrišući slike u vizuelni identitet.

JESC2025_slogan.webp

"Olimpijska palata" u kojoj će se održati takmičenje

OlimpijskaPalata.webp

Ima Crne Gore i Hrvatske među učesnicima,a nema nas?! Kako to može?

I Makedonija je tu, ovo je bila idealna prilika i baš mi je žao što se nismo vratili. Mi večito u pogrešno vreme, kada nema nikoga od komšijskih zemalja onda učestvujemo, a kada su tu nas nema.

I Makedonija je tu, ovo je bila idealna prilika i baš mi je žao što se nismo vratili. Mi večito u pogrešno vreme, kada nema nikoga od komšijskih zemalja onda učestvujemo, a kada su tu nas nema.
RTS je hteo da učestvujemo,jer redovno smo učestvovali u 2010-im,ali pošto je nakon izbacivanja Rusije 2022 zbog rata u Ukrajini učešće na JESC postalo skuplje,sada se više nema para,za razliku od 2010-ih, upravo zbog toga. Inače u početku smo vrlo ozbiljno shvatali ovo takmičenje,imali smo 3 TOP 5 rezultata 2006,2007 i 2010,i u to vreme smo uvek imali i nacionalno finale. Šta se to promenilo u međuvremenu da entuzijazam za JESC više ne bude isti kao tada,već da pesme i rezultati postanu najpre slabiji u 2010-im,a nakon 2022,da se potpuno povučemo. Kako smo mogli onako ozbiljno da shvatamo ovo takmičenje u 2000-im,a ne možemo danas? Šta se promenilo u međuvremenu?

Izašao spot za Holandiju. Imam osećaj da svake godine prave pesme po istom receptu za JESC.

Čuo sam za sada samo Francusku i Holandiju, nisam zainteresovan mesecima za JESC i ESC tako da ću ostale pesme poslušati vremenom, svakako je JESC tek u decembru. Francuska opet ide na pobedu, lepa pesma :)

Spot za Holandiju je izašao pre dva meseca. Oni imaju nacionalni izbor za JESC i stalno taj fazon prolazi.

Crnogorska pesma za JESC

Asja Džogović - I tužna i srećna priča

Ovi nemaju para ni za spotu ocekujem da i nastup biti nesto slicno nisko budzetni .

Poljska opet fenomenalna oni od kada se vratili od 2016 ne znaju da promase pesmu

Ovo glupo nisu isasle sve oni izbacuju redosled nastup

Jeste al nema logike da izadje raspored nastupa pre svih pesama.

Back