Kako se danas osećate?

Milos-S

Urednik foruma
Staff member
Global Moderator
OGAE član
Joined
2 Feb 2022
Messages
1,259
Points
118
Osećate se sjajno? Ili možda imate neki problem i potrebna vam je podrška? Podelite to sa nama ovde!
 
Још од новембра код мене влада неизвесност по питању тога када ћу одбранити свој мастер рад. Технички део је сређен, али професори вечито килаве са одржавањем седница и доношењем одлуке о одбрани...
 
Zakacio sam Koronu. Dve godine uspeh da eskiviram, medjutim omikron je ipak bio neizbezan. Majka se prva zarazila pa sad i ja za njom.


Naravno, kakav sam baksuz inace, moralo je sve ovo bas pred nacionalni izbor.
 
E lik nisi baksuz ko ja. Odem nakon 2 godine van i kao nagradu pokupim koronu hehe
 
Nadam si da se ozdravio sada!

Od jutros je i otac bolestan, tako da smo sad svi skupa zarazeni COVID-om.

Za sad je dosta dobra situacija ali grlo kao da mi neko smirglom prolazio kroz njega. Uglavnom lezim i odmaram, sad bar imam dobar izgovor za to.
 
Eto i ja sam je preležao prije mjesec dana.Nadajmo se da je ovo stvarno kraj.
 
@Milos-S Brz oporavak tebi i tvojima.

Ja sam krajem novembra zakačio prvi put koronu, tada je još bio delta soj. Nisam to očekivao. Nije mi bilo baš svejedno. A pre toga sam početkom novembra došao iz Švajcarske gde sam bio 2 meseca. Tamo sam se razboleo poslednjih mesec dana, mislio sam da je bila korona u pitanju, izgleda da nije. Odatle sam se vratio bolestan kući i posle par dana mi je bilo bolje, ali eto krajem meseca se negde zarazim i završim u karantinu 14 dana. A dok sam još bio tamo, moji se bili zarazili, čak mi je i baba završila u bolnici, ali se na kraju sve dobro završilo... :)

A inače sam se pre puta vakcinisao Fajzerom, druga doza u avgustu...
 
Nadam si da se ozdravio sada!

Od jutros je i otac bolestan, tako da smo sad svi skupa zarazeni COVID-om
Za sad je dosta dobra situacija ali grlo kao da mi neko smirglom prolazio kroz njega. Uglavnom lezim i odmaram, sad bar imam dobar izgovor za to.

Jesam, bilo je to poslije nove godine kad su doslovno svi imali. Pun k ljudi je bilo zarazeno, na testiranje sam ceko 5 dana, rezultate sam sazno dva dana prije kraja izolacije. Srecom nije bilo nist tak strasno, nadajmo se da ce i kod vas biti tako
 
Hvala na divnim porukama!

Ovog popodneva je laksa situacija u odnosu na jucerasnji dan. Moci ce da se isprati izbor iako nemam mnogo energije u ovom trenutku.
 
Preživjeh covid prije mjesec dana. Doktorica mi je rekla da pijem najmanje 2 litre čaja dnevno i da se sve rješava simptomatski. Nadam se da nemaš temp. Znači omikron? Mene je ubijala glava i imao sam ogromne bolove s grlom. Još i danas imam. Brzo će proći. Držim fige.
Također, nakon covida imunitet je koma. Kupi si Supradyn tablete vitamina. Ja sam odmah u roku od mjesec dana pobrao gripu i ona me satrala na najjače. Covid je bio beba za to.
 
Samo sam 2 dana imao malu temperaturu i prvo veče drhtavicu.Svakako sam preživio i puno veće bolesti od ove, mada pretpostavljam da su 3 kineske vakcine malo ublažile oblik omikrona.Mada sam slične simptome imao i početkom septembra samo što se tad nisam ni testirao.A ne bi ni sad da mi otac nije dobio koronu,a i on je saznao zato što je trebao da se testira zbog operacije,inače i ne bi.Ostali ukućani koji žive samnom ništa,babi od 86 godina ništa,a najviše sam strahovao da njoj nisam prenio.

S druge strane ujak mi malo prije nego što što sam se ja zarazio završio u bolnici na kiseoniku,dok njegovoj porodici ništa nije bilo.
 
I ja imam 3 kineske vakcine. Majka takodje tri kineske a otac dve kineske + Fajzer kao buster. Efikasnost vakcina je smanjena na omikron (sto i ne cudi jer su ipak sve vakcine radjene prema originalnom vuhanskom soju) ali i dalje rade, ova nasa situacija isto pokazuje da definitivno rade i dalje. Svo troje imamo blagu klinicku sliku ali naravno, mora da se odlezi.

Uskoro ce Fajzer inace izbaciti doradjenu vakcinu radjenu za omikron a i ostali proizvodjaci takodje rade na svojim vakcinama za omikron.

Kod mene sad nema temperature, dominantna je glavobolja i nedostatak energije a pored toga, tu su i kijavica kao i bolovi u grlu. Mada je grlo bolje nego na pocetku, tada nisam mogao da govorim. U principu kao jaca prehlada. Blago ali neprijatno.


Brat je pre par meseci prelezao delta soj. Prosao je lagano ali je imao post-covid komplikacije 2 meseca nakon prelezane bolesti. Srecom sad su tegobe prestale. A baba-tetka mi je nazalost preminula od Korone prosle godine :( Nije htela da se vakcinise, nije htela ni masku da nosi nigde, a onda se razbolela i dalo se na zlo....sa fatalnim ishodom nazalost :(
 
Od noćas i mene boli grlo.Valjda nije opet korona nakon samo mjesec dana.
 
Nadam se da je ipak samo prehlada.

Nazalost, kod Korone je moguce zaraziti se i dva puta u mesec dana ako je prvi put bio laksi oblik. Imunitet koji prirodno prelezavanje ostavlja je u sustini nikakav. Jedino onaj ko prelezi tezi oblik ima uslovno receno trajniji imunitet ali isto tako i posledice koje samo zarazavanje donosi (a ima ih i kod asimptomatskih slucajeva).

Zato je ona prica o "pravom trenutku da se svi zarazimo" generalno uzasna sama po sebi. Jer "prirodno prokuzavanje" nikako nije dobra opcija za ovaj virus.


Meni i mojima ide na bolje ali traje jos uvek. Trenutno nemam ni 1/4 energije koju sam imao dok sam bio zdrav ali valjda ce se to vremenom unormaliti.
 
Pratim situacija na distanci (jos uvek su takve mere i treba postovati 🧐) i nadam se da ce uskoro svima vama da bude bolje. 👍
 
Zbog ove cetvorice preispitujem svoju seksualnost...
20220304_215036.jpg
Kao i zbog ove dvojice...
57c7b588b603f6346a5d4099cba0cd59--football-boys-watch-football.jpg
To mi je stvaralo dosta muka zadnjih godina.

A bio sam i zaljubljen u bivseg najboljeg druga samo sto niko nikad to nije znao. A iskreno volim i cure.
 
Bankomat mi zadržao novčanicu od 100€ kad sam uplatio pod sumnjom da je falsifikat. Osećam se kao klovn. 💀 Nadam se da bankomat nije u pravu iz više razloga.
 
Last edited:
Back
Top