OGAE Song Contest 2024

Od ovih 30 pesama, 7-8 pesama mi spada u red odlicnih pesama. A druga grupa mi je dosta bolja od ove dve.
Mislio sam na ponavljanje pesama :D

Ove godine ima dosta i bržih i sporijih pesama, za svakog po nešto. Stigli su neki glasovi forumaša i izmešano je što znači da neko baš voli brže i turbo, a neko pak ove sporije i pop/soul :D

Tako da još jednom glasajte :D I da ono što je bitno pokušajte da poslušate pesme, i da ocenjujete kao neki francuz ili nemac koji će čuti pesmu prvi put. Nemojte po nekom već ustanovljenom ukusu i napamet.
Uh. Ovo mi je tesko razluciti sta bi se mozda nekom nesto dopalo. Ako je vec tako, onda se moglo izabrati 7-8 pesama po tom kriterijumu, pa glasati.
A ovako, kako da dam Jeleni Tomasevic 1, 2 ili 3p, jer mislim da pesma nema nikakve sanse, a dopada mi se pesma.

Sam odaberi koji će kriterijum da ti preovlada :D Da li želiš glasati za nešto što ti se lično dopada ili ćeš glasati za nešto što bi moglo drugome da se dopadne :D izbor je tvoj :D

Preslušao sam tih par pesama koje nisam znao i poslao glasove. Prilično lako sam rasporedio poene.

Tomaševićkin album je jako lep, ali ujedno i tako non-event za bilo kakvo takmičenje. Jedina pesma koja ima, kakav-takav potencijal, je Veruj mi da verujem. Ova koja je poslata meni lično među slabijim sa albuma, bolje da je poslata Iskrena ili Ruke druge žene.

Što se mene tiče, vrlo je jasno šta bi, odnosno ko bi, TrEbAo da ide na OGAE Song Contest. Tako da @Tinte glasaj pametno! 😜

Slazem se za Tomasevicku, pa sam nju naveo kao odlican primer.
Sam odaberi koji će kriterijum da ti preovlada :D Da li želiš glasati za nešto što ti se lično dopada ili ćeš glasati za nešto što bi moglo drugome da se dopadne :D izbor je tvoj :D
Moj kriterijum je uvek licni. (y)

Tako da Milane, izgleda da ce mi pamet biti na drugo mesto. 😅

Jasno je da će otići Bogićevića ili Tomasevicka, poznajuci ukus naših ogaovaca

Verovatno da treba malo revampovati ovaj naš izbor, ali nema smisla da kritikujem kad ni ne učestvujem. Previše mi je pesama uvek, a ja nisam ni neki fan domaće muzike, pa je baš mučno.

Verovatno da treba malo revampovati ovaj naš izbor, ali nema smisla da kritikujem kad ni ne učestvujem. Previše mi je pesama uvek, a ja nisam ni neki fan domaće muzike, pa je baš mučno.
Pa ovo je donekle izmenjeni način, jer je smanjen broj pesama, i ubačeno je SUPER FINALE gde će se naći tri najbolje pesme, od kojih će se izabrati naš predstavnik.

A što se tiče pesama, veliki je broj ljudi i u klubu i na forumu i velike su razlike u ukusima. Ima dosta gde je neko nekoj pesmi dao 1p a neko drugi 12p :D Tako da o ukusima ne treba raspravljati, nego dati na glasanje pa ona pesma koja dobije najviše poena da nas predstavlja.

Ali činjenica je da smo svake godine sve bolji i bolji :D

Sad sam poslusao predloge, i moram da kazem da je bolno za usi sto nam je muzicka scena ovako jednolicna, nemastovita i uglavnom monopolizovana od uzeg kruga ljudi. Gotovo da se ne desava da neka pesma dozivi neku popularnost kod nas a da nije turbofolk/rep/neka modifikacija ili hibrid ovih zanrova (rep je jezivo nekvalitetan).

Dobili smo 12 finalista :)

Uskoro ide spisak

Pozdrav narode, dobili smo finaliste izbora za srpskog predstavnika na OGAE Song Contest 2024. U finalu se ukupno nalazi 12 pesama, po 4 najbolje iz sva tri polufinala.

Sada je red na finale. U finalu izbora za srpskog predstavnika na OGAE Song Contest 2024, ponovo glasaju članovi OGAE kluba, članovi foruma i pratioci na instagramu, a poeni će biti raspodeljeni kao u polufinalima proporcionalno (50% : 25% : 25%). Nakon završetka glasanja dobićemo tri najbolje pesme koje će se naći u SUPER FINALU.

FINALISTI SRPSKOG IZBORA ZA OGAE Song Contest 2024

1) Sanja Vučić x Nucci - Ruzmarin
2) Jelena Kareluša - Karlyb*tch
3) Aleksandra Prijović - Sve po starom
4) Milica Pavlović - Ona nosi pradu
5) Jovana Pajić - Ludilo moje
6) Marija Šerifović feat. Matija Cvek - Pola sunca
7) Teya Dora x Albino - Atamala
8) Aleksandra Prijović - Psiho
9) Breskvica - Čini
10) Marija Šerifović - JA SAM.
11) Aleksandra Prijović - Dam dam dam
12) Jelena Kareluša x Milica Pavlović - Mashallah

YouTube play lista

* GLASANJE FORUMAŠA *

Što se tiče načina glasanja forumaša, svi forumaši koji su registrovani do 1. jula 2024. godine, moći će da učestvuju u glasanju. Glasa se tako što meni putem poruke pošaljete svoje glasove i to tako što ćete rasporediti poene od 1 do 8, 10 i 12 poena. Kada se sakupe svi glasovi, svi će se sabrati i onda će se proporcionalno dodeliti ostalim glasovima prikupljenim od strane članova OGAE kluba i Instagrama.

Svi koji žele da glasaju mogu to učiniti do ponedeljka 22. jula 2024. godine, do 23.00 časova, nakon tog roka biće proglašenje SUPER FINALISTA domaćeg izbora.

* REZULTATI POLUFINALA *

PRVO polufinale rezultati.png

DRUGO polufinale rezultati.png

TRECE polufinale rezultati.png

Last edited:
Inače glasalo je 8 forumaša. Nadam se da će se broj povećati :)

Logično da će biti loš plasman kad se glasa za države. Zoi - Jasno mi je na svim mogućim online takmičenjima gde se takmiče države bila u top 5, samo na OGAE-u dno, ma važi. Džanum isto slabo, Javi trebaš li me takođe...
Sva sreća pa je 2022. otkazano takmičenje pa nisu imali to zadovoljstvo da se popiške po Šećeru.

Treba poslati Breskvicu, neka se hvali kako ju je narod opet izabrao i da je bila na Evroviziji 🤣🤭

Ali pesme kao da OGAE Iran bira predstavnika. :LOL:
Klasični Srbi, ništa nam ne valja :ROFLMAO: kad je toplo što je toplo, kad je hladno što je hladno :ROFLMAO:

Imali smo mi ranijih godina predloge tzv "prave srpske pesme" pa se nisu glasači baš nešto pretgli da glasaju za njih, tad su bile dosadne i zatucane :D ovo je naša realnost u ovom trenutku, to je ono što se sluša :)

Back