U prevodu,to znači da ERT želi grčki Melodifestivalen. Ali Grci nemaju toliko para i životni standard kao oni,tj.Šveđani.Eurovoix javlja da grčki mediji prenose kako ERT razmišlja da zbog 'povećanog interesovanja za ESC' NF proširi polufinalima i da se takmičenje odvija u etapama odnosno, da traje duže (nedeljama). Ove godine im je sve vezano za Evroviziju u plusu, a navodno je i zarada od oglašivača ove sezone bila veća od samih troškova učešća u Bazelu.
Ne znam koliko je istinita info, ali bolje da naprave kompaktniji festival sa jačom selekcijom, nego da celu priču razvlače po etapama. Meni to deluje kao skuplja i zahtevnija varijanta (a ne nužno i bolja). Svakako da im treba nadogradnja u odnosu na ovogodišnje izdanje, bilo je kao neka priredbica.
https://eurovoix.com/2025/05/19/gre...nded-national-selection-show-eurovision-2026/
Postoji samo dobra ili losa pesma odredjenog zanra, ali ne postoji da je bilo koji zanr prevazidjen.Grcka je poslednji put bolji rezultat zabelezila sa Kalomirom u Beogradu, a u ovom veku su bolji rezultati samo jos dvaput Helena i Sakis(jednak rezultat su zabelezili 2013.)
Jos ako dodamo kakvu specificnu tezinu nosi ovaj rezultat, jer je pozicija Grcke znatno slabija nego ranije, imali su krize, a i sam zanr je "prevazidjen" kako neki kazu.