gr Grčka 2025: Klavdia - Asteromáta

Kad bi došao Argiros bilo sa stilom poput Eleftheros ili Athina Mou, uzeo bi i publiku i žiri. Change my mind

Eurovoix javlja da grčki mediji prenose kako ERT razmišlja da zbog 'povećanog interesovanja za ESC' NF proširi polufinalima i da se takmičenje odvija u etapama odnosno, da traje duže (nedeljama). Ove godine im je sve vezano za Evroviziju u plusu, a navodno je i zarada od oglašivača ove sezone bila veća od samih troškova učešća u Bazelu.

Ne znam koliko je istinita info, ali bolje da naprave kompaktniji festival sa jačom selekcijom, nego da celu priču razvlače po etapama. Meni to deluje kao skuplja i zahtevnija varijanta (a ne nužno i bolja). Svakako da im treba nadogradnja u odnosu na ovogodišnje izdanje, bilo je kao neka priredbica.

https://eurovoix.com/2025/05/19/gre...nded-national-selection-show-eurovision-2026/

Last edited:
Већ следеће године кад буду флопнули, опет ће се вратити на старо

Lepo je cuti za promenu da je u nekoj zemlji interesovanje za ESC u porastu. Ali slazem se da nije nuzno neophodno siriti selekciju sad da traje 100 godina kao u Litvaniji, kvantitet ne znaci nuzno i kvaliet

Eurovoix javlja da grčki mediji prenose kako ERT razmišlja da zbog 'povećanog interesovanja za ESC' NF proširi polufinalima i da se takmičenje odvija u etapama odnosno, da traje duže (nedeljama). Ove godine im je sve vezano za Evroviziju u plusu, a navodno je i zarada od oglašivača ove sezone bila veća od samih troškova učešća u Bazelu.

Ne znam koliko je istinita info, ali bolje da naprave kompaktniji festival sa jačom selekcijom, nego da celu priču razvlače po etapama. Meni to deluje kao skuplja i zahtevnija varijanta (a ne nužno i bolja). Svakako da im treba nadogradnja u odnosu na ovogodišnje izdanje, bilo je kao neka priredbica.

https://eurovoix.com/2025/05/19/gre...nded-national-selection-show-eurovision-2026/
U prevodu,to znači da ERT želi grčki Melodifestivalen. Ali Grci nemaju toliko para i životni standard kao oni,tj.Šveđani.

Pa sigurno će sledeće godine biti više prijava i zainteresovanost će biti veća, možda se ugledaju na PzE pa naprave 3 večeri.

Znam da neću propustiti nijednu hehe

Ja ću svakako propustiti prve dve, ali ću ispratiti nastupe preko tvitera. I onako ima previše toga da se gleda tokom sezone

Litvancima je polufinale i finale kao dva razlicita takmicenja. Oni polufinale nasnime u studiju i maltene sluzi kao neka promocija pesama, dok je finale u areni, potpuno je drugaciji vajb. Mi i Hrvati npr pravimo istovetne veceri.

Pa većina večeri u svim NF-ovima je maltene istovetno. Nepotrebno gubljenje vremena(bar za mene), najbolje je ispratiti isključivo finala, a najgore je kada se više finala prepliće iste večeri. To ne bi bilo loše da se nekako reguliše

Last edited:
Ne može da se reguliše, jer svaka televizija organizuje izbor kada joj odgovara, a finala pretežno organizuju vikendom, mahom subotom, jer većina ljudi je tada slobodna i šou može biti gledaniji nego drugim danima. Neće Sanremo da se pomera zbog npr. PZE-a ili Melodifestivalena, niti obrnuto. EBU ne zalazi u nacionalne izbore i što se njih tiče, ne mora ih niko organizovati, mogu svi interno da odaberu predstavnike.

Oni koji žele natenane da odgledaju finala koja se prepliću, uglavnom i mogu to gledanjem snimaka odloženo, ako uspeju da zaobiđu društvene mreže, forume, YouTube reakcije i naslove po raznim medijima, te izbegnu spojlere.

Ja sve ređe pratim nacionalne izbore, tek poneki koji mi baš privuče pažnju, jer sam zbog posla radnim danima zauzet skoro po ceo dan, od zore, do kasnih sati, a tokom preostalog slobodnog vremena održavam forum, spremam razni sadržaj za OGAE sajt i društvene mreže, a to zna itekako da potraje.

Grcka je poslednji put bolji rezultat zabelezila sa Kalomirom u Beogradu, a u ovom veku su bolji rezultati samo jos dvaput Helena i Sakis 😳 (jednak rezultat su zabelezili 2013.)

Jos ako dodamo kakvu specificnu tezinu nosi ovaj rezultat, jer je pozicija Grcke znatno slabija nego ranije, imali su krize, a i sam zanr je "prevazidjen" kako neki kazu.

Grcka je poslednji put bolji rezultat zabelezila sa Kalomirom u Beogradu, a u ovom veku su bolji rezultati samo jos dvaput Helena i Sakis 😳 (jednak rezultat su zabelezili 2013.)

Jos ako dodamo kakvu specificnu tezinu nosi ovaj rezultat, jer je pozicija Grcke znatno slabija nego ranije, imali su krize, a i sam zanr je "prevazidjen" kako neki kazu.
Postoji samo dobra ili losa pesma odredjenog zanra, ali ne postoji da je bilo koji zanr prevazidjen.

Naravno, postoji razlika izmedju vintidza i starmodnog.

Back