Ostali sportovi

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
Joined
30 Jan 2022
Messages
2,246
Points
118
U ovoj temi diskutujemo o sportovima koji nemaju zasebne teme.
 

Tinte

Ekspert
Joined
5 Feb 2022
Messages
1,166
Points
113
Pre svega, ovu temu bih iskoristio za atletiku gde sve vise nasih mladih atleticara ostvaruju zapazene rezultate.
Sad na SP za juniore U20 u Kolumbiji, kopljasica Andrijana Vilagos sa 17 godina odnela ubedljivu pobedu gde joj je malo falilo da obori svetski rekord. Neverovatno koliko brzo napreduje i sad na EP za seniore ima priliku da testira sebe i u toj konkurenciji. Nakon Sandre Perkovic (kojoj se divim i pratim je jos od juniorskih dana), mozda budemo imali nekog dominantnog sa ovog prostora.
Pored nje, veceras Angelina Topic (17) ima priliku da osvoji medalju posto u ovoj konkurenciji ima najbolji rezultat u godini sa 196 cm koji je respektabilan i u seniorskoj konkurenciji. Tu je i Zorana Rokavec koja ima rezultat od 188 cm.
Odlican rezultat je zabelezio i Bogdan Vidojkovic na trci 110 prepone, plasiravsi se u finale (7. mesto).

Generalno, ne ocekujem od ostali nasih mladih atleticara da osvajaju medalje, ali da konacno posle duzeg vremena da budemo "ozbiljnija" zemlja na atletskoj mapi. Za sada toliko. Kasnije cu posvetiti malo i o uspesima, buducim nadama u regionu.
 

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
Joined
30 Jan 2022
Messages
2,246
Points
118
Angelina Topić osvojila bronzanu medalju u skoku uvis sa preskočenih 1,93m. :)

Zlato je osvojila Estonka Brus sa preskočenih 1,95, dok se srebrom okitila Holanđanka Verman sa 1,93, ali iz manjeg broja pokušaja. Zorana Rokavec je u finalu završila takmičenje na desetom mestu, sa preskočenih 1,75 metara.
 

Tinte

Ekspert
Joined
5 Feb 2022
Messages
1,166
Points
113
Jos jedna medalja za nju i nastavlja niz osvajanja medalja i sto je jos bitnije, nastavlja kontinuitet preskocenih visina preko 190 cm, sto je i u seniorskoj konkurenciji nije mala stvar. 👏 Dobar rezultat moze pokazati na EP koji je vec pocinje 15. avgusta.
Rokavec je podbacila, kod nje je problem sto nema taj kontinuitet dobrih skokova, ali mozemo se nadati da u dogledno vreme na najvecim smotrama imamo dve takmicarke u ovoj disciplini.

Kad vec pominjem EP, evo spiska atleticara i atleticarki koji su obezbedili normu:

Atleticarke:
IVANA VULETA dalj
MILICA GARDAŠEVIĆ dalj
ADRIANA VILAGOŠ koplje
ANGELINA TOPIĆ vis
ANJA LUKIĆ 100m pr
MILANA TIRNANIĆ 100m
DRAGANA TOMAŠEVIĆ disk

Atleticari:
ARMIN SINANČEVIĆ kugla
ASMIR KOLAŠINAC kugla
BOŠKO KIJANOVIĆ 400m
ELZAN BIBIĆ NOP 1500m/5000M
LAZAR ANIĆ dalj
STRAHINJA JOVANČEVIĆ dalj
LUKA TRGOVČEVIĆ 110m pr

Da li ce se svi odazvati, ne znam, ali dopada mi se sto ima dosta mladih atleticara. Dragana Tomasevic i u 40.-oj godini ima priliku da se takmici na nekom velikom takmicenju.
 

Tinte

Ekspert
Joined
5 Feb 2022
Messages
1,166
Points
113
Juce je pocelo EP u plivanju i pre nekih manje od sat vremena, Filip Barna je ostvario 6. rezultat u pf-u na 100 m slobodno i plasirao se u finale. Nisam imao nikakva ocekivanja, eventualno pf-e i to je to. Ovo je sad odlican rezultat za nas.
Mlada nada bosanskog plivanja, Lana Pudar (16) se plasirala u pf-e na 50 m delfin, ali nije uspela da se kvalifikuje u finale. Jos ce se takmiciti u 100 i 200 m delfin.
 
Top