ESC 2024 – Malme, Švedska: opšte, arena, grafika, scena

Bas mi je drago za Gruziju sto su potvrdili ucesce. Nadam se da ce sledece godine konacno uci u finale. Ove godine su bez problema mogli, ali jbg…

Meni su sve tri pesme koje je Monako slao (2004, 2005 i 2006) fenomenalne - štaviše Tout De Moi mi je jedna od najomiljenijih ESC pesama. Andora iz 2007. i San Marino iz 2008. (Andrenalina mi je više guilty pleasure) isto tako fenomenalne pesme. Complice je novouvedeni žiri u polufinalima mogao da provuče u finale, ipak su tada debitovali a pesma svakako više zaslužila finale nego onaj poljski white dental attack na oči... O spašavanju Švedske iz 2. pf ne treba trošiti reči.

Luksemburg i Monako su trebali svoju sreću da probaju na ovogodišnjoj evroviziji ali da traže od EBU-u po svaku cenu da budu domaćini, organizacija za njih bi bila prava sitnica, bili bi direktni finalisti, i kao "znali bi" kako ih ostatak sveta doživljava

Makedonija + CG + Luksemburg = 30 poena :love: (2x12 MKD i CG, 6 za tvt od dijaspore u LUX)

Baš sam skoro pročitao da je Isak rekao da želi na ESC pa makar bio posljednji. :ROFLMAO:

Realno mogao bi Isak da proba za CG, nije kao da oni imaju nešto da izgube po pitanju plasmana. A Luksemburg očekujem da će se potruditi, oni su 5 puta pobeđivali ako se ne varam

Dobro je da su CG i Severna Makedonija učestvovali kad smo slali Konstry. 🔥
Prije bih rekao dobro je da je SMK učestvovala 2021, podigla nas ona 24 poena i pogurala do finog 15. mjesta.

A Konstra bi se vjrv zadržala u top 5, ali svakako, lijepo je bilo imati i njih.

Back