si Slovenija 2023: Joker Out - Carpe Diem

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
Joined
30 Jan 2022
Messages
7,995
Points
118
2cFq935.png

Sloveniju će na Pesmi Evrovizije u Liverpulu predstavljati Joker Out. RTV Slovenije se odlučila za malo drugačiji pristup izboru izvođača koji će ih predstavljati na Evroviziji, pa je prioritet dat uspešnim, proverenim i kvalitetnim umetnicima, te je interni izbor pao na trenutno najbolji domaći bend.

Kako je frontmen benda Bojan Cvjetićanin rekao, već su počeli da spremaju pesmu za Emu kada su dobili ponudu koju nisu mogli da odbiju - da idu direktno u Liverpul. Članovi benda veruju da Evrovizija više nije žanrovski definisana pa veruju u svoj uspeh.

Pesmu još nisu završili, ali imaju melodiju, dok tekst još nije napisan ali biće na slovenačkom jeziku i snimiće je u studiju u Hamburgu. Pesma će premijerno biti predstavljena 4. februara, a dan kasnije biće objavljen i spot.

Foto: RTV Slovenija/Adrijan Pregelj​

FdWgOxK.jpg

 
Last edited:
Odličan izbor, želim im puno sreće i da konačno uđu u finale.
Btw, totalno sam navučen na Demone, šuri koliko je dobra pesma!
 
Čini mi se da je Bojan porijeklom iz Banjaluke ili bar iz okoline, ali nisam siguran
 
Pa sve zavisi ko.Npr Magnifico pjeva na srpskom.Lado Leskovar isto nekad.
 
Da, zaboravio sam na Magnifica.
 
Ne znam da li je neko vec napisao, ali 4 februara objavljuju pesmu i bice na slovenackom. Ovih dana treba da odu u Hamburg da snime pesmu. Inace pesma ce najverovatnije imati englesku verziju, ali cisto iz razloga promocije pesme.
 
Dobar izbor mada ce sve zavisti od pesme. Moze da bude bukvalno i top i flop. Ali podrzavam odluku da se promeni ploca nakon serije neuspeha.
 
Pa od 2014 navamo imaju 2 finala, 2 ispadanja, 2 finala, 2 ispadanja. Ne bi rekao da imaju nizu neuspeha.
 
Ne znam da li je neko vec napisao, ali 4 februara objavljuju pesmu i bice na slovenackom. Ovih dana treba da odu u Hamburg da snime pesmu. Inace pesma ce najverovatnije imati englesku verziju, ali cisto iz razloga promocije pesme.
Pa piše u prvom postu teme.
 
Izbor deluje jako dobro, na papiru, videćemo... :)
 
Moram priznati da nisam čuo za njih pre objave da idu na ESC, ali sam veoma prijatno iznenađen i dosta mi se dopadaju njihove pesme. Povukao bih paralelu sa našim Buč Kesidijem - ne kažem da je isto, ali, meni, imaju dosta sličnosti.

Zanimljiv i dobar izbor, očekujem dobru pesmu...
 
Jel ovaj momak za Deželu naše gore list ili mi se tako učinilo samo...
Mslim da bi mogli nešto napraviti samo da ne oponašaju bilo kog drugog. Neka ostanu svoji i originalni, pa kako bude.
 
Back
Top