FSC 283. - Eurovision Week

7f3a4f85-20dd-40e2-b3c9-88b5d1754262.webp

Poštovani forumaši i forumašice dobrodošli na još jedno izdanje u mojoj organizaciji. Budući da je ova nedelja koja je pred nama zapravo Evrovizijska nedelja odlučio sam da tema bude posvećena baš Evroviziji.

Pravila su jednostavna. Šaljete izvođače iz 37 zemalja koje učestvuju na ovogodišnjoj evroviziji. S tim što postoje dve začkoljice. Ne smeju da se šalju izvođači koji su učestvovali više od 3 puta na FSCU i takođe svaka zemlja ima ograničenje na 3 izvođača. To znači da u momentu kada 3 izvođača iz Srbije budu poslata na ovaj FSC vi više nećete moći da šaljete izvođače iz Srbije. Taj primer dakle važi i za sve ostale zemlje. Moraćete da budete brzi i spretni tokom slanja prijave da vam ne bi zemlja bila zauzeta.

Što se tiče bendova i dueta oni jesu dozvoljeni ali ako šaljete duet oba izvođača moraju biti iz iste zemlje a što se bendova tiče dozvoliću miks i da neki deo benda ne bude iz iste zemlje.

I naravno ono standardno pravilo važi da pesme sa Nacionalnih Finala ili sa Evrovizije nisu dozvoljene.

Ako nešto nije jasno slobodno pitajte!

ROK ZA PRIJAVU PESAMA: 12.05.2025 u 13:30 do 18.05.2025 u 22:00.

Spisak zemlja učesnica ovogodišnje Evrovizije

-- SPISAK PESAMA --

Attachments

Last edited:
Kako rekoh i u prethodnoj svojoj poruci, još jedna je u planu za večeras sa moje strane (Veronika će se nadovezati na ovu poruku takođe, čim bude u mogućnosti te će i ona takođe ostaviti svoju poruku)......biće dugačka jer drugačije ne može.

Ovo je, bez ikakve dileme, najteža odluka koju sam lično morao da donesem do sada, ali oboje smo se usaglasili oko ovoga još ranije i čekali smo prikladan trenutak da se to desi.

Mnogo pesama je i meni i njoj još bilo u igri za ovo naše omiljeno forumsko takmičenje, međutim, shodno okolnostima, treba znati i prepoznati kada je vreme da se stavi tačka i, što kaže naš narod, da "sudija odsvira kraj".

Ovim putem želim da obavestim(o) sve forumaše i forumašice da se nas dvoje trajno povlačimo sa takmičenja i oboje stavljamo tačku što se aktivnog učešća tiče u budućnosti. Do sada, kada smo pauzirali, ostavljali smo uvek prostor za povratak u budućnosti ali, nažalost, to više nije moguće i zato smo morali, pre ovog trenutka, da se usaglasimo da ovoga puta to zaista bude kraj. Upravo onog trenutka kada okolnosti za to budu idealne a sada jesu.

Ovo je meni, do sada, nesumnjivo nešto najteže što moram da napišem i niti jedna odluka koju sam morao da donesem do ovog trenutka nije mi toliko teško pala kao ova :(:cry: Ova zajednica je uvek bila uz nas. Još jednom moram da izrazim najiskreniju zahvalnost za sve poruke podrške koje ste slali kako na forumu tako i van njega. Nikad neću zaboraviti činjenicu da su prve poruke koje su mi stigle kada je ona imala operaciju prošle godine bile upravo odavde. To sam apostrofirao više puta ali moram ponovo, za sam kraj. Zbog vas smo se u novembru vratili i svima vama je bilo posvećeno 275. izdanje u mojoj, tj. našoj zajedničkoj organizaciji ❤️ Na isti način kao što je i, sada već čuveno, 239. izdanje bilo posvećeno njoj, baš u trenutku kada je ušla u moj život i kada je naša priča počela ❤️

Iako je moje lično FSC putovanje počelo znatno ranije (shodno okolnostima, bio sam tu od samog početka, doduše sa prekidima, ali od prvog izdanja), simbolično je što će kraj uslediti baš u ovakvim okolnostima za oboje. Baš kao što smo prethodnih meseci (pa može se reći sada i godina) zajedno nas dvoje uživali u muzici sa svima vama, tako ćemo sada zajedno i otići u penziju a budućnost prepuštamo novim snagama i novim ljudima koji če, ne sumnjam ni najmanje, doprineti da FSC ostane ono što je uvek i bio .

Ono što je isto bitno reći - odlazimo uzdignutog čela i tačku stavljamo nakon prvog (i jedinog) zajedničkog top 10 rezultata. Obe naše poslednje pesme su se primile jako lepo i nadamo se da ćete nastaviti da ih slušate i u budućnosti, baš kao i ostale pesme koje smo slali. Nažalost iako, za razliku od mene, Veronika nije uspela da pobedi niti jednom, mislim da je uspela da ostavi trag na ovom takmičenju za ovo vreme koliko je bila tu. Lično, da sam mogao da izaberem idealan trenutak i idealne okolnosti za oproštaj od FSC-a, bolje ne bih birao. Odlazimo nakon zajedničkog uspeha (u bukvalnom smislu te reči) i to najvećeg uspeha u tom kontekstu, a na izdanju koje je organizovao naš dragi Destry...........koji nam je uvek bio najveća moguća podrška ❤️ Svi znaju koliko ga ja lično cenim i sa te strane mi je takođe srce na mestu, jer se opraštamo upravo na njegovom izdanju.

Napomenuću još da, dokle god sam na ovoj funkciji, u pozadini ću svakako i dalje biti tu. Miloš, Ivana i ja ćemo i dalje voditi takmičenje kao jedan tim, a svakako se družimo nadalje na samom forumu.

Za sam kraj..........nedostajaćete nam beskrajno :( :( :( Nadam se da ćete nas pamtiti baš kao što ćemo i mi pamtiti vas - samo i iskljućivo po najboljem. Nastavite da uživate i da činite jedni drugima živote lepšim kroz univerzalni jezik muzike. To i jeste suština svega. Plasmani dođu i prođu ali druženje i nezaboravne uspomene ostaju zauvek. Iako ovde fizički više nećemo biti zajedno i nećemo više deliti novu muziku, u mislima čemo uvek biti uz vas.

Tinte, zauvek ću pamtiti odobravanje koverti tokom polufinalnih rezultata.....ovaj jedan detalj je meni toliko drag bio i zauvek će ostati urezan kao uspomena na naše druženje ovde ❤️ :cry: Nisam hteo nikoga poimenice da izdvajam ali ovde sam prosto takođe morao da napravim izuzetak....hvala ti na svemu ❤️

I za Veroniku jedan deo - Где заканчивается одна история, начинается другая. Спасибо, что былa частью этого незабываемого музыкального путешествия со мной. Наша история продолжается теперь на других страницах. Я тебя люблю ❤️❤️❤️

5413340_445078_1treno1_untitled-5413340.2c389d9a8ec577f7f8c927494b7a76c5.jpg

Ne znam kakvu reakciju da ostavim za ovaj post. Sa jedne strane mi je veoma zao sto odlazite sa FSC-a, a opet sa druge strane jako mi je drago da realizujete svoje planove i uzivate u svojoj sreci. Zelim vam sve najlepse u buducnosti i da budete srecni! 🤗😍

Malo strpljenja za sve ljude, malo je na poslu nešto iskrslo pa dok se to ne obavi nema slobodnog vremena za mene.

Od prilike očekujte oko 12, praštajte ako se i to produži s obzirom na okolnosti.

S ljubavlju,
B.

Hvala svima koji su glasali za nas!
Zaista to cenimo! :D

A sada ću rado dopuniti tu divnu poruku koju je napisao moj Miloš. ❤️

Biću kratka.

Zaista sam volela zajednicu ovog foruma i bila sam srećna što sam deo nje. Definitivno sam osetila svu tu prijateljsku naklonost i podršku koju ste nam svi pružili. Ali Miloš i ja imamo ogromne planove za budućnost, potrebno nam je više prostora i vremena, i oboje smo osećali da je vreme da stavimo tačku i povučemo se sa takmičenja sada nakon zajedničkog uspeha.

Još jednom, hvala vam svima puno!

....i ja tebe volim, Miloše moj. ❤️

2025-05-30-171221475.png

Došlo je do male promene u ekselu. Nisam upisao Veronikinih 10 poena za Evgenya Redko - Patogu

Konačno stanje bi bilo ovako:

1. Yonaka, Barns Courtney - Anthem - Velika Britanija
2. Miach - Iluzija - Hrvatska
3. Charlotte OC - On&On - Velika Britanija
4. Grace Carter - Heal Me - Velika Britanija
5. Abor & Tynna - Parallele Linien - Austrija
6. Go_A – Kalyna - Ukrajina
7. Nina Todorović - Fali Tren - Srbija
8. Anastasia - Siga To Prama | Αναστασία - Σιγά Το Πράμα - Grčka
9. Ofenbach - Wasted Love (feat. Lagique) - Francuska
10. Amy Manford - GHOST OF YOU - Australija
11. Metejoor - Eigen Schuld - Belgija
12. Electric Callboy - PARASITE - Nemačka
13. Douwe Bob - Nothing to Lose - Holandija
14. Jessica Shy – 1000 Vėtrų - Litvanija
15. Tananai - ABISSALE - San Marino
16. Valdis (valantis) - Ti Allo Thelis Pio Poli - Grčka
17. Evgenya Redko - Patogu - Litvanija
18. Vesna - Płakały - Češka
19. Pietro Basile feat. Sarah Engels – Ich liebe nur dich - Nemačka
20. PRISMA - Bangs (feat. Mercedess) - Danska
21. Aminata - Maiga Vara - Letonija
22. Ghali - Paprika - Italija
23. LÉON - Die For You - Švedska
24. Mirella - Timanttei - Finska
25. Anita Meyer - Why tell me why - Holandija
26. Berre - Thrill Of It All - Belgija

Attachments

Čestitke pobedniku još jednom, čestitke i organizatoru, nadamo se da ovo nije bila poslednja organizacija 👏👏👏😁

Zahvaljujemo se na poenima, kako u polufinalu tako i u finalu... Posebno izdvajamo finalne top poene: Tetsujin (12p), Djole89, Ivana i Ro97 (10p), GavranESC i Leo Cezar (8p) 😍😇 Očekivali smo samo dno u pf-u ali su se očigledno našli pravi ljudi u našem pf-u i hvala im na tome, tako da se nekako provukosmo u finale, da je bilo još par njih u istom možda bi bili i top 5 😂

Sledi nam kratka pauza zbog ličnih obaveza, ali se vraćamo brzo 😁

Žao mi je zbog odlaska Miloša i Veronike sa FSC-a, ali ako je to put kojim trebaju ići i ako je to za njih najbolje, puštamo ih i neka je sa srećom 🙏

Pohvale Destryju na organizaciji, Marku čestitke na pobedi, od mene nije bilo poena zbog prejake konkurencije a premalo mesta. Mada mi na kraju bilo i malkice krivo kad videh da sam polovinu poena dobila samo od njega. Hvala i Veroniki na 4, Milosu-S, Filhyju i Detektivki na po 2 i TheCode_123 i Stormu na po 1 poenu.

Ostatak rezultata, šta znam, nisu toliko loši, imam par pesama koje su mi se baš dopale i koje su mogle malo više ali šta da se radi.

Printscreenovi: prijave: Leo Cezar, Doctor Who; glasovi-polufinale: Detektivka, Endrega; glasovi-finale: Ro97, Tetsujin.

Lista uspešnosti će biti nešto kasnije, pošto mi je ostalo još deo posla, ali verujem da ću stići danas da je stavim. :)

Evo i liste uspešnosti. Jedanaest novih imena u prethodna tri izdanja (čini mi se) i novi #1.

Klik na sliku za otvaranje u novom prozoru. Mislim da je možda tako bolje jer je sad već spisak veći. Ali ako mislite da je bolje da stavljam kao dosad direktnu sliku ovde, nema problema.

Evo i liste uspešnosti. Jedanaest novih imena u prethodna tri izdanja (čini mi se) i novi #1.

Klik na sliku za otvaranje u novom prozoru. Mislim da je možda tako bolje jer je sad već spisak veći. Ali ako mislite da je bolje da stavljam kao dosad direktnu sliku ovde, nema problema.

Ja sam od onih 4 boda, ucestvovao samo na ovo izdanje, ne na prosla 2.

Biće popravljeno na sledećoj, u poslednjem periodu ne stižem kačiti nakon svakog drugog izdanja, pa dobijate nakon tri a sad mi se nakupilo i ovih jedanaestoro pa je moguće da još negde nisu obojena siva polja. 🙂

Back