lt Litvanija 2022: Monika Liu - Sentimentai

Tinte

Ekspert
Joined
5 Feb 2022
Messages
1,166
Points
113
Da se vratimo na Moniku i Litvanski uspeh. 😁
Mislim da mi je ovo prvi put bilo drago da je neko prosao, a da mi se pesma nesto ne svidja. Kao sto sam pisao ranije, ovo mora da bude u finalu, ta njena elegancija koja mi nedostaje na Evroviziji. Ovo 14. mesto je lep plasman, pogotovo sto je pobrala simpatije publike; jos da je ziri nagradio vise mogla je upasti u TOP 10. Zanimljiv mi je podatak da je u pf-u od svih zemalja dobila poen od publike.
U narednim Evrovizijama bih voleo da se ovako nesto elegantno pojavljuje.
 

Choda

Ekspert
Joined
4 Feb 2022
Messages
1,283
Points
113
Po poenima, ovo je cetvrti najbolji litvanski uspeh ikada kad je rec o publici.
Vise poena su ostvarili samo LT United, The Roop i Montell iz drugog pokusaja.

Smatram da su napravili najbolji izbor, odnosno da niko drugi ne bi mogao ovako visoko da bude od ostalih NF ucesnika.
 

Tinte

Ekspert
Joined
5 Feb 2022
Messages
1,166
Points
113
Ne znam da li bi se Lolita provukla u finale, jer mi se cini da takve pesme nisu imale prostora za prolazak (medju njih svrstavama pre svega San Marino, pa Gruzija, a i Letonija). Nekako ove godine su prosle pesme (i nastupi) koje su bile ne napadne, ako mogu tako reci. Nema recimo ni Izraela, Albanije, pa cak i Austrije koja mi je delovalo da se Pia svadja dok peva (iako je njen vokal jos i najbolje bilo tada). Moldavija je bila tipa "udri brigu na veselje".
 

dodo

Ekspert
Joined
4 Feb 2022
Messages
888
Points
98
Neopisivo mi je drago što je i u pf i u finalu imala veću podrške publike nego žirija, znači da je kupila i one koji su je tih večeri ugledali i čuli po prvi put. Slažem se da je žiri mogao biti malo darežljiviji, ali generalno mogu biti i više nego zadovoljni. I dalje ne mogu da shvatim da sam Sentimentai na NF stavio na poslednje mesto i bio ubeđen da nema teorije da tako nešto pošalju u Torino. Srećom, ubrzo je usledio preokret i postade mi top 10 pesma 😊

A kada govorimo šbbkbb scenarijima, ne umem da ocenim kako bi prošla Ruta Loop. Call Me From the Cold je potpuno magična pesma i navijao sam da pobedi, ali ako se dobro sećam njen nastup se na NF dosta oslanjao na LED, pa bi verovatno i nju ovu bangavo sunce osakatilo.
 
  • Like
Reactions: Mrm

Choda

Ekspert
Joined
4 Feb 2022
Messages
1,283
Points
113
Mislim da je dobrom tvt-u pomoglo i to sto je pevala na litvanskom, dijasporu je verovatno povukao zov maternjeg jezika, prvi put u celosti nakon 23 godine.

Svaka cast sto je dobila poene od nekih zemalja koje inace ne glasaju za Litvaniju, poput Hrvatske.
 

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
Joined
30 Jan 2022
Messages
2,246
Points
118
Live on tape

 
Top