cy Kipar 2022: Andromache - Ela

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
Joined
30 Jan 2022
Messages
7,995
Points
118
8jYAxBh.png

Pevačica Andromache, koja izdaje za Panik Records, predstavljaće Kipar u Torinu sa pesmom "Ela". Autori pesme su Alex Papaconstantinou, Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Giorgos Papadopoulos, Robert Uhlmann, Viktor Svensson i Yll Limani.

Reditelji nastupa biće Marvin Dietmann i Dan Shipton.

Pesma "Ela" je po prvi put predstavljena u popodnevnoj emisiji kiparske televizije "Ola Ston Aera“. Što se tiče onlajn prisustva, do petka će isključivo biti dostupna na sajtu Panik Recordsa, dok će na YouTube-u i digitalnim platformama biti objavljena 11. marta.

27-godišnja Andromache Dimitropoulou je stekla popularnost 2015. godine, kada je učestvovala u grčkom izdanju šoua "The Voice" i ostavila veliki utisak na mentore i gledaoce. 2017. je potpisala ugovor sa Panik Recordsom, nakon čega izdaje debitanski singl "To Feggari", a potom i "Den Mporo", "Den Se Dialeksa" i "Na Soun Psema".

➡️ VIDEO SPOT

HUq8E2v.jpg


 
Last edited:
Nakon Gruzije koja mi se jako dopala, poslušao sam ovo i ostavilo mi je slab, bled utisak..
Međutim uopšte nije tako, nego je Gruzija jako slojevita i komplikovana u biti, te sasvim drugojačija, pa je utisak za ovo bio mlak..
Nakon nekoliko slušanja, shvatam da je ovo jako, jako lepo.. Jednostavno, a opet tako nekako teče fino, melodija i
podseća me neodoljivo na severnu Grčku, kao da sam negde u Epiru ili planinama severne Grčke u proleće.. 🤩😍 uopšte nemam utisak da je ovo Kipar iskreno, a kad vidim da su glavni autori pesme sa Kosovo, i shvatam zašto me ovo više podseća na unutrašnjost Balkana, a ne na Mediteran...
Tekst, na engleskom, pretpostavljam i na Grčkoj je poprilično jednostavan, ali dobro uklopljen.. Spot je izvrstan..ukrasu su glasu su tako nežni, a jako lepi, poput filigrana..onaj sitni jodl u glasu je prelep..

Čudno je da ima 10 autora koja su radila pesmu, ali dobro, vidim da je glavni autor poznata pevačica sa Kosova, Fifi..

Ono što mi je još čudno je sam početak, kad krene, onaj sam početni deo je kao španska muzika iz Andaluzije.. :eek: to mi je totalno drugačije od ostatka, ali mi je jako lepo i prijatno, ne smeta..

Nadam se da će uživo pevanje, interpretacija i sam nastup opravdati očekivanja, pada mi napamet Grčka iz 2018, gde je pevačica Yanna Terzi imala jako dobru numeru, ali uživo izvedba je pala u vodu i nije se ni plasirala..
 
Glavi autor je Alex P, švedsko-grčki kompozitor koji je i koautor kiparskih ESC pesama "La La Love" (2012), "Fuego" (2018), "Replay" (2019), zatim grčke "Yassou Maria" (2007) i azerbejdžanske "Always" (2009), te verovatno otuda i ova saradnja sa Arashom.

Dopada mi se pesma, lepa je. Spot u unutrašnjem enterijeru ima vajb spota za "Lane moje" :D.​
 
⬆️⬆️⬆️ Ja sam procitao na jednom blogu da je to pevacica sa Kosova, Filloreta Raçi poznatija pod nadimkom Fifi, koju inace znam i mislim da je dobar interpretator i autor..
 
@Mrm Ne znam šta piše koji blog, samo prenosim šta kaže Panik Records i eurovision.tv.
 
Lepa pesma, očekujem da će lajv biti flop, kao i sve ove brze kiparske nakon Fuega.
 
Lepa pesma, očekujem da će lajv biti flop, kao i sve ove brze kiparske nakon Fuega.
Poslednja tri predstavnika Kipra mi se nikako nisu dopala, mozda lani je ok kao pop muzika, ali me isuvise podsetio na pesmu od Lady GaGa
Ovo je totalno drugojacije od poslednja tri predsavnika..
Nadam se da ce vokal biti dobar uzivo, interpretacija i nastup.. :)
 
Meni su se dopale i ona iz 2019 i narocito prosle godine. Mislim da sam je najvise slusao
 
Ja voleo 2018-2020, prošle godine nikako.
 
Meni su se dopale i ona iz 2019 i narocito prosle godine. Mislim da sam je najvise slusao
Da audio je ovako bio ok, iako me dosta podsetilo na Lady Gaga, ali uzivo je bilo jako slabo.. :(
 
Ja sam volio Bad Romance od prošle godine, bila bi mi ove godine broj jedan 😄 Nije mi toliko užasna uživo bila, ali malo mlaka jest.

Ovo mi je potpuno drugačija pjesma, nije bop 😂
 
Ovo mi je na 9. mestu čisto jer je ova godina slabija. Svidja mi se, ali nisam preterano oduševljen.
 
Ela je odlična, bravo za njih. Osjeti se baš Arash u instrumentalu. Idu mi na #4 mjesto.

El Diablo i dalje najbolja pjesma sa Kipra ikada.:love:
 
Ela je odlična, bravo za njih. Osjeti se baš Arash u instrumentalu.
Tacno, a podseca bazicno i na rumunske pesme, poput SandraN..
Preko baze su nafilovani i jako lepo uklopljeni grcki elementi..
 
Ajde konačno i da opet čujemo grčki jezik u ciparskoj pjesmi lol. Dosadili više i bogu i narodu sa onim bop pjesmicama na engleskom, mislim tu i tamo može ajde, ali 3 puta zaredom ista fora, malo je previše... ovo mi se jako sviđa, grčki u pjesmama mi uvijek zvuči predivno, ovo lako ulazi u uho, a i ulazi u moj top10 sigurno
 
Back
Top