mt Malta 2024

Zašto lepo ne odaberu pobednika X-faktora kao što su to radili ranije? Ovo je mučenje

Uopsteno, cini mi se da nema pesme koja bi mogla sa nekom malo vecom sigurnoscu garantovala finale. Sve je to na staklenim nozicama, koje samo sto ne puknu.
Ovako licno, ima nekoliko pesama koje mi se dopadaju i mogle bi kod mene zavrsiti u gornjem delu ili ovako privatno poslusati.
Sto se njih tice, ne znam na koju foru da idu. Da li da idu na lepo alii dosadno ili nesto bezvezno, ali ima foru. S obzirom da samo publika glasa u pf-u, treba da i o tome razmisljaju.
U svakom slucaju, trenutno su male sanse da Malta vidi finale, vec u ovoj ranoj fazi evrovizijske godine.

Kataklizma. Interni izbor da vrate, to im je najpametnije. Ne znam ko im piše ovakve pesme. Btw, ovo onaj Kurt Calleja iz 2012? Lik je neprepoznatljiv. o_O

Tako se zove i bivši kolega sa Malte, kod njih sve na kalup, i imena i muzika 😃

Ja ću odslušati sve pesme pa ću izdvojiti favorite, u prvom PF-u mi se svidela "Wild card".

Odslušah svih 36 pesama za sada su mi se izdvojile:

Gail Attard - Wild card
Eliana Gomez Blancon- There's only flowers
Haley - Tell me that it's over
Thea Aquilina - Bloodstream
Miguel Bonello - Better off alone
Lisa Gauci - Breathe

Ryan Hili - Karma
---------------------------------------------------------------------
Potencijalni groweri:
Michela Galea - Let's talk about love

Moira Starface - Feather flight
Mariana Conte - Venom

Christian Arding - Bellus

Meni lično užas ali će se izdvojiti:
Greta Tude - Topic (Bla bla) i Matt Blaxck - Banana

Sve ove pesme imaju potencijala ali iskreno ništa me nije bacilo u nesvest. Nema neke originalnosti, sve mi zvuče slično i pomalo su "siromašni" aranžmani, mogu bolje da se dorade.

Mene baš opako vozi Mara, svako malo mi u glavi bude ono mara, mara, mara, nešto nešto my tiara. Malo da je upicane i može na ESC pa da je oplakujem kad ispadne

Jednostavno svaka pesma na ovom izboru zasluzuje superlativ najgore

Back