gr Grčka 2025: Klavdia - Asteromáta

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
RThQRpg.png

Grčki javni servis ERT, odabraće predstavnika na Pesmi Evrovizije u Bazelu, putem nacionalnog finala koje će se održati u četvrtak, 30. januara. 50% poena nosiće glasovi publike, a preostalih 50% biće podeljeni na glasove grčkog i međunarodnog žirija.

Na konkurs koji je trajao do 10. novembra, pristiglo je 187 pesama. Sada sledi uža selekcija i objava finalista.​

Spisak učesnika:
  • Andy Nicolas - Lost My Way
  • BARBZ - Sirens
  • Evangelia - Vále
  • Nafsica Gavrilaki - Unhurt me
  • Dinamiss - Odyssey
  • Thanos Lambrou - Free Love
  • RIKKI - Elevator (Up and Down)
  • Constantinos Christophorou & Kostas Karafotis - Paradeisos
  • Georgina Kalais & John Vlaseros - High Road
  • Xannova Xan - Play It!
  • Klavdia - Asteromata
  • Kostas Ageris - Gh Μοy

POBEDNIK: Klavdia - Asteromáta

Last edited:
Biće to jak izbor ako budu dobro birali u komisiji sigurno. Ovako na prvu ova BARBZ izgleda interesantno, zvuči kao da može da ima dobru pesmu.

Mnogo vode će proteći pre nego što se na Evroviziji ponovi pesma koja ima moć i harizmu poput “My Number One” Helene Paparizou. To je bio neponovljiv trenutak kada je Evropa bila očarana spojem vrhunske koreografije, modernog zvuka i tradicionalnih elemenata. Pesma nije bila samo hit – bila je fenomen. Helena je na sceni zračila stasom, energijom i šarmom koji su pomerili granice onoga što jedna evrovizijska izvedba može da bude.To nije bila samo pesma, već himna jednog trenutka u vremenu – ritam i melodija koje su ujedinile ceo kontinent. Bilo je to vreme kada su milioni gledalaca širom Evrope pevali svaku reč, kada se o pobedniku pričalo nedeljama i mesecima posle takmičenja. “My Number One” je uspela ono što danas sve ređe viđamo – da postane simbol Evrovizije i pop kulture.U savremenom svetu, gde mnoge pesme dolaze i prolaze bez dubljeg traga, ovakav uspeh deluje gotovo nedostižno. Sve manje izvođača uspeva da ostvari tu magiju, da spoji vrhunsku produkciju, autentičnost i privlačnost koja ostavlja generacijski pečat. Pesma poput “My Number One” nije samo stvar trenutka – ona ostaje upisana u istoriji, postajući reper po kojem se meri sve što dolazi posle nje. Možda će se jednog dana pojaviti hit koji će se približiti ovoj veličini, ali do tada – ostaje da se sećamo kako je Helena Paparizou redefinisala Evroviziju i postavila standarde koje je teško dostići.

Mnogo sam se raspisao, i koliko god bilo teško nadmašiti taj trenutak, voleo bih da Grčka pošalje bar u pola takvu pesmu sledeće godine i ja ću biti veoma srećan.
I po ko zna koji put, Go Helena, Go Greece! ❤️🔥

Ja moram ipak da kažem Helena >>>>> sve ostale slične njoj

basketball wives GIF by VH1

Samo u poslednjih nekoliko godina su se pojavile žene koje su Helenu pojele za doručak.
Petre, ali ovo sada je stvarno vic. I gde su te žene zavrsile? Da li se neko seca tih zena osim evrovizijskih fanova? Osim naucene djip djip koreografije, sta su one donele Evroviziji? Ako mislis na Španiju 2022, onda to je stvarno smešno….

Pesma jeste hit za to vreme, ali je daleko od umetnosti koju ne možemo nadmašiti. Nadmašena je.

To je moj stav, ne mogu da ulazim u raspravu koja je pevaljka bolja od koje.

A ko se seca Paparizu osim grckih, esc fanova i njeni rodjaci u Svedskoj? I sta ako se secaju MNO ako joj ne prate karijeru nakon toga? Zar nisi ti prvi koji se*e o svakom koji se pojavi vise od 2 puta na NF jer nema karijueru van toga?

Back