rs Srbija 2024: Teya Dora - Ramonda

Što se mene tiče može i Sanja opet, ona bi mogla postići dobar plasman samo kada bi došla sa ozbiljno dobrom pesmom i idejom oko svega

Čekamo PZE spisak za 7 meseci pa ćemo videti na čemu smo

Sigurno da će izniknuti još koja podrumara sa potencijalom

Isto tako zadnje dvije godine rok zvuk je zadnje mjesto u finalu
Pa kvalitetan rok, da. Norveška je imala muzički najkvalitetniju pesmu ove godine, tako da me ne čudi da su bili poslednji, od januara sam govorio da će biti bottom 5. Ali neki rok za decu kao RTTD ili industrija za početnike kao CCC može da prođe.

Pa mislim naravno, od "podrumara" se uvijek može iznjedriti dobra pjesma sa nekim super kreativnim nastupom

Apsolutno nijedno ime od navedenih ne podržavam, jer svi spomenuti su lokalnih karaktera i ta vrsta muzike se sluša ili na beogradskim splavovima gde 400 ljudi skače, ili se sluša u BG kafanama i drugim ćumezima...

Matija mi je pao na pamet za neki etno pop/ Ukrajina fazon, ali mislim da je isto kuvan uživo 🥲 Ali možda bi mogao nekom da napravi pesmu.

Tko zna koliko malih Lazanja i Konstrakta u svojim beogradskim podrumima već radi na pjesmi koja bi postala ESC hit kakav Milica Pavlović, Džehva i slične ne bi našle ni u 10 fioka
Pa jednu od naših najharizmatičnijih predstavnica je Kristina Kovač izvukla iz podruma 2011.

Pa jednu od naših najharizmatičnijih predstavnica je Kristina Kovač izvukla iz podruma 2011.
Tačno, plus da ne zaboravimo da ako ne računamo Željka Joksimovića, ona je jedina osoba koja je dobro kod žirija prošla i jedina osim njega, koja je prešla i u finalu 100 poena od žirija bila je u top 7 ili top 8 u finalu, u top 6 u polufinalu. Kod publike 13.mesto u finalu, a bila totalno anonimna osoba.

Rok nama nije blizak žanr. Kao bluz. I kad je bio u fokusu 80-ih mešao se sa folkom.
Hmm... pa i ne baš rok je bio najpopularniji žanr osamdesetih i delom sedamdesetih godina, najbolji rok bend svih vremena je upravo iz Beograda. A i još nekoliko sjajnih bendova iz sedamdesetih osamdesetih i delom početkom devedesetih takodje su iz Srbije, dakle ne računam bendove iz Hrvatske sada, iz Slovenije, Bosne, CG, već samo iz Srbije da računam pa imaš kvalitetne baš...

Što je najgore nije ni toliko, samo što fanovi roka uglavnom (99%) slušaju strani rok. Evo Ramštajn napunio arenu u rekordnom roku.

Samo iz nekog razloga ne postoji bend koji želi da se komercijalizuje već svi guraju neki pankerski zastareli fazon koji je dobar za KST, Zappu i Arsenal fest i ništa van toga.

Pa dođu ovde velike zvezde iz svih žanrova ali to nije naša "šoljica čaja" lol

ne niče to ovde, kao što ne možeš da napraviš plantažu banana u Srbiji lol

Konstrakta i Lazanja su za zemlje poput nasih Halajeva kometa. Treba progutati jos deset 18ih mesta dok se tako nesto opet ne pojavu. Glavna meta treba da bude RTS, da se nekako pokrenu i pristojne pesme dovedu do normalnog plasmana.
Ali mislim da cemo pre docekati novu Konstraktu.

Back