rs Srbija 2025: Princ - Mila

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
T3PVgh8.png

Predstavnik Srbije u Bazelu biće Stefan Zdravković, poznatiji kao Princ (31). Kao pobednik "Pesme za Evroviziju 2025", dobivši 10 poena od žirija i 8 od publike, dobio je priliku da brani boje naše zemlje na 69. Pesmi Evrovizije, pesmom "Mila".

Ova tema služi isključivo za diskusiju o putu Princa ka Pesmi Evrovizije, nakon "Pesme za Evroviziju".

3sX0Z0g.jpeg

Ja ću svakako poželeti sreću, ali navijati neću. Štaviše, mislim da ću po prvi put nakon mnogo godina gledati PF potpuno rasterećeno i biće mi nebitno prolazimo li ili ne. U ovom momentu mislim da će prolazak biti čista lutrija, jednostavno ne mogu da pređem preko toga da nas ovakva pesma predstavlja u 2025. godini.

Želim mu sreću kao i svakom predstavniku do sada, biće maksimalno podržan s moje strane.

Strofe mi čak ni nisu tolike loše, štoviše solidne su, ali refren je stvarno preslab i preneinspirativan. Ako ovo promatramo kao onu famoznu balkansku baladu, jedina lošija od ove mi je ono crnogorske Inje.

Jako je ironično što smo u 2025., a ovo zvuči zastarjelije od balkanskih balada od prije 20 godina.

Nije mi toliko loša pjesma, ima lijep aranžman, iako je pjesma neinspirativna, i barem ne ponavlja riječ "habibi". U poređenju sa drugim srpskim pjesmama iskreno više mi se sviđa nego Samo mi se spava i Kruna. Mislim da će proći u finale, a u finalu rezultatski zavisi kakav će biti nastup. Cijela estetika Princa je malo camp, tako da mislim da ovo nije nešto što će žiriji naročito nagraditi osim ako nekim čudom ne bude imao dobro kadriranje i moderniju produkciju ako bude revamp. Ne uzimajući u obzir da će biti nekog organizovanog glasanja po dijaspori mislim da će biti negdje oko 20-og mjesta u finalu za sada, otprilike kako inače Srbija završi u finalu.

Back