ESC 2026: Izbor foruma za najbolju pesmu

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
ESC2026_GlasForuma.webp
Dobrodošli na izbor Evropesma foruma za najbolju kompoziciju 70. Pesme Evrovizije.
  • Glasa se po evrovizijskom principu (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 i 12 poena) slanjem poena meni putem privatne poruke (direct message)​
  • Glasanje za polufinale traje do petka, 17. aprila do 18 časova
  • Pravo glasa imaju članovi foruma koji pre slanja glasova imaju bar 30 napisanih poruka na forumu
  • Neophodno je poslati glasove za oba polufinala u istoj poruci​
  • U finalu učestvuje 25 pesama (po 10 iz svakog polufinala i 5 direktnih finalista)​
  • U finalu mogu da glasaju i članovi koji nisu glasali za polufinala​
  • U slučaju istog broja poena, prednost ima pesma za koju je glasao veći broj glasača, a ako je i on isti, onda pesma koja je dobila više većih ocena​
REKAPITULACIJA 1. POLUFINALA (ne glasa se za direktne finaliste)

REKAPITULACIJA 2. POLUFINALA (ne glasa se za direktne finaliste)

Spisak finalista (po abecednom redu)
  1. :al: ALBANIJA | Alis – Nân
  2. :au: AUSTRALIJA | Delta Goodrem – Eclipse
  3. :at: AUSTRIJA | COSMÓ – Tanzschein
  4. :bg: BUGARSKA | DARA – Bangaranga
  5. :cz: ČEŠKA REPUBLIKA | Daniel Zizka – CROSSROADS
  6. :me: CRNA GORA | Tamara Živković – Nova zora
  7. :dk: DANSKA | Søren Torpegaard Lund – Før vi går hjem
  8. :fi: FINSKA | Linda Lampenius x Pete Parkkonen – Liekinheitin
  9. :fr: FRANCUSKA | Monroe – Regarde !
  10. :gr: GRČKA | Akylas – Ferto
  11. :ge: GRUZIJA | Bzikebi – On Replay
  12. :hr: HRVATSKA | LELEK – Andromeda
  13. :it: ITALIJA | Sal Da Vinci – Per sempre sì
  14. :il: IZRAEL | Noam Bettan – Michelle
  15. :cy: KIPAR | Antigoni – JALLA
  16. :lv: LETONIJA | Atvara – Ēnā
  17. :lt: LITVANIJA | Lion Ceccah – Sólo quiero más
  18. :lu: LUKSEMBURG | Eva Marija – Mother Nature
  19. :md: MOLDAVIJA | Satoshi - Viva, Moldova!
  20. :de: NEMAČKA | Sarah Engels – Fire
  21. :no: NORVEŠKA | JONAS LOVV - YA YA YA
  22. :ro: RUMUNIJA | Alexandra Căpitănescu – Choke Me
  23. :rs: SRBIJA | LAVINA – Kraj mene
  24. :se: ŠVEDSKA | FELICIA – My System
  25. :gb: UJEDINJENO KRALJEVSTVO | LOOK MUM NO COMPUTER – Eins, Zwei, Drei
Glasanje traje do četvrtka, 30. aprila u 18 časova.

Last edited:
Dok sam sastavljao rang listu za drugo polufinale skontao sam koliko je u stvari slabije od ovog prvog. Po mom ukusu su samo prve dve pesme. Zatim sam od 3. do 8. mesta ređao pesme i skontao da mi je sve jedno kojim redom ih stavljam jer nema neke veće razlike između njih a zadnja dva mesta sam birao među pesmama koje mi se uopšte ne sviđaju niti mislim da live nastup to može da promeni.

U prvom PF sam samo Portugaliju odma otpisao.

Kod mene obrnuto, skontao sam da mi je drugo bolje. U prvom polufinalu sam već na 5 poena bio kao “meh, ovima moram dati poene”, a u drugom tek na 2p.

I meni je drugo polufinale u proseku bolje, nevezano za to u kom su mi glavni favoriti. Ne pamtim lošiju godinu, izuzetnih kompozicija skoro i da nema. Na skali od 1 do 10, više pesama mi je u opsegu 1-5, nego 6-10.​

A za divno cudo, meni licno je ovo mozda jedna od najboljih Evrovizija u poslednjih 10 godina. A pogotovo od korone. Sad mogu da sastavim ukupan TOP 10 sa odlicnim pesmama i plus sto su mi neke od tih pesama po kladionici u vrhu. A sto se tice losih, bezveznih pesama nema ih puno i nisu mi tako strasne.

Ali svakako ce mi kvariti "raspolozenje" Ukrajina i Izrael, jer ce biti nerealnog glasanja (ima ga i ovako, ali kod njih je bas preterano). Ili ako nki od mojih favorita uradi nepotrebni "revamp". :confused:

Glasao da ne budem uvijek među zadnnjima.Žao mi je takođe da će neke pjesme ispasti zbog politike.Npr Izraelska

Ne zna se koje će ispasti. Ne glasaju svi politički. Za sada sve pesme imaju šansu da prođu :)

I meni je ovo slaba godina generalno, ali npr. iako mi je prošla godina bolja sveukupno od ove po pjesmama, pjesme u ovogodišnjoj TOP 10 listi su mi bolje nego pjesme u prošlogodišnjoj listi TOP 10 pjesama. Prošle godine su mi se možda tri pjesme samo izdvojile i onda je mnogo pjesama moglo da mi popuni ostatak do deset. Pamtim još da je drugo polufinale 2023. isto bilo baš slabo, možda i slabije nego ovogodišnje prvo polufinale.

Jedino bi mi Francuska od ovih favorita kladionica bila u nekom rangu sa prethodnim pobjednicima, ovi ostali bi mi bili još lošiji pobjednici. Jednostavno su pjesme baš ono prosječne. 😩

Upravo poslati glasovi.

Prvo polufinale mi je mnogo bolje od drugog. U drugom jedva tri pesme koje me zanimaju, za ostale sam bio darodavac :ROFLMAO:

Glasao, taman ima po 10ak pesmica u oba pf za poene.
Možda su ovi baš kusur poeni poklonjeni da se ispuni forma, ali to je otprilike to.

Manje više znam kako ću glasati, ali sačekaću još dan-dva sa slanjem, možda dođe do neke rotacije.

Drugo polufinale definitivno neizvesnije za glasanje, dosta pesama mi je postalo drago

Meni je ovogodisnja evrovizija takva nebitnoca, da stvarno nema potrebe glasati na foru eci peci pec…

Ne mogu baš sve pesme biti na istom nivou. Čak i ako bi najbolju pesmu ocenuo sa npr. 4 od 10, opet se može napraviti nekakva rang-lista, jer se glasa između pesama koje su u ponudi, a ne u poređenju sa ranijim izdanjima.

Sve pesme već imaju dvocifren ili trocifren broj poena, a nijedna nije dobila poene svih glasača. :cool:

Nastavite da glasate. Podržite svoje favorite na putu ka finalu!

Upravo poslali glasove.

Neke pesme su dobile poene pa sam u fazonu wtf da l' je moguće kome dajem poene. Na FSC-u bude jačih pesama.

ESC 2026: Izbor foruma za najbolju pesmu
Back