ESC 2022: Izbor foruma za najbolju pesmu

Vala meni je najsladje sto Poljska i Italija nisu usle u top 5.....nista sladje od toga....veoma isforsirane pesme na silu
 
Last edited:
Za Estonca mi jeste šok pomalo, ali slažem se da za Francusku nije iznenađenje.
 
U prilogu su kompletni glasovi za oba polufinala i finale.
Hvala na pažnji!
 

Attachments

  • ESC2022-GlasForuma.xls
    39 KB · Views: 44
12 Srbija ❤️💙🤍
10 Italija 🍬
08 Litvanija 💓


07 Češka
06 Portugalija
05 Grčka
04 Norveška
03 Holandija
02 Ukrajina
01 Francuska

Čestitke fanovima Holandije.
I hvala Milošu.
 
Mogu da kazem da sam stvarno iznenadjen forumskim glasovima (sem pobednika).

Ocekivao sam da ce Spanija biti lagano druga, ali ocigledno da mnogi fanovi spanske pesme ipak imaju neke favorite kojima su dali prednost.

Izuzetno mi je drago jer je Holandija #2 (moralni pobednik ako znamo da smo znali pobednika unapred), ocekivao sam je u top 3, ali mi je drago sto je druga

Presrecan i zbog Estonije, pesma ima uticaj i van ESC balona. Organizovao sam glasanje sa prijateljima koji ne prate ESC, i top 3 je bio ovakav:

1. UK
2. Estonija
3. Ukrajina

Definitivno Stefan i njegova pesma imaju nesto sto je dopadljivo sirim narodnim masama i bio bih presrecan da vidim Estoniju ponovo u top 10.
Zanimljiv kuriozitet, ali od 2009, Estonija na svake 3 Evrovizije bude u top 10 😀

I da, za kraj ovog posta - ocekujem najnapetiji ESC godinama unazad
 
Fantastično 2. mesto pripalo je Holandiji!

whkVLSE.jpg
Tako sam ponosan 😪😪😪😪❤️❤️❤️ Fantazija! I Francuska 3., savršeno
 
Moji glasovi:

12p Holandija
10p Španija
8p Albanija
7p Ukrajina
6p Austrija
5p Srbija
4p Azerbejdžan
3p UK
2p Češka
1p Kipar
 
Iznenađena sam, nisam vjerovala da Francuska može baš toliko visoko ovdje. Čestitke Klubu obožavatelja francuske pjesme! 😍 Tihi smo u zadnje vrijeme, ali ima nas.

Kasnije ću "proučiti" glasove.
 
Ja sam bio ubeđen da će u top 4 posle Srbije odmah da se nagura ovogodišnje precenjeno sveto trojstvo Španija, Švedska i Italija, mada Španija i jeste 4. ali svakako nijedna od njih tri nije u mojih top 10. Nije ni Holandija, al mi je drago zbog nje, bolja mi je od tri pomenute, i bliža mom 10. mestu.

9 od mojih 10 je na kraju završilo u forumskih top 15, tako da sam kao zadovoljan, a isto najviše zbog Francuske (mojih 10p).
Estonija je i za moj ukus malčice precenjena, ali daleko od toga da mi je loša.
 
Uh baš mi je krivo što sam propustio da glasam za finale, eh samo da me je neko podsetio, tagovao u komentaru.. :D jer nisam bio tu.. Dobio bi Portugal još jednu 12-ici, pored chodine. :D
 
Meni je zanimljivo da sam jedini koji nije dao poene za TOP 3. I samo da potvrdim moje predvidjanje za poslednje mesto. :(
Sto se tice poslednjeg mesta nekako mi se cini da je to zasigurno Hrvatska, nazalost. Razlog; ostale pesme su imale u najmanju ruku dobre komentare i bar nekome se dopadaju i u vrhu, dok kod Mie skoro niko nije odusevljen. Jedino sto moze da napravi pometnju su oni forumasi koji se nisu mnogo oglasavali, a glasali.
Medju poslednjima ocekujem Jermeniju, Azerbejdzan, Nemacku, a ne bih se iznenadio da i Australiju vidim tako nisko.
A sto je jos gore Crna Gora (mojih 12p od ukupnih 24p) zavrsila u Bottom5.:(
 
Očekivano Srbija i Konstrakta. Bravo. Top 10 je mojih 8 pjesmama. Tako mi je drago za Holandiju, mogla bi visoko ali kod žirija, nešto kao Malta prošle godine ili Šveđani zadnjih godina.
 
Da se pohvalim - ušlo mi je čak 8 ličnih finalista u forumski top 10, izvan njega su mi ostale Češka koja zamalo da upadne (10 bodova) i Portugal (2 boda). :giggle:
Drago mi je što je Estonija (pomalo neočekivano) završila ovako visoko (moja 7-ica), mislio sam da će ubosti tipa neko 15. mjesto i zapravo mi je Stefan najveće rezultatsko iznenađenje jer nisam nešto primijetio da mu je pjesma pretjerano voljena na forumu (izuzev nas par kojima je od početka u vrhu).
Za Francusku sam npr. znao da nas ovdje ima podosta koji je obožavamo ali je i nisam baš očekivao u top 3 a naročito ne ispred Italije i Španije, Italiju sam barem za 5 najboljih prognozirao pa mi je ovaj njihov plasman nešto nizak, Holandija mi je iznenađujući vicešampion iako nemam ništa protiv (gotivna mi je stvar bez obzira što sam je finalu ostavio bez glasova), Švedsku i Španiju sam vidio na ovim pozicijama otprilike a samo je bilo pitanje koja će više od koje pokupiti poena. Kipar i Norveška odlično prošli, jedino su mi Austrija i Grčka nekako prenisko...
Sa druge strane nisam se nadao da će Finska dogurati čak do 13. mjesta, dok me recimo čudi što je Hrvatska završila kao posljednja, siguran sam bio da će ta neslavna titula pripasti Njemačkoj ili eventualno Azerbejdžanu, Crna Gora je isto mogla malo više biti plasirana u ukupnom zbiru no kako god...
Sve pohvale @Milošu na trudu po pitanju prezentacije poena i izradi detaljnog scoreboard-a za polufinala i finala!
 
Back
Top