it Italija 2022: Mahmood & Blanco - Brividi

Meni je ovo najslabija njihova pjesma još od 2011.
Iako je dobra, u ovoj konkurenciji mi nije bila ni za prvih 10. Opet, teško da bi ijedna sa Sanrema završila mnogo bolje, jer se ovaj top 5 stvarno izdvojio - i da, i dalje mi je nevjerovatno da u tih 5 stoji i Srbija. Prelijepo
 
Meni je ovo najslabija njihova pjesma još od 2011.
Iako je dobra, u ovoj konkurenciji mi nije bila ni za prvih 10. Opet, teško da bi ijedna sa Sanrema završila mnogo bolje, jer se ovaj top 5 stvarno izdvojio - i da, i dalje mi je nevjerovatno da u tih 5 stoji i Srbija. Prelijepo
Meni se cini da bi mozda moglo ovo da se umesa za TOP 5.

Sto se tice ovogodisnjih predstavnika, ovo je vise nego odlican rezultat. Bas onako kako treba, u TOP 10 i visoko 6. mesto. Meni se nije svideo njihov pristup i to se odrazilo na njihov nastup. Ne mogu reci da mi je bilo lose, ali imam osecaj da su zaista mogli bolje. Opet cu ponoviti, meni je ovde Mahmood visak. Bas sam uzivao u Blankovim deonicama. Nije mi se svideo kako se obukao, nekako mi nije za ovu pesmu.
Ziri i publika su skoro podjednako glasali, a i nasa publika poprilicno je zavolela pesmu i udelila poen.
 

Sanremo u Beogradu 4. juna - besplatan koncert na Kalemegdanu​

Čuveni italijanski muzički festival Sanremo dolazi u Beograd 4. juna u okviru internacionalne turneje, kada će na Kalemegdanu biti predstavljeni finalisti i pobednik selekcije mladih - "Sanremo Giovani, World Tour". Internacionalna turneja "Sanremo Giovani 2022" je manifestacija koju organizuje Ministarstvo spoljnih poslova uz međunarodnu saradnju Italije i televizije RAI.

Ove godine, turneja predstavlja sekciju posvećenu mladim talentima najomiljenijeg festivala italijanske pesme na svetu. To je i jedinstvena prilika da se mladi umetnici predstave međunarodnoj publici i mogućnost za brojne ljubitelje italijanske muzike da uživaju u odličnom koncertu.

Ambasada Republike Italije u Beogradu, Italijanski institut za kulturu u Beogradu i Centar beogradskih festivala - CEBEF, organizuju izvanredan koncert u Beogradu, na otvorenoj sceni Kalemegdana. Nastupaju Juman, Martina Beltrami, Litame i Samia, koji će izvesti svoje pesme uz nove verzije velikih klasika italijanske muzike.

Umetničko rukovođenje projektom povereno je maestru Mauriciju Filardu, muzičkom direktoru Pesme Evrovizije 2022. održane u Torinu. Pre Beograda "Sanremo Giovani" nastupaju u Madridu i Briselu, a posle Beograda turneja nastavlja put ka Tirani.

Pobednik "Sanremo Giovani" Juman postao je laureat festivala sa pesmom "Mille notti" kada je prošao dve selekcije i istakao se među više od 700 primljenih prijava. Ova pobeda omogućila mu je učešće i na festivalu „Sanremo" 1. februara 2022. godine sa pesmom Ora e qui.

Tokom učešća na ovom festivalu dobio je nagradu Janači, koju dodeljuje udruženje Nuovo IMAIE „za upečatljivu interpretaciju koja je osnažila harmoniju, prefinjenost i eleganciju pesme".

Samia je učestvovala u finalu festivala "Sanremo Giovani" sa pesmom "Fammi respirare", koja je napisana u saradnji sa Frančeskom Kataldom koji je uradio i aranžman i produkciju.

Kantautorka Martina Beltrami je sa svega tri snimljena singla uspela da dostigne preko pet miliona pregleda na platformi Spotifaj i postane jedna od najperspektivnijih umetnica italijanske muzičke scene. U decembru 2021. učestvuje na Festivalu sa pesmom "Parlo di te", gde stiže do finala.

Anđelika Litame, poznata samo kao Litame, u junu 2021. godine, sa pesmom "Respiro su Marte", koja je nedavno izašla na digitalnim platformama, plasirala se među prvih šest izvođača na festivalu novije italijanske muzike "Fatti Sentire", koji se prikazivao na kanalu RAI2. U decembru iste godine, uživo na kanalu RAI1, učestvuje u finalu festivala "Sanremo Giovani" sa singlom Cazzo avete da guardare.

Koncert je besplatan i počinje u 20 časova.

Sleva nadesno: Juman, Litame, Martina Beltrami i Samia

ynYS2qK.jpg
IqWvQwK.jpg


ovOepWZ.jpg
tfLMJgR.jpg
 
Kakav nastup u Torinu.. I dalje gledam redovno.. 👌👍

Nema @Josipa. da prokomentatišemo novi Blancov single, koji je fenomenalen, obožavam!!! 💞
 
Nisu mi se svideli, trebalo je Ciao Ciao da ide i mislim da bi bolje proslo
 
Jako dobra balada, meni se lično sviđalo ovo iako me je Mahmud razočarao što gura gejštvo u prvi plan u odnosu kada je imao najjaču numeru pre 3 godine, ali ove godine i 6.mesto im je ko kuća. Zasluženo su ispod nas
 
Back
Top