rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene

Ako su se toliko umorili id Nisa do Beca kako bi tek bilo da je esc u Australiji hahahahah
Slatki su
Ja mislim da esc ne bi ni mogao da se održi u Australiji pošto nisu članica EBU-a. Možda se varam

Kako nisu članica, kada jesu? Pridružena članica.

Na Evroviziji ne mogu da učestvuju zemlje koje nisu članice. Razlika je samo u tipu članstva, punopravno i pridruženo.

U Australiju se ne bi išlo, održalo bi se negde u Evropi, a SBS bi verovatno bio ko-organizator.

Kako nisu članica, kada jesu? Pridružena članica.

Na Evroviziji ne mogu da učestvuju zemlje koje nisu članice. Razlika je samo u tipu članstva, punopravno i pridruženo.

U Australiju se ne bi išlo, održalo bi se negde u Evropi, a SBS bi verovatno bio ko-organizator.
Aha, zanimljivo, to mi nije palo na pamet, ali logicno da bi bilo tako.

• Like
Reactions: FFM
Samo ću reći - posle svih odgledanih isečaka, za mene su naši momci najbolji.
Dodajem da mi samo još Finska, Danska, Rumunija, Hrvatska i možda Ukrajina i Francuska nisu ispod očekivanog od ovogišnjih takmičara. Sve ostalo može se diskutovati.

Evo pošto se nisam oglašavao do sada, želim da kažem da su momci razvalili i da će ovo verovatno biti naš najbolji nastup na ESC (što možda i nije preterano teško budući da nam je RTS emiter). Šta god bude posle, verujem da smo svi ponosni na njih. 👏

Što se tiče neke moje prognoze plasmana, finale je sigurno a tamo može da bude bukvalno svašta. Moj lični osećaj je negde od 9. do 15. mesta, što bi bilo baš lepo. Mislim da više od 9. mesta nećemo (ali čuda su moguća), a nažalost me ne bi ni iznenadilo (jer je ESC takvo takmičenje) da završimo izvan top 15 (što bi po meni bio neuspeh jer je ovako slaba konkurencija). Verujem da će publika više da ceni našu pesmu i tu je moguće 100+ poena (a možda čak i 150+), od žirija nažalost ne očekujem više od 30 poena. Što se tiče polufinala top 5 publike je vrlo verovatan, a kod žirija rub neki od 9. do 11. mesta (jer će potencijalno da guraju Estoniju, Belgiju i Portugal koji su potencijalni NQ).

rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene
Back